Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone - boutique-hotelli

Helmi. Helminauhat. Helmeilevät yksityiskohdat. 1920-luvun kepeä elämänilo, vahvat tyylikkäät daamit inspiraationa. Toiminnalliset ja sisustukselliset ratkaisut 2020-lukua.

Sadallaneljälläkymmenellä huoneellaan historiallisesti arvokasta Turun Seurahuonetta voi täydellisen peruskorjauksen jälkeen kutsua oikeutetusti boutique-hotelliksi.

Se ei ole pienin tämän genren hotelli, mutta uniikeilla sisustusratkaisuillaan, intiimillä tunnelmallaan, palvelun tasokkuudellaan ja yksityiskohdillaan Seurahuone lunastaa paikkansa boutique-majoitusten joukossa.

1928 valmistuneen Humalistonkadun ja Eerikinkadun kulmassa sijaitsevan rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Erik Bryggman ja Ilmari Ahonen.

Yksi Suomen vanhimmista hotelleista peruskorjattiin täydellisesti puolentoista vuoden aikana.

Täysin uudistunut Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avattiin 1.4.2019.

Sänky, Hotelli Seurahuone

Solo Up! Mikä huone! Yhteistyönä saatu majoitus ylittää kaikki odotukseni. Sinkkuna oletus on aina pienin huone, nyt on upgreidattu fiilis.

Usein hotellihuoneesta on vaikea saada edes pari edustavaa kuvaa, nyt edustavien kuvien joukosta on vaikea valita parhaita.

Tästä huoneesta löytyy megamakea sänky, tilava työpöytä ja olohuonemaisempi osuus sohvineen ja baarivaunuineen.

Lokakuisessa iltapäivässä aurinkoa riittää vielä kohtuu pitkään isojen ikkunoiden huoneeseen. Istahdan leveälle ikkunalaudalle ihmettelemään yksityiskohtia. Osa briljanteista detaljeista paljastuu vasta pimeän tullen.

Mikä tekee ketjuhotellista boutique-hotellin? Turun Seurahuoneella teema ja tarinallisuus. Rakennusajankohta 1920-luvulla on pidetty mielessä laajassa peruskorjauksessa. Uudistamisessa arkkitehdit lähtivät historiasta ja rakennuksen kunnioittamisesta.

Pääsisäänkäynnin Humalistonkadulla

Vuoropuhelua käytiin Turun museokeskuksen ja kaupunkikuva-arkkitehdin kanssa.

Maakuntakaavassa suojeltu rakennus sai uudistuksessa mm. alkuperäisen pääsisäänkäynnin Humalistonkadulle. Humalistonkadun puoleinen viisikerroksinen alun perin hotelliksi tehty rakennus ja Eerikinkadulle avautuva aikoinaan asuintaloksi suunniteltu siipi ovat palvelleet majoitustehtävissään 1930-luvulta lähtien.

Valoja ja varjoja. Yllättävän nopeasti pimenevä syysilta johdattaa tarkastelemaan hotellin valomaailmaa. Huoneessa on mahdollisuus säätää valaistusta fiiliksen ja tarpeen mukaan. Sisustukselliset ratkaisut saavat näin eri sävyjä ja vivahteita.

Sisustussuunnittelijana on toiminut Jaakko Puro. Boutique-hotellille tyypillisesti täälläkin jokainen huone on omanlaisensa kokonaisuus niin kooltaan kuin sisustukseltaan.

Myöhäisillan kierros hotellin yleisissä tiloissa on valonkäytön taidonnäyttöä. Kynttilöitä, erilaisia valaisimia, suoraa ja epäsuoraa valaistusta, heijastuksia. Erilaisia tiloja, erilaisia tunnelmia.

Lamppu

Ulos pistäytyessä näkee julkisivun tyylikkään, rakennuksen yksityiskohtia korostavan valaistuksen.

Yökyöpeli arvostaa huoneen wc:n lavuaarikalusteeseen sijoitettua liiketunnistimella syttyvää himmeää yövaloa.

Coco Chanel. 1920-luvun tyyli-ikoni vaikuttaa hotellissa.

”In order to be irreplaceable, one must always be different”.

Legendaarinen sanonta on kopioitu niin huoneeseen toimitettuun makeaan tervetulotoivotukseen kuin pääsisäänkäynnin eteismattoon.

Cocon tyyli ja aikalaisuus näkyy boutique-hengessä monin tavoin. Vastaanoton seinään maalatut kaksikymmenlukulaiset tyylikkäät daamit, helmet sisustuksellisina elementteinä ja La belle epoque.

Sohvaryhmiä ja loungemaisia tiloja. Oleskelua ja fiilistelyä.

Oleskelukulmaus

Illan viimeisinä tunteina ruokailu yhdistyy lasilliseen. Vastaanoton ”takkatulen” ääreen on kokoontunut pienpalaveri, sanomalehtiä lukeva tiedonnälkäinen ja aamun varhaista taksikyytiä varaileva porukka.

Ravintola Gunnarin avokeittiö osuu puolivahingossa hotellin tutkimusmatkan varrelle. Gunnar Eatery & Bar on ravintola kaikille.

Gunun takapihan kortteliterassi Gunnar Backyard lienee jo talviunilla.

Kun kesä on laitettu pakettiin, markkinoinnissa katseet kääntyvät pikkujoulukauteen ravintolan juhlatiloissa Gunnar Upstairsissa. Oivaltavasti tilojen nimissä näkyvät kotimaiset arkkitehdit ja klassiset cocktailit.

