Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa»Hotelleja Turussa

Parhaat hotellit ja alueet
yöpymiseen Turussa

Persoonallisimmat hotellit
Kylpylähotellit
Keskustan hotelleja
Hotelleja lähellä matkustajasatamaa
Hotelleja Kupittaalla ja lähellä TYKS:iä
Hotelleja messuvieraille

Kotikaupungissani Turussa on toistakymmentä hotellia. Hostelleja ja leirintäalueita on kumpiakin yksi. Jotkut hotellit sopivat paremmin perheille, toiset työmatkustajille, toiset tukikohdiksi vierailuille juuri tiettyihin paikkoihin. Periaatteessa hotellin valinta on Turussa aika helppoa. Tärkeimmät matkailijaa kiinnostavat asiat ovat kävelyetäisyydellä toisistaan, ja näillä samoilla seuduilla ovat hotellitkin.

Jatka lukemista, niin saat vinkkejä, kokemuksia ja paljasjalkaisen turkulaisen mielipiteet kaupungin hotelleista. Käyn läpi parhaita alueita hotellille ja suosittelen eri tienoiden hyviä majapaikkoja.

Kauppatori, Turku
Keskusta (Kauppatori)

Kauppatori ja sen ympäristö – city-lomalle keskelle Turkua

Kauppatori on Turun legendaarinen keskipiste. Tällä hetkellä se on kuitenkin yhtä suurta rakennustyömaata torin alle rakennettavan parkkiluolan takia.

Jos olet tulossa kaupunkilomalle, Kauppatorin ympäristö on paras paikka majoittua. Sen välittömässä läheisyydessä on joukko hyviä hotelleja, ja muutaman sadan metrin säteellä Kauppatorista sijaitsee kymmeniä ravintoloita ja kahviloita, terasseja, pikkuliikkeitä, pari ostoskeskusta, museota, teatteria ja kaikkea muuta kaupunkilomaan kuuluvaa. Aurajokirannan ravintolalaivat ovat nekin vain muutaman minuutin leppoisan kävelymatkan päässä.

Kulkuyhteydet Kauppatorilta ovat hyvät. Tori on perinteisesti ollut Turun joukkoliikenteen solmukohta, ja sen kautta ovat kulkeneet lähes kaikki bussilinjat. Kauppatorin remontin takia pysäkit on nyt kuitenkin ripoteltu sekavasti hajalleen ympäröivien katujen varsille, ja pysäkkien paikantamiseen (kartta) ja niille kulkemiseen kannattaa varata hieman tavallista enemmän aikaa. Taksiasema sijaitsee torin kulmalla Kauppiaskadun ja Yliopistonkadun risteyksessä.

Hyviä hotelleja lähellä Kauppatoria

Viiden minuutin helpon kävelymatkan etäisyydellä Kauppatorisa sijaitsee useita hyviä hotelleja. Mainitsen niistä nyt tässä Scandic Plazan ja Centron, jotka ovat lähimpiä. Kauppatorin laidalla oli myös Börs, mutta rakennus, jossa se toimi purettiin ja tilalle rakennetaan tälläkin hetkellä täyttä päätä uutta hotellia.

Suurista ketjuhotelleista lähinnä Kauppatoria on Scandic Plaza. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta se on varsin rauhallinen, koska se sijaitsee moottoriajoneuvoilta suljetun Yliopistonkadun kävelykadun varrella.

Suurin piirtein yhtä kaukana, mutta toiseen suuntaan Kauppatorilta, sijaitsee rauhallisella sisäpihalla hotelli Centro. Se on yksityinen, hyvä vaihtoehto ketjuhotelleille. Turkulaiset tietävät Centron tarjoavan hyvän aamiaisen.

Hotelli lähellä Tuomiokirkkoa ja yliopistoja

Tuomiokirkko on Turun ikonisimpia nähtävyyksiä, ja sen takaa alkavat Åbo Akademin ja Turun yliopiston kampusalueet ja Yliopistonmäki.

Lähinnä Tuomiokirkkoa sijaitsee Scandic Julia, jonka hyviä puolia autoilijoille on samassa rakennuksessa oleva parkkihalli. Julialta on vain kolmisensataa metriä Tuomiokirkolle ja sen takaa alkavat yliopistojen kampusalueet, joten Julia on erinomainen vaihtoehto myös yliopistoille päin kulkunsa suuntaaville.

Hotelli Helmi ja Hesehotelli linja-autoasemalla, Turku
Linja-autoasema

Asemien tienoot – Jos inhoat matkatavaroiden raahaamista

Turussa on linja-autoasema, jota kaukoliikenne käyttää, päärautatieasema ja pienempi Kupittaan rautatieasema, Viking Linen ja Silja Linen laivaterminaalit satamassa ja Turun lentoasema.

Linja-autoasema

Linja-autoasema, jolle bussit saapuvat muista kuin lähitienoon kaupungeista, sijaitsee Aninkaistensillan vieressä noin 700 metrin kävelymatkan päässä Turun keskustasta (Kauppatorilta). Täällä on tietenkin taksiasema, jolta voi valita mieleisensä taksin ja hurauttaa hotellille. Myös monen paikallisbussin reitti kulkee linja-autoaseman ohi, ja niiden bussipysäkki sijaitsee pyöreän asemarakennuksen edessä.

