Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Hyviä hotelleja Turun Messukeskukseen tuleville

Mikä hotelli on paras Turun messukeskuksessa käyville

Parhaat hotellit Turun messukeskuksen kävijöille sijaitsevat joko niin, että ne ovat lähellä paikan päälle kulkevien bussilinjojen reittejä tai niin, että niiltä on helppo ajaa omalla autolla ruuhkat välttäen messukeskukselle.

Turun messukeskukselle pääsee parhaiten bussilinjoilla 32 ja 100. Bussilinja 100 on ns. messubussi, joka kulkee keskustan ja messukeskuksen väliä messutapahtumien aikana. Bussilinja 32 on osa tavallista vuoroliikennettä, ja sen reitti kulkee Varissuolta, Kupittaan aseman ja keskustan läpi, messukeskuksen lähelle ja sieltä Pansioon ja Pernoon. Messukeskukselle kulkee myös linja 99, mutta se kiertää kaukaa Turun keskustan ulkopuolelta ja siitä on hyötyä lähinnä paikallisille.

Hotellivaihtoehtoja

Omalla autolla liikkuville lähin ja helpoin hotelli kulkea messukeskukselle on uusi Hotelli Kakola. Bussilla kulkeville sopii periaatteessa mikä tahansa keskustan hotelli. Niistä aivan bussilinjan 32 varrella on perinteinen ketjuhotelli Original Sokos Seurahuone ja itsepalveluperiaatteella toimiva Omenahotelli. He, jotka haluavat yhdistää kylpyläloman ja messut, voivat harkita Ruissalon kylpylää, jolta on reilu 15 minuutin ruuhkaton ajomatka omalla autolla messukeskukselle. Näytteilleasettajien kannattaa tutustua Sokos Hotel Kupittaan tarjoamiin näytteilleasettajien erikoishintoihin, vaikka hotelli sijaitseekin melko kaukana itse messukeskuksesta.

Hotelli Kakola

Hotelli Kakola

Booking.com
Hotels.com

Turun uusista hotelleista omaperäisin on entiseen lääninvankilaan, siis taatusti ainutlaatuiseen ympäristöön vuonna 2020 avattu Hotelli Kakola.

Messukeskukseen omalla autolla menijälle hotelli sijaitsee kätevässä kohtaa kaupunkia. Kakolanmäeltä on helppo ajaa reilussa kymmenessä minuutissa ensin Port Arthurin kaupunginosan läpi ja sitten Pansiontietä pitkin kohti messukeskusta, ilman että matkan varrelle osuu pahoja ruuhkapaikkoja. Bussilla kulkeville sijainti on vähemmän otollinen; Hotellilta on reilu kilometri kävellen messukeskukselle menevän bussilinjan 32 lähimmälle pysäkille.

Kakolaan on helppo saapua omalla autolla Helsingin suunnalta pitkin Ykköstietä ja Tampereen suunnalta pitkin Ysitietä, jotka yhdistyvät Turun päälinja-autoaseman kohdalla Ratapihankaduksi. Ratapihankatua ajetaan ensin Puistokadulle saakka, jonka jälkeen noudatetaan reittiä: Puistokatu -> Puutarhatu -> Korkeavuorenkatu. Korkeavuorenkadulle käännyttäessä, hotelli Kakolan punatiilinen rakennus alkaakin jo näkyä mäen päällä. Hotellilla on omia pysäköintipaikkoja, turvallisesti vankilan muurien sisäpuolella.

Original Sokos Seurahuone

Original Sokos Seurahuone

Booking.com
Hotels.com

Messukeskukseen bussilla kulkeville hyvä valinta Turun keskustassa on Original Sokos Seurahuone. Hotellissa yhdistyvät helppo kuljettavuus messukeskukselle linja-autolla ja keskustan palveluiden läheisyys.

Hotelli sijaitsee Humalistonkadun ja Eerikinkadun risteyksessä, kävelyetäisyydellä kahden messukeskukselle kulkevan bussilinjan pysäkeistä. Linjan 32 pysäkki sijaitsee Eerikinkadulla, noin 60 metrin päässä hotellilta. Bussilinjan 100, jota ajetaan messutapahtumien aikana, pysäkki sijaitsee Turun klassillisen lukion edessä Linnankadulla, ja sinne on matkaa noin 200 metriä.

Original Sokos Seurahuone on perinteikäs, lähes vuosisadan samalla paikalla toiminut hotelli, joka on vastikään läpikäynyt perinpohjaisen remontin. Hotellin yhteydessä toimii ravintola Gunnar, joka on monen paikallisenkin suosikki.

Hotelli sijaitsee aivan ytimen tuntumassa, joten sieltä pujahtaa kätevästi tutustumaan Turun keskustan putiikkeihin, ravintoloihin ja nähtävyyksiin. Myös Aurajoen ravintolalaivat ovat vain kivenheiton päässä, ja mikä olisikaan parempi tapa puida takana olevan messupäivän antia kauniina kesäiltana kuin niiden kannella istuen.

