Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa»Hotelleja Turussa

Parhaat hotellit ja alueet
yöpymiseen Turussa

Kotikaupungissani Turussa on toistakymmentä hotellia. Hostelleja ja leirintäalueita on kumpiakin yksi.

Osa sopii paremmin perheille, osa työmatkustajille, toiset tukikohdiksi vierailuille tiettyyn paikkaan – onko Muumimaahan tai messukeskukseen menijöitä? Loppujen lopuksi hotellin valinta Turussa on silti aika helppoa. Tärkeimmät asiat matkailijan kannalta ovat kävelyetäisyydellä toisistaan, ja samoilla seuduilla ovat hotellitkin.

Tällä sivulla käyn läpi Turun kaupunginosia ja niiden pidetyimpiä hotelleja. Luettuasi sivun, tiedät missä Turussa kannattaa yöpyä. Jos jokin tietty alue tai hotellityyppi kiinnostaa, olen kirjoittanut myös niistä juttuja (valikko alla). Turussa on muutama hyvinkin persoonallinen hotelli (vankila, höyrylaiva), kylpylähotelleja ja tietysti on alueita, joiden hotelleista riittää tarinaa enemmänkin.

Lähdetän kuitenkin liikkeelle. Seuraavaksi on luvassa paljasjalkaisen turkulaisen vinkkejä, kokemuksia ja mielipiteitä kaupungin hotelleista.

Edulliset hotellit, hostellit ja muut vaihtoehdot
Persoonallisimmat hotellit Turussa
Kylpylähotellit Turussa ja Naantalissa
Keskustan hotellien tarkempia esittelyjä
Hotelleja lähellä matkustajasatamaa
Hotelleja Kupittaalla ja lähellä TYKS:iä
Hotelleja messuvieraille

Kaupunginosat

Kauppatori ja sen ympäristö (keskusta-alue), asemien ja laivaterminaalien tienoot ja Kupittaa ovat kolme kaupunginosaa, joille suurimman osan Turkuun tulevista matkailijoista kannattaa majoittua.

Kauppatori, Turku
Keskusta (Kauppatori)

Kauppatori ja sen ympäristö – citylomalle keskelle Turkua

Kauppatori on Turun legendaarinen keskipiste. Viime vuodet se on ollut yhtä suurta rakennustyömaata torin alle rakennettavan parkkiluolan ja toriremontin takia, mutta vuoden 2022 loppumetreillä Kauppatori on viimeinkin viimeisiä silauksia vailla valmis. Toripaviljongit ovat auki asiakkaille, kaupankäynti on palannut torille ja suurin osa linja-autoistakin ajaa jälleen pysäkeilleen Kauppatorin ympärillä.

Jos olet tulossa kaupunkilomalle, Kauppatorin ympäristö on paras paikka majoittua. Sen välittömässä läheisyydessä on joukko hyviä hotelleja, ja niiden lisäksi muutaman sadan metrin säteellä kymmeniä ravintoloita ja kahviloita, terasseja, pikkuliikkeitä, pari ostoskeskusta, museota, teatteria ja kaikkea muuta kaupunkilomaan kuuluvaa. Aurajokirannan ravintolalaivat ovat nekin vain muutaman minuutin leppoisan kävelymatkan päässä.

Kulkuyhteydet Kauppatorilta ovat hyvät. Tori on perinteisesti ollut Turun joukkoliikenteen solmukohta, ja sen kautta ovat kulkeneet kaikki bussilinjat harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Kauppatorin remontin takia pysäkit oli ripoteltu ympäröiville kaduille, mutta nyt ne ovat jälleen palanneet Kauppatorin laidoille. Turun joukkoliikenteen (Föli) reittiopas linjakarttoineen on oiva apu bussipysäkkien paikallistamiseen ja reittisuunnitteluun.

Hyviä hotelleja lähellä Kauppatoria

Korkeintaan viiden minuutin leppoisan kävelymatkan päässä Kauppatorilta sijaitsee useampikin hyvä hotelli. Mainitsen niistä tässä Börsin, Scandic Plazan ja Centron, jotka ovat lähimpiä.