Linja-autoasema sijaitsee hivenen syrjässä ytimestä, joten kovin paljon muuta syytä kuin liikenneyhteydet ei sen tuntumassa yöpymiselle ole. Poikkeuksena on Konserttitalon konsertit; Konserttitalolle on linja-autoasemalta vain 300 metrin kävelymatka. Myös Naantaliin, esimerkiksi Muumimaailmaan, matkaavat voivat hyvin yöpyä linja-autoaseman tuntumassa koska Naantaliin kulkevat bussit ajavat linja-autoaseman ohi.

Linja-autoaseman lähellä olevia hotelleja

Jos haluaa majoittua niin lähellä linja-autoasemaa kuin mahdollista, on aivan aseman vieressä yksityinen hotelli Helmi. Se ei ole suuren suuri (34 huonetta), mutta bussimatkustajalle se on todellinen helmi myös sijainniltaankin. Bussin lisäksi hotellille on helppo saapua omalla autolla, Valtatie 1 eli ykköstie kulkee linja-autoaseman ohi, ja siltä on enää pari käännöstä Helmen parkkipaikalle. Helmen plussiin kuuluu myös kotiruokalounas noutopöydästä, mitä monet paikallisetkin käyvät työpäivän lomassa nauttimassa.

Linja-autoaseman toisella puolella sijaitsee HeseHotelli. Se on Hesburger-hampurilaisketjun operoima, edullinen mutta aivan mukiinmenevä pieni hotelli, joka on 24/7 auki olevan Hesburger-ravintolan yläkerrassa ja jossa respa-asiat hoidetaan Hesburgerin tiskillä.

Tallink Siljan laivaterminaali
Laivaterminaalit satamassa

Tallink Siljan ja Viking Linen laivaterminaalit

Jos matkaasi kuuluu risteily tai kulkemista Viking Linen tai Tallink Siljan autolautoilla Ruotsin puolelle Tukholmaan, voit olla kiinnostunut hotellista lähellä satamaa. Aivan laivaterminaalien vieressä sijaitsee yksi hotelli (Seaport), mutta periaatteessa laivamatkustaja voi yöpyä myös missä tahansa keskustan hotellissa, koska sataman ja lentoaseman väliä kulkeva linja-auto ajaa myös keskustan läpi. Reitti kulkee pitkin Linnankatua (tilanne vuonna 2020), joten mitä lähempänä hotelli on Linnankatua, sitä helpommin satamaan kulkevaan bussiin on siirtyä.

Laivaterminaalien lähellä olevia hotelleja

Aivan Viking Linen terminaalin sisäänkäynnin edustalla ja Tallink Siljan terminaalin kainalossa sijaitsee Seaport, keskikokoinen mukava hotelli. Sen lisäksi, että se ei laivamatkustajan kannalta voisi olla paremmassa paikassa, siltä on myös helppo käydä yhdessä Turun suosituimmista nähtävyyksistä, Turun linnassa, joka sijaitsee vain 400 metrin kävelymatkan päässä. Keskustaan pääsee bussilla, jonka pysäkki sijaitsee 200 metrin päässä. Seaportin ravintolassa tarjotaan lounasta, jota monet turkulaiset tykkäävät käydä syömässä.

Yksi Turun erikoisimmista yöpymispaikoista tulee vastaan kun laivaterminaaleilta lähtee kävelemään kohti keskustaa, ohi Turun linnan ja pitkin Aurajokirantaa noin 700 metrin matkan. Kyseessä on laivahostelli s/s Bore. Hostellissa yövytään vuonna 1960 rakennetussa historiallisessa höyrylaivassa, joka aikoinaan matkasi Turun ja Tukholman väliä, ja joka on vastikään valittu Suomen parhaaksi hostelliksi. Aivan tuntemattomassa seurassakaan täällä ei tarvitse olla, sillä W.A.S.P.-kitaristi Doug Blair on mieltynyt paikkaan siinä määrin, että aina Turussa ollessaan hän pitää täällä majaansa.

Päärautatieasema
Päärautatieasema

Päärautatieasema ja Kupittaan asema

Turun päärautatieasema sijaitsee kilometrin kävelymatkan päässä Turun keskustassa (Kauppatorilta). Kävellen kohti keskustaa rautatiasemalta kannattaa lähteä pitkin Humalistonkatua, jonka varrella on parikin hotellia.

Päärautatieaseman lähellä olevia hotelleja

Lähinnä rautatieasemaa, rauhallisen sivukadun päässä on yksi Turun persoonallisimpia hotelleja, Boutique-henkinen ja aiemmin puhuvasta Afrikan harmaapapukaija Jaakosta tunnettu Park Hotel.

Päärautatieaseman kulmalta lähtevällä Humalistonkadulla ensimmäinen vastaan tuleva hotelli on itsepalveluperiaatteella toimiva Omenahotelli noin 400 metrin kävelymatkan päässä. Omenahotellissa ei ole vastaanottoa vaan kaikki asiat hoidetaan netissä, ja sisään pääsee näpyttelemällä koodinsa ovilukkoon.

