Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Scandic Julia

Scandic Julia

Kuvia, palautetta hotellissa yöpyneiltä, lisätietoa ja huoneen varausmahdollisuus:

Booking.com
Hotels.com

Jopa turkulaiset lapsiryhmät tuntevat Scandic Julian, koska rakennuksen kellarikerroksessa sijaitsee Megazone-laserpeliareena, jossa on monet kiivaat taistelut käyty. Autolla saapuville Julian valttikortti on Turun hotellien tilavin parkkihalli, joka sijaitsee samassa rakennuksessa kun hotellikin. Jos haluaa majoittua keskellä kaupunkia ja on liikkeellä autolla, Julia on nappivalinta.

Mikä erottaa tämän hotellin muista

  • Erittäin tilava lämmin parkkihalli, josta on suora yhteys hotellin respaan. (Sisään parkkihalliin ei ajeta Eerikinkadulta, jolla hotellin pääsisäänkäynti on, vaan Brahenkadun puolelta.)
  • Rakennuksen katutasossa on pienimuotoinen "ostoskeskus", jossa on muutama putiikki.
  • Ruokakauppaan (Lidl) pääsee sisäkautta ilman, että tarvitsee edes vetää takkia päälleen.
  • Jos on asiaa Åbo Akademin tai Turun yliopiston kampusalueille, Scandic Julia on lähin hotelli niitä.
Turkulaisten suosikkipaikka viettää aikaa ulkona, eli Vähätori, on aivan hotellin kulman takana.

Miten kaukana hotelli sijaitsee tärkeiltä paikoilta

Scandic Julia on keskustahotelli, joka sijaitsee parin korttelin päässä Kauppatorilta. Turun nähtävyyksistä lähimpänä on Tuomiokirkko, joka hotellilta katsoen on käytännössä aivan kulman takana. Aurajoelle pääsee hotellin sisäänkäynniltä juoksemaan 30 sekunnissa ja jos käyttää takaovea, vieläkin nopeammin. Näillä paikkein jokirantaa on kesäisin mahdollista vuokrata pieni vene, jolla voi lähteä seilaamaan pitkin Aurajokea ja joinain vuosina on ollut tarjolla myös kanootteja ja suppailulautoja. Tähän kohtaan jokirantaa päästyään, voi jatkaa joenvartta pitkin, joka monien mielistä on yksi Aurajoen viehättävimmistä pätkistä, kohtia ravintolalaivoja, jotka tulevat vastaan Auransillan jälkeen, 400-500 metrin taivalluksen jälkeen.

Aika ajoin jokirannassa järjestetään tapahtumia, kuten joka keväiset ja syksyiset Saaristolaismarkkinat, Käsityöläismarkkinat ja Kansainväliset suurmarkkinat. Turkulaisten uusimpia suosikkipaikkoja viettää aikaa ulkona eli Vähätori on aivan hotellin kulman takana. Sen laidalla on useampikin varteenotettava lounas- ja illallisravintola.

Turun korkeakoulut sijaitevat toinen toistensa kainalossa Tuomiokirkon tienoilla, ja Juliasta onkin kätevä siirtyä vierailemaan niissä. Åbo Akademi sijaitsee Aurajoen toisella puolella 400 metrin kävelymatkan päässä Juliasta, Turun yliopisto (Yliopistonmäen rakennukset) noin kilometrin päässä samassa suunnassa ja Kauppakorkeakoulu noin puolentoista kilometrin päässä Aninkaistenkatua ja Hämeenkatua pitkin, niinikään samalla suunnalla hotellista katsottuna. Muita hotelleja ei tätä lähempänä korkeakouluja sitten oikein olekaan.

Liikenneyhteydet ovat hyvät sillä usean eri bussilinjan reitti kulkee Scandic Julian vierestä.