Scandic Hamburger Börsiä keskeisempää sijaintia hotellilla ei Turussa juuri voi olla, koska hotelli sijaitsee aivan Kauppatorin laidalla. Hotellirakennus purettiin, uudelleenrakennettiin ja avattiin jälleen 2022, joten puitteet ovat kohdallaan.

Suurista ketjuhotelleista lähellä Kauppatoria on myös Scandic Plaza. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta se on varsin rauhallinen, koska se sijaitsee moottoriajoneuvoilta suljetun Yliopistonkadun kävelykadun varrella.

Suurin piirtein yhtä kaukana kuin Scandic Plaza, mutta toiseen suuntaan Kauppatorilta, sijaitsee rauhallisella sisäpihalla hotelli Centro. Se on yksityinen, hyvä vaihtoehto ketjuhotelleille. Tunnettu tosiseikka turkulaisten keskuudessa on, että Centro tarjoaa erittäin maittavan aamiaisen.

Hotelli lähellä Tuomiokirkkoa ja yliopistoja

Tuomiokirkko kurkottaa kohti taivasta muutaman minuutin kävelymatkan päässä Kauppatorilta, joten katson sen osaksi keskusta-aluetta. Tuomiokirkko on Turun ikonisimpia nähtävyyksiä, ja sen takaa alkavat Åbo Akademin ja Turun yliopiston kampusalueet ja Yliopistonmäki, jotka myös vetävät puoleensa vierailijoita.

Lähinnä Tuomiokirkkoa sijaitsee Scandic Julia, jonka hyviä puolia autoilijoille on samassa rakennuksessa oleva parkkihalli. Julialta on vain kolmisensataa metriä Tuomiokirkolle ja sen takaa alkavat yliopistojen kampusalueet, joten Julia on erinomainen vaihtoehto myös yliopistoille päin kulkunsa suuntaaville.

Asemien tienoot – Jos inhoat matkatavaroiden raahaamista

Turussa on linja-autoasema, jota kaukoliikenne käyttää, päärautatieasema ja pienempi Kupittaan rautatieasema, Viking Linen ja Silja Linen laivaterminaalit satamassa ja Turun lentoasema.

Hotelli Helmi ja Hesehotelli linja-autoasemalla, Turku
Linja-autoasema

Linja-autoasema

Linja-autoasema, jolle bussit saapuvat muista kuin lähitienoon kaupungeista, sijaitsee Aninkaistensillan vieressä noin 700 metrin kävelymatkan päässä Turun keskustasta (Kauppatorilta). Täällä on tietenkin taksiasema, jolta voi valita mieleisensä taksin ja hurauttaa hotellille. Myös monen paikallisbussin reitti kulkee linja-autoaseman ohi, ja niiden bussipysäkki sijaitsee pyöreän asemarakennuksen edessä.

Linja-autoasema sijaitsee hivenen syrjässä ytimestä, joten kovin paljon muuta syytä kuin liikenneyhteydet ei sen tuntumassa yöpymiselle ole. Poikkeuksena on Konserttitalon konsertit; Konserttitalolle on linja-autoasemalta vain 300 metrin kävelymatka. Myös Naantaliin, esimerkiksi Muumimaailmaan, matkaavat voivat hyvin yöpyä linja-autoaseman tuntumassa koska Naantaliin kulkevat bussit ajavat linja-autoaseman ohi.

Linja-autoaseman lähellä olevia hotelleja

Jos haluaa majoittua niin lähellä linja-autoasemaa kuin mahdollista, on aivan aseman vieressä yksityinen hotelli Helmi. Se ei ole suuren suuri (34 huonetta), mutta bussimatkustajalle se on todellinen helmi myös sijainniltaan. Bussin lisäksi hotellille on helppo saapua omalla autolla, Valtatie 1 eli ykköstie kulkee linja-autoaseman ohi, ja siltä on enää pari käännöstä Helmen parkkipaikalle. Helmen plussiin kuuluu myös kotiruokalounas noutopöydästä, mitä monet paikallisetkin käyvät työpäivän lomassa nauttimassa.