Hieman kauempana, noin 750 metrin kävelymatkan päässä rautatiasemalta tulee vastaan Turun Seurahuone, joka kuuluu Solo Sokos Hotel -ketjuun ja on vastikään (2019) käynyt läpi perinpohjaisen remontin.

Kupittaan rautatieaseman lähellä olevia hotelleja

Jos on esimerkiksi osallistumassa Kupittaanpuiston urheilutapahtumiin tai menossa käymään jossakin Kupittaan lukuisista yrityksistä tai TYKS:ssä, Helsingin suunnalta junalla tulevien kannattaa jäädä pois Kupittaan asemalla.

Original Sokos -hotelli Kupittaalla
Kupittaa

Kupittaa – Urheilun ystäville ja alueen yrityksissä vieraileville

Kupittaasta on viime vuosina muodostunut merkittävä yritysten ja työpaikkojen keskittymä. Aluetta vaivaavat pysäköintiongelmat, mutta liikenneyhteydet ovat muuten hyvät. Helsingistä Turkuun saapuva juna pysähtyy ennen Turun päärautatieasemaa Kupittaan rautatieasemalla, ja siltä pääsee kävelemään suoraan Kupittaan uusimman hotellin respaan. Useampikin bussilinja kulkee alueen poikki, ja ne ajavat tästä kymmenessä minuutissa Turun keskustaan.

Urheilua harrastetaan Kupittaalla runsaasti ja monella eri tapaa. Kupittaanpuistossa sijaitsee Veritas Stadion, jolla pelataan jalkapalloa, Marli Arena, jolla pelataan jääkiekkoa, liikuntahalli, jossa harrastetaan yleisurheilua ja alakerrassa ammuntaa ja keilaamista, ja näiden ympärillä levittäytyy Kupittaan urheilupuisto, jolta löytyy mm. pesäpallostadion, lisää jalkapallokenttiä, velodromi, BMX-rata ja alue, jolla voi skeitata ja skootata.

Lapsille Kupittaalta löytyy liikennekaupunki, lintupuisto ja Turun monipuolisin leikkipaikka eli Seikkailupuisto tai tuttavallisesti Seikkis. Kupittaan puistoalue on paikka, joka kannattaa sisällyttää jokaiseen Turun vierailuun, riippumatta siitä missä majoittuu.

Kupittaalla sijaitseva hotelli ja majataloja

Kupittaalla on yksi vastavalmistunut moderni hotelli ja yksi pitkään toiminnassa ollut ja toinen uudempi majatalo, jotka sopivat myös pitempiaikaiseen oleskeluun.

Kupittanpuiston urheilupaikkojen lähellä, ja aivan yrityskeskusten kuten Electro Cityn, ICT Cityn, BioCityn, PharmaCityn ja Old Millin naapurissa ja Kupittaan rautatieaseman, TYKS:in T-sairaalan, lääkäriasema Neon tuntumassa sijaitsee upouusi Original Sokos Hotel Kupittaa. Kupittaanpuiston eri kisoihin, turnauksiin ja otteluihin saapuvat urheilijat, joukkueet ja katsojat majoittuvat täällä sulassa sovussa yrityksiin suuntaavien liikematkustajien kanssa.

Niille, jotka haluavat vain paikan, jossa nukkua, eivätkä tarvitse hotellitason mukavuuksia, sopii majatalotyyppistä majoitusta tarjoava Guesthouse Kupittaa. Yöpymiskokemus täällä on koruton ja "käytännöllinen".

Kun yösija pitää löytää pidemmäksi aikaa, kuten useammaksi viikoksi, kannattaa kääntyä Majatalo 22:n puoleen. Majatalo 22 voi vaikuttaa koruttomalta ulkoapäin, mutta sisäänsä se kätkee mitä kodikkaimpia ja pirteimpiä huoneita, jotka on toteuttanut paikan sisustussuunnittelija-omistaja. Myös lyhyemmät vierailut onnistuvat, jos huoneita vain on vapaana.

Hotellivinkkejä Turkuun

Seuraavat hotellit edustavat Turun parhaimmistoa. Katso hotellikohtaisilta sivuilta lisätietoja hotellista. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä. Asun Turussa ja vastaan mielelläni kaikenlaisiin kysymyksiin.

Monille lapsiperheille Caribia on selkeä ykkösvalinta hotelliksi Turussa.
Lue lisää
Plazaa lähempänä keskustaa ei hotelli Turussa juuri voi sijaita.
Lue lisää
Edullinen ja konstailematon Omenahotelli sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.
Lue lisää
Perhehotelli aivan Turun sydämessä, mutta rauhallisella sisäpihalla. Tunnettu mm. erinomaisesta buffet-aamiaisestaan.
Lue lisää
Hotelli on suljettu. Vanha hotellirakennus puretaan, ja tilalle rakennetaan uusi. Uudesta hotellista tullee edeltäjänsä tavoin Turun suosituin.
Lue lisää