Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Scandic Plaza

Scandic Plaza

Kuvia, palautetta hotellissa yöpyneiltä, lisätietoa ja huoneen varausmahdollisuus:

Booking.com
Hotels.com

Jos turkulaiselta vegaanilta kysytään, mitä erikoista on Scandic Plazassa, hän varmaankin vastaa että kyseessä on keskellä kaikkea oleva hotelli, jonka sisäpihalta löytyy monien mielestä Turun paras kasvisravintola. KASVIS-ravintola on keitellyt ja paistellut herkkujaan täällä jo vuosikymmeniä, ja jos Plazaan majoittuu, "Kasviksessa" kannattaa ehdottomasti myös käydä.

Mikä erottaa Scandic Plazan muista

  • Tätä lähempänä keskustaa (ravintolat, yöelämä, ostosmahdollisuudet) ei hotelli Turussa juuri voi sijaita.
  • Ei lainkaan edestä kulkevaa autoliikennettä. Plaza sijaitsee Turun pääasiallisen kävelykadun varrella.
  • Plazasta pääsee todella helposti shoppailemaan. Sisäänkäynti Stockmann-tavarataloon ja Hansaan, keskustan suurimpaan ostoskeskukseen, on hotellia vastapäätä.
  • Jos taide tai teatteri kiinnostaa, Turun taidemuseo ja Åbo Svenska Teater ovat lyhyen kävelymatkan (300 ja 400 metriä) päässä hotellilta. Plaza on näitä lähinnä oleva hotelli.
  • Plazan edessä sijaitsee "Onnen hevonen" -taideteos, jota koskemalla voi hankkia itselleen annoksen hyvää tuuria. :)
Plazan edustalla ei ole autoja, mutta usein jotain muuta menossa.

Miten kaukana hotelli sijaitsee tärkeiltä paikoilta

Turun keskustan välittömässä tuntumassa on kolme hotellia: Plaza, Centro ja Börs (joka nyt on suljettu). Jos haluaa majoittua mahdollisimman lähelle ydintä, kannattaa valita joku näistä.

Scandic Plazalta on kaupungin ytimeen noin parin sadan metrin matka Yliopistonkadun kävelykatua pitkin. Kauppatori on vuodesta 2019 ollut remontissa ja näyttää tällä hetkellä lähinnä aidatulta kuopalta. Plazalle saakka häiriöt keskustan remontista eivät kuitenkaan kanna.

Turun nähtävyyksistä Kauppatorin laidalla sijaitseva Ortodoksinen kirkko, Turun taidemuseo, Åbo Svenska Teater ja Turun kauppahalli ovat hyvinkin kävelyetäisyydellä Plazalta. Tuomiokirkolle on hieman enempi matkaa (noin 1 kilometri), mutta sinne kävelee silti ihan kivasti keskustan halki. Luostarinmäen käsityöläismuseo on hieman eri suunnalla kuin Tuomiokirkko, mutta myös sinne on noin kilometrin verran matkaa. Turun Linnaan kannattaa ottaa bussi, ellei sitten halua kulkea sinne parin kilometrin matkaa vaikka jokirantaa pitkin ja samalla fiilistellä sen tunnelmia.

Aurajoki kajastaa jo Plazan sisäänkäynniltä, ja sinne kävelee suoraan Kristiinankatua pitkin viidessä minuutissa. Plaza sopiikin oikein hyvin majapaikaksi niille, jotka tulevat Turkuun tutustumaan Aurajokirannalla järjestettäviin tapahtumiin, kuten Silakkamarkkinoihin tai Kansainvälisiin suurmarkkinoihin. Luonnollisesti myös jokilaivat ovat hyvin saavutettavissa. Ne ovat Aurajoen vastarannalla, ja ensimmäiset niistä ovat n. 500 metrin kävelymatkan päässä Scandic Plazalta kun joen ylittää Teatterisiltaa pitkin.

Keskustan suurimman ostoskeskuksen, Hansan, sisäänkäynti on hotellia vastapäätä.