Linja-autoaseman toisella puolella sijaitsee HeseHotelli. Se on Hesburger-hampurilaisketjun operoima, edullinen mutta aivan mukiinmenevä pieni hotelli, joka on 24/7 auki olevan Hesburger-ravintolan yläkerrassa ja jossa respa-asiat hoidetaan Hesburgerin tiskillä.

Tallink Siljan laivaterminaali
Laivaterminaalit satamassa

Tallink Siljan ja Viking Linen laivaterminaalit

Jos matkaasi kuuluu risteily tai kulkemista Viking Linen tai Tallink Siljan autolautoilla Ruotsin puolelle Tukholmaan, voit olla kiinnostunut hotellista lähellä satamaa.

Aivan laivaterminaalien vieressä sijaitsee yksi hotelli (Seaport), mutta periaatteessa laivamatkustaja voi yöpyä myös missä tahansa keskustan hotellissa, koska sataman ja lentoaseman väliä kulkeva linja-auto ajaa myös keskustan läpi. Reitti kulkee pitkin Linnankatua, joten mitä lähempänä hotelli on Linnankatua, sitä helpommin satamaan kulkevaan bussiin on siirtyä. Linja-autoreitin tarkemmat käänteet näkee Turun joukkoliikenteen reittioppaan kartalta.

Laivaterminaalien lähellä olevia hotelleja

Aivan Viking Linen terminaalin sisäänkäyntiä vastapäätä ja Tallink Siljan terminaalin kainalossa sijaitsee hotelli Seaport. Sen lisäksi, että paikka ei laivamatkustajan kannalta voisi olla paremmassa paikassa, siltä käsin on myös helppo vierailla yhdessä Turun suosituimmista nähtävyyksistä, Turun linnassa. Keskustaan kulkee bussi, jonka pysäkki sijaitsee 200 metrin päässä hotellilta. Seaportin ravintolassa tarjotaan lounasta, jota monet turkulaiset mielellään käyvät syömässä.

Yksi Turun erikoisimmista yöpymispaikoista tulee vastaan, kun laivaterminaaleilta kävelee kohti keskustaa, ohi Turun linnan ja pitkin Aurajokirantaa noin 700 metriä. Täällä on laivahostelli s/s Bore, jossa yövytään matkustajahyteissä höyrylaivassa, joka rakennettiin 1960. Bore matkasi aikoinaan Turun ja Tukholman väliä ja se on valittu kertaalleen Suomen parhaaksi hostelliksi.

Päärautatieasema
Päärautatieasema

Päärautatieasema ja Kupittaan asema

Turun päärautatieasema sijaitsee kilometrin kävelymatkan päässä Turun keskustassa (Kauppatorilta). Kävellen kohti keskustaa rautatiasemalta kannattaa lähteä pitkin Humalistonkatua, jonka varrella on parikin hotellia.

Päärautatieaseman lähellä olevia hotelleja

Lähinnä rautatieasemaa, rauhallisen sivukadun päässä on yksi Turun persoonallisimpia hotelleja, Boutique-henkinen ja aiemmin puhuvasta Afrikan harmaapapukaija Jaakosta tunnettu Park Hotel.

Päärautatieaseman kulmalta lähtevällä Humalistonkadulla ensimmäinen vastaan tuleva hotelli on itsepalveluperiaatteella toimiva Omenahotelli noin 400 metrin kävelymatkan päässä. Omenahotellissa ei ole vastaanottoa vaan kaikki asiat hoidetaan netissä, ja sisään pääsee näpyttelemällä koodinsa ovilukkoon.

Hieman kauempana, noin 750 metrin kävelymatkan päässä rautatiasemalta tulee vastaan Turun Seurahuone, joka kuuluu Solo Sokos Hotel -ketjuun ja joka remontoitiin muutama vuosi sitten perinpohjaisesti.

