Centro

Centro on perhehotelli, joka sijaitsee aivan Turun sydämessä, mutta kuitenkin rauhallisella sisäpihalla. Se on tunnettu myös erinomaisesta buffetaamiaisestaan.

Kuvia, palautetta hotellissa yöpyneiltä, lisätietoa ja huoneen varausmahdollisuus:

Booking.com
Hotels.com

Sijainti

Centro on mukava perhekeskeinen hotelli, joka sijaitsee aivan Turun sydämessä, Yliopistonkadulla vain 250 metrin päässä Kauppatorin kulmalta. Vaikka saattaa kuulostaa siltä, että hotelli sijaitsee keskellä kaupungin vilinää, se on kuitenkin rauhallinen, koska se on suojaisalla sisäpihalla.

Hotelli on sijainniltaan täydellinen ostosmatkailijalle. Centron lähistöllä on lukuisia mukavia kauppoja laidasta laitaan, lastenvaatteista ja sisustustuotteista alkaen valokuvausvälineisiin ja keittiö- ja lahjatarvikkeisiin. Kauppatorin pikkukojut tarjoavat herkkuja toriaikaan ja torin laidalta löytyvät myös keskustan suuret ostoskeskukset Hansakortteli, Forum ja Kultatalo sekä tavaratalo Sokos Wiklund. Kauppatorin toisella puolella Yliopistonkatu jatkuu kävelykatuna, jonka varrella on lisää liikkeitä.

Hotelli soveltuu myös niille, jotka aikovat tehdä retken Muumimaailmaan koska Naantaliin kulkevan bussin pysäkki sijaitsee Kauppatorilla noin 300 metrin päässä hotellilta.

Liikkuminen

Lähin taksitolppa sijaitsee lähellä olevalla Kauppatorilla noin 350 metrin päässä hotellilta. Julkinen liikenne on helposti käytettävissä, koska Kauppatori on myös bussien risteysasema. Rautatieasemalta on hotellille noin 1.3 kilometrin kävelymatka kun kuljetaan ensin Humalistonkatua ja sitten Yliopistonkatua pitkin.

Parkkipaikat

Autolla saapuville hotellilla on 14 omaa parkkipaikkaa. Lisää yleistä pysäköintitilaa on parkkiluola Louhessa ja Q-Park Juliassa, jotka ovat Centroa lähimmät suuret pysäköintilaitokset.

Louhi-parkkiluolaan ajetaan sisään Läntiseltä pitkältäkadulta ja noustaan jalkaisin hissillä ulos Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun risteyksessä, jossa sijaitsee myös lääkäriasema Mehiläinen. Tästä on edelleen noin 350 metrin kävelymatka hotellille Yliopistonkatua pitkin. Ajoreitti Louheen on esimerkiksi Helsingin valtatietä (1-tie) pitkin tuleville erittäin yksinkertainen ja helppo.

Toinen parkihallivaihtoehto on Louhea pienempi Q-Park Julia, joka sijaitsee Centron naapurikorttelissa ja jonne ajetaan sisään Brahenkadulta. Juliasta on hotellille kävelymatkaa noin 250 metriä. Täällä sijaitsee myös seuraava hotellivaihtoehto, Scandic Julia, jonka respaan pääsee hissillä parkkihallista.

Ruokailu

Hotelli Centro on kuuluisa erinomaisesta buffetaamiaisestaan, johon on perinteisesti kuulunut monin tavoin valmistettua kalaa.

Hotellilta ulos syömään lähteville maininnan arvoisia ruokapaikoja lähistöllä ovat esimerkiksi Brahekatu 12:ssa sijaitseva pitkään toiminnassa ollut kiinalainen Dragon Palace ja Puutorin laidalla Maariankadun ja Aninkaistenkadun risteyksessä majaansa pitävä intialainen Indima. Aurajoelle päin mentäessä vaihtoehtoina ovat esim. salaatteihin erikoistunut kahvilaravintola GreenZ (Eerikinkatu 7) ja Aurajokirannan sopuisat ravintolat Rocca ja Mami (molemmat Linnankatu 3:ssa), joista saa myös lounasaikaan lounaita. Näiden lisäksi kymmenen minuutin kävelymatkan sisällä on lukuisia muitakin ravintoloita.

Muuta huomioitavaa

Hotelissa on 62 savutonta huonetta. Vaikka perhehuoneet eivät ole kovin suuria, ne ovat mukavia ja niihin mahtuu 3-4 vierasta. Lapsiperheille hotellissa on mm. oma pallomeri, missä lapset viihtyvät. Näkymät huoneista eivät ole kummoiset, koska hotelli sijaitsee sisäpihalla. Huoneissa on tavalliset mukavuudet, kuten satelliittitelevisio elokuvakanavineen. Kokoustiloja on saatavilla pienille ryhmille, ja hotellin aulassa on tietokone ja laajakaistayhteys käytettävissä.

Lisätietoja Centro hotellin omilta sivuilla.

Teksti: Turkulaiset.fi (15.11.2012)