Tilat sekoittuvat ja yhdistyvät. Vastaanottopiste on toisaalta oma kokonaisuutensa, toisaalta osa oleskelutilan ja ravintolan/baarin jatkumoa. Lievästi sokkelomaista tunnelmaa pehmentävät erilaiset istuskeluun kutsuvat saarekkeet ja nurkkaukset.

Baari, Hotelli Seurahuone

Kuvauskierroksen jälkeen puhelimeen ja ihmiseen piti saada virtaa. Muhkea vuode veti puoleensa. Mukavuuden ohella konkretisoitui kätevä yksityiskohta: pistorasiat on sijoitettu yöpöytien yläpuolelle. Perinteinen laturien kanssa lattianrajassa konttaaminen taklattu.

Elämänilo ja leikkimielinen kepeys näkyy huoneen kyltityksissä.

Vuoteiden kolme erikokoista tyynyä on selitetty ”koska emme osanneet valita”.

Perinteisen tylsä huoneen oven ulkopuolelle ripustettava info muotoutuu ”Uneksin tai olen unessa – ole kiltti, älä häiritse”.

Suihkussa saippua- ja shampooannostelijat tarinoivat: ”Tukka hyvin, kaikki hyvin – Love is in the hair” ja ”Peseytyisitkö kanssani? – Would you like to take a shower with me?”.

Turhaa kulutusta hillitsemään on tehty ”Seinällä pyyhe on edelleen sinun, lattialla se on pesukoneen oma” -muistutus.

Kylpytossujen saatetekstissä vinkataan kestävään kehitykseen: ”Sinä olet aito tohvelisankari. Ethän hylkää meitä, vaan jatketaan yhteistä matkaa kotonasi”.

Turun Seurahuone sai tunnustusta nopeasti. Elokuussa 2020 valtakunnallisessa tapahtuma-alan kilpailussa Evento Awardsissa hotelli valittiin parhaaksi majoituspaikaksi.

Aidosti paikallisuudestaan ylpeän hotellin meriitteihin listattiin mm. vanhoista turkulaisista jalavista oppilastyönä Turun ammattikorkeakoulussa valmistettu suuri pöytä, turkulaisen keramiikkatehtaan helmikuvioidut lautaset, paikallisen yrittäjän hotellille toteuttamat 1920-luvun ylellisestä tunnelmaa henkivät peilit.

Suuri pöytä

Myös henkilökunnan vaatetuksessa näkyy turkulainen design.

Ravintola Gunnarin lähiruokaan pohjaavaa ruokafilosofiaa oli suunnittelemassa Turun seutua edustava ravintola-alan moniosaaja Aki Wahlman.

Paikallisia helmiä boutique-aamiaisella. Aamuöisen syyssateen vastineeksi ladataan herkkujen värisuora. Hotelin tyylikäs harmoninen tunnelma jatkuu aamulla.

Aamiaistila jakautuu kahteen eri kerrokseen, eri kokoisiin pöytämuotoihin ja sohvaratkaisuihin.

Täällä luetaan päivän aamulehtiä, tankataan työvaatteissa energiaa fyysiseen duuniin, soitetaan bisnespuhelu tai vaan fiilistellään kuten minä.

Somettaja saa kuvata pöytäsaarekkeiden tarjontaa rauhassa. Prosciutto, puolukkamehu, luomukaurapuuro ja minimudcaket. Tumma- tai vaaleapaahtoinen cappuccino koneesta.

Lähellä tuotettua salaattia

Lähellä tuotetut tuotteet on hienosti merkitty: salaattia Lindrothin puutarhasta, Rosalan saaristolaisleipää (jota muuten komppaa herkullinen lohimousse/gubbröra) ja salolaisen perheyrityksen mustikkahilloa.

Valintojen maailmassa niin monta makua jää testaamatta…

Viikonloppuisin aamiainen laajenee brunssiksi.

Ennen huoneen luovutusta ehtii vielä makoilla sängyllä ja perehtyä vastuullisuuteen. Kestävän matkailun eteen tehdystä työstä Seurahuoneelle on myönnetty kansainvälinen Green Key -sertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki.

Pienillä teoilla on merkitystä, jokaisen hotellivieraan valinnat vaikuttavat.

Sokos Hotels -ketju kattaa majoitusvaihtoehtoja kaupunkien keskustoista luontoelämyksiin. Konseptit Original, Break, Solo ja Heymo ovat profiloituneet erilaisin painotuksin.

Turussa Soloa edustaa Seurahuone, Wiklund ja Kupittaa sijoittuvat kategoriaan Original.

Kotona bongaan Seurahuoneen somekanavista hymyn suupieliin nostavan tapahtumamainoksen. Legendaarinen Moritz tekee yhden yön paluun! (14.10.) Ysärin lopussa ja 2000-luvun vaihteessa hotellin yökerho vaahtobileineen houkutti väkeä.

Seurahuoneen julkisivu

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone ansaitsee boutique-tittelinsä erottumalla ja erikoistumalla.

Teemana 1920-luku kantaa huoneista yleisiin tiloihin, isommista sisustusratkaisuista pienimpiin detaljeihin. Paikallisuus, tarinallisuus ja kansainvälisyys nivoutuvat yhteen saumattomasti.

Täällä boutique on asenne ja elämäntapa.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Majoitus saatu kirjoitusyhteistyön merkeissä.

Teksti: Päivi Säiniö (13.10.2022)
Kuvat: Päivi Säiniö, Sami Jaatinen