Kupittaan rautatieaseman lähellä olevia hotelleja

Jos on esimerkiksi osallistumassa Kupittaanpuiston urheilutapahtumiin tai menossa käymään jossakin Kupittaan lukuisista yrityksistä tai TYKS:ssä, Helsingin suunnalta junalla tulevien kannattaa jäädä pois Kupittaan asemalla.

Original Sokos -hotelli Kupittaalla
Kupittaa

Kupittaa – Urheilun ystäville ja alueen yrityksissä vieraileville

Kupittaasta on viime vuosina muodostunut merkittävä yritysten ja työpaikkojen keskittymä. Aluetta vaivaavat pysäköintiongelmat, mutta liikenneyhteydet ovat muuten hyvät. Helsingistä Turkuun saapuva juna pysähtyy ennen Turun päärautatieasemaa Kupittaan rautatieasemalla, ja siltä pääsee kävelemään suoraan Kupittaan uusimman hotellin respaan. Useampikin bussilinja kulkee alueen poikki, ja ne ajavat tästä kymmenessä minuutissa Turun keskustaan.

Urheilua harrastetaan Kupittaalla runsaasti ja monella eri tapaa. Kupittaanpuistossa sijaitsee Veritas Stadion, jolla pelataan jalkapalloa, Marli Arena, jolla pelataan jääkiekkoa, liikuntahalli, jossa harrastetaan yleisurheilua ja alakerrassa ammuntaa ja keilaamista, ja näiden ympärillä levittäytyy Kupittaan urheilupuisto, jolta löytyy mm. pesäpallostadion, lisää jalkapallokenttiä, velodromi, BMX-rata ja alue, jolla voi skeitata ja skootata.

Lapsille Kupittaalta löytyy liikennekaupunki, lintupuisto ja Turun monipuolisin leikkipaikka eli Seikkailupuisto tai tuttavallisesti Seikkis. Kupittaan puistoalue on paikka, joka kannattaa sisällyttää jokaiseen Turun vierailuun, riippumatta siitä missä majoittuu.

Kupittaalla sijaitseva hotelli ja majataloja

Kupittaalla on yksi vastavalmistunut moderni hotelli ja yksi pitkään toiminnassa ollut ja toinen uudempi majatalo, jotka sopivat myös pitempiaikaiseen oleskeluun.

Kupittanpuiston urheilupaikkojen lähellä, ja aivan yrityskeskusten kuten Electro Cityn, ICT Cityn, BioCityn, PharmaCityn ja Old Millin naapurissa ja Kupittaan rautatieaseman, TYKS:in T-sairaalan, lääkäriasema Neon tuntumassa sijaitsee upouusi Original Sokos Hotel Kupittaa. Kupittaanpuiston eri kisoihin, turnauksiin ja otteluihin saapuvat urheilijat, joukkueet ja katsojat majoittuvat täällä sulassa sovussa yrityksiin suuntaavien liikematkustajien kanssa.

Niille, jotka haluavat vain paikan, jossa nukkua, eivätkä tarvitse hotellitason mukavuuksia, sopii majatalotyyppistä majoitusta tarjoava Guesthouse Kupittaa. Yöpymiskokemus täällä on koruton ja "käytännöllinen".

Hotellivinkkejä Turkuun

Seuraavat hotellit edustavat Turun parhaimmistoa. Katso hotellikohtaisilta sivuilta lisätietoja hotellista. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä. Asun Turussa ja vastaan mielelläni kaikenlaisiin kysymyksiin.

On boutique-hotelleja. Ja sitten on Park Hotel. Jokainen sen 20 huoneesta on todellakin uniikki. Puhviverhoja, värikkäitä kankaita, koriste-esineitä. Täällä enemmän on enemmän.
Lue lisää
Monille lapsiperheille Caribia on selkeä ykkösvalinta hotelliksi Turussa.
Lue lisää
Plazaa lähempänä keskustaa ei hotelli Turussa juuri voi sijaita.
Lue lisää
Edullinen ja konstailematon Omenahotelli sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.
Lue lisää
Moderni luksushotelli, josta on näkymät Turun Aurajoelle. Hotellissa on ravintola ja monia vapaa-ajan palveluita.
Lue lisää