Omenahotelli

Omenahotelli

Booking.com
Hotels.com

Pienemmällä matkakassalle liikkuville messukävijöille, jotka eivät kaipaa respaa, aamiaista tai hotellien yleellisyyksiä, käy yöpyminen itsepalvelun voimaan nojautuvassa Omenahotellissa. Sisään kuljetaan numerokoodilla ja ruokapaikka valitaan Turun keskustan lukuisten ravintoloiden joukosta. Esimerkiksi perheiden mieleen on keskustan kauppakeskus Hansan ylimmän kerroksen food court, jonne on Omenahotellilta noin 500 metrin kävelymatka.

Omenahotelli on helposti saavutettavissa junalla Turkuun Tampereen suunnalta tai Helsingistä saapuville. Junat pysähtyvät Turun päärautatieasemalla, jolta on 400 metriä Humalistonkatua pitkin Omenahotellin sisäänkäynnille. Linja-autot Turkuun pysähtyvät linja-autoasemalle, jolta on matkaa Omenahotellille noin kilometri ensin Läntistä pitkäkatua ja sitten Humalistonkatua pitkin.

Messukeskukselle kulkeva bussilinja 32 ajaa Omenahotellin edestä. Matka-aika messukeskukselle on noin 20 minuuttia. Jos matkan taittaa taksilla, hinnaksi tulee noin 20-25 euroa.

Ruissalon kylpylähotelli

Ruissalon kylpylähotelli

Ruissalon kylpylähotelli sijaitsee luonnonkauniilla ja rauhallisella paikalla Ruissalon saaressa, jonne on helppo kulkea omalla autolla Turun messukeskukselta. Saarella on suojeltua luontoympäristöä ja lukuisia luontopolkuja, yksi Turun parhaista uimarannoista, Kasvitieteellinen puutarha ja leirintäalue, jolla on erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Golfin ystäville saarella on Auragolf, jolla voi käydä pelaamassa kierroksen tai hiomassa taitojaan rangella ja puttiviheriöllä.

Varsinkin omalla autolla liikkeellä olevat voivat hyvin yöpyä Ruissalon kylpylässä, nauttia sen kylpyläpalveluista ja ajaa 15 minuutissa hotellin ja Messukeskuksen välin Ruissalon puistotietä ja Pansiontietä pitkin.

Original Sokos Hotel Kupittaa

Original Sokos Hotel Kupittaa

Booking.com
Hotels.com

Sokos Hotel Kupittaa sijaitsee Kupittaan rautatieaseman yhteydessä, ja sitä ympäröi monta vilkasta yrityskeskusta, Turun yliopiston kampusalueita, useita lounasravintoloita ja hieman kauempana, mutta silti kävelyetäisyydellä, Kupittaan puisto virkistysmahdollisuuksineen. Hotellissa on oma ravintola ja kattobaari, josta on hienot näköalat yli Turun.

Messukeskukselle kulkee bussi 32 reilussa 40 minuutissa. Reitti kulkee hotellia vastapäätä olevalta Tykistönkadun pysäkiltä kohti Turun keskustaa, sitten sen halki ja lopuksi Pansiontietä pitkin kohti messukeskusta. Kupittaan rautatieasemalla on pieni taksiasema, jolla kuitenkin on takseja lähinnä junien saapumisaikaan. Taksi kannattaa tilata paikalle. Messukeskukselle on pari kolme järkevää reittiä, joista taksikuski voi valita. Niiden kaikkien pituus on noin 10 kilometriä, eli taksimatkan hinta liikkuu 30-35 euron paikkeilla.

Omalla autolla saapuville hotellilla on tarjolla parkkitilaa omassa parkkihallissa ja lisää ulkona. Parkkihallissa on myös sähköautojen latauspisteitä. Helpoin reitti kulkea omalla autolla hotellilta messukeskukselle on ajaa ensin hotellilta Ykköstielle, ja sitten seurata reittiä: Ykköstie -> Ratapihankatu -> Tukholmankatu -> Pansiontie -> Suikkilantie -> Artukaistentie -> Messukeskus. Kulkua suunnitellessa on hyvä huomata, että Ratapihankatu on työmatkaliikenteen ollessa huipussaan (klo 7-8 ja 15-17) monena päivänä ruuhkainen.

Hotelli avattiin vuoden 2020 kesällä, joten kaikki on modernia ja myös ekologiset näkökohdat on hyvin huomioitu. Messujen näytteilleasettajille Turun messukeskus on neuvotellut hinnat, joista kannattaa kysyä huonetta varatessa.

Messukeskus

Tunnetuimpia messuja ja tapahtumia

Messukeskusessa järjestetään tapahtumia ja messuja ympäri vuoden, ja joitain tunnetuimpia niistä ovat Turun messut, Kirjamessut, Piha ja puutarhamessut, Ruoka- ja viinimessut, Rekryexpo, Osaava nainen -messut, Venexpo, Turun taide- ja antiikkimessut, Kädentaitomessut, Rakenna ja sisusta -messut, Caravan Show, Mökki & Meri ja Kansainvälinen rotukissanäyttely.