Miten hotellille pääsee kulkemaan

Lähin bussipysäkki ei ole aivan hotellin kulmalla, mutta Humalistonkatua ja Eerikinkatua pitkin kulkee useita bussilinjoja. Lähimmille bussipysäkeille kummallekin kadulle on hotellilta noin 200 metrin kävelymatka. Kauppatori on perinteisesti ollut Turun bussireittien risteyspaikka, mutta nyt kun tori on vuodesta 2019 eteenpäin ollut suurta rakennustyömaata, bussipysäkit on ripoteltu Kauppatoria ympäröiville kadunpätkille. Turun joukkoliikennetoimisto on Kauppatorin kulmalla Aurakadun ja Eerikinkadun risteyksessä, ja sieltä voi käydä infotauluilta katsomassa tai kysymässä, mistä bussit Kauppatorin remontin ajan lähtevät eri puolille kaupunkia.

Hotellille on verrattain helppo kävellä rautatieasemalta ensin pitkin Humalistonkatua ja sitten pitkin Yliopistonkatua. Matkaa kertyy noin 700 metriä. Varsinkin painavien matkatavaroiden kanssa voi silti olla kannattavaa ottaa rautatieasemalta taksi. Vaikka hotelli sijaitsee kävelykadulla, taksit ajavat suoraan sen eteen.

Aurajokirannasta voi lähteä illallisristeilylle Turun edustalle.

Miten helposti Plazalta pääsee tutustumaan Turun saaristoon

Aurajokirannasta voi lähteä risteilylle Turun saaristoon tai Latokarille laituritansseihin höyrylaiva Ukkopekalla tai lyhyemmälle illallisristeilylle saaristolaiva Rudolfinalla. Laivat lähtevät Aurajokirannasta, suunnilleen Barkerinpuiston kohdalta, ja sinne on Plazalta noin kilometrin kävelymatka ensin Kristiinankatua ja sitten Aurajokirantaa pitkin.

Hotellilta kulttuuririentoihin ja taiteen pariin

Turun taidemuseo ja Åbo Svenska Teater sijaitsevat aivan keskustassa, joten niille Plazalta on vain lyhyt kävelymatka. Kaupunginteatteri sijaitsee Aurajoen toisella puolella, Teatterisillan vieressä, ja sinne on Plazalta noin puolen kilometrin kävelymatka. Kaupunginteatterista noin noin 200 metriä satamaan päin sijaitsee puolestaan Wäinö Aaltosen taidemuseo. Jos näissä vierailu kiinnostaa, Plazan sijainti kuuluu Turun parhaimmistoon näissä käymisen kannalta.

Kaupunginteatterille on Plazalta noin puolen kilometrin kävelymatka.

Mitkä ovat lähimmät paikat urheilla tai seurata urheilua

Lähin lenkkipolku on Urheilupuistossa, jossa myös esimerkiksi Paavo Nurmi Games -kisat järjestetään. Urheilupuistolle on Plazalta matkaa noin kilometri kun joen ylittää Teattersiltaa pitkin. Urheilupuiston naapurissa sijaitsee Samppalinnan maauimala, jossa voi käydä kesäaikaan uimassa. Kauppatorin lähistöltä lähtee bussi Gatorade Centeriin, jossa voi seurata jääkiekkoa ja konsertteja. Gatorade Centerin lähellä ei oikeastaan ole hotelleja, joten mikä tahansa hotelli, jolta pääsee hyvin bussilla etenemään sopii sinne halajaville. Merkittävimmät jalkapallomatsit pelataan Kupittaan puiston Veritas Stadionilla, ja sinne pääsee bussilla tai kävellen noin 2 kilometrin matkan.

Onko Scandic Plazan lähellä leikkipaikkoja lapsille

Plazaa lähin leikkipaikka pikkulapsille on Puolalanpuistossa, 400 metrin kävelymatkan päässä hotellilta Puolalankatua pitkin. Turun monipuolisin leikkipaikka lapsille on Kupittaan puiston Seikkailupuisto. Sinne on matkaa hotellilta noin 2 kilometriä.

Kuvia

Hotellin sisäänkäynti sijaitsee pienellä sisäpihalla. Kun sisäänkäynniltä lähtee kävelemään suoraan oikealla, on parin minuutin kuluttua Aurajokirannassa.
Hotellilta saa käyttöön polkupyörän, jolla voi lähteä polkien tutustumaan lähitienoisiin.
Scandic Plaza sijaitsee Yliopistonkadun kävelykadun varrella. Kävelykadulla on pikkuliikkeitä, ravintoloita, ja sisäänkäynti Stockmannin tavarataloon.

Teksti: Turkulaiset.fi (5.12.2019)