Miten hotellille pääsee kulkemaan

Hotelli on erityisen hyvä omalla autolla liikkeellä oleville, koska se on kiinteässä yhteydessä Aimoparkin suureen parkkihalliin ja reitti sinne vaikka ykköstietä tai ysitietä saapuville on varsin suoraviivainen ja helppo. Ainoa asia, joka on syytä huomioida on, että parkkihalliin ajetaan eri puolelta korttelia, kuin millä hotellin sisäänkäynti sijaitsee, ja tätä jotkut ovat palautteissaan pohtineet. Sisäänajo parkkihalliin tapahtuu Brahenkadun puolelta, kun taas hotellin varsinainen pääsisääkäynti on Eerikinkadulla.

Hotelli on kattavasti tärkeimpien bussilinjojen varrella. Kauppatori oli perinteisesti paikallisbussien reittien risteyskohta, mutta toriparkin rakentamisen ajaksi bussipysäkit on ripoteltu Kauppatoria ympäröivien lähikatujen varsille. Juliaa lähin bussipysäkki on aivan hotellin pääsisäänkäynnin edessä, ja monen eri bussilinjan reitti kulkee sen kautta. Turun joukkoliikenteen infopiste sijaitsee Kauppatorin kulmalla Eerikinkadun ja Aurakadun kulmassa, ja sieltä saa kysymällä tai infotauluista tietoa, mistä päin bussit Kauppatorin remontin ajan lähtevät eri puolille kaupunkia. Puhelimeen voi myös ladata Föli-sovelluksen, joka suunnittelee reittejä ja kertoo bussien saapumisajat pysäkeille.

Jos Turkuun saapuu linja-autolla pitemmän matkan takaa, kaukobussien käyttämä linja-autoasema on siedettävän 600 metrin kävelymatkan päässä hotellilta Aninkaistenkatua pitkin. Puolet matkasta on ylämäkea ja toinen puoli alamäkeä. Rautatieasemalta hotellille on noin kilometrin vaellus, jos valitsee oikean oikoreitin keskustan halki. Varsinkin suuremman matkatavaramäärän kanssa kannattaa rautatieasemalta napata taksi, ja tulla sillä suoraan hotellin eteen.

Hotellista voi vuokrata polkupyöriä, joilla voi lähteä tutustumaan kaupunkiin vaikka Aurajokirantaa pitkin polkien, jolloin vastaan tulevat ensin jokirannan pienet kahvilat Pääkirjaston kulmilla, sitten jokilaivat, Föri ja lopulta Merikeskus Forum Marinum ja Turun linna. Turkuun on viime aikoina tehty lisää pyöräteitä, mutta täysin aukoton verkosto ei vielä keskusta-alueella ole. Aurajokirantaa pitkin on toki turvallista ja mukava pyöräillä hotellilta kohti satamaa. Suurten jokirantatapahtumien aikaan tätä ei kuitenkaan ihmismassojen takia suositella eikä se aina ole sallittuakaan.

Ruokailu

Hotellissa on ravintola, jossa voi syödä niin lounaan kuin fiinimpiä illallisannoksia.

Jos haluaa lähteä ulos syömään, lähistöllä on vaikka miten paljon valinnanvaraa. Heti Vähätorilla, kulman takana on Turun parhaimpia ravintoloita ja arkisempaa vaihtoehtoa hakeville voi suositella hotellia vastapäätä olevaa Milania, joka monien mielestä on yksi Turun parhaista kebab-paikoista. Lisää ravintoloita joka lähtöön löytyy kauppatoria ympäröivistä kortteleista.

Kuvia

Kun Julian sisäänkäynniltä kääntyy vasemmalle, edessä aukeaa näkymä Kauppatorin suuntaan. Kauppatorin kulmassa kohoaa Wiklund, yksi turun monipuolisimpia tavarataloja, jonka kattoravintolan terassilta on hienot näköalat yli keskustan. Lähikortteileissa on myös paljon muita pikkuliikkeitä.   [sijainti kartalla]
Julialla on monta sisäänkäyntiä. Jos katutasolla ei poistukaan etuovesta Eerikinkadulle, vaan kääntyy ympäri ja kävelee takaovelle, pääsee pienen sisäpihan kautta suoraan Aurajokirantaan ja Vähätorille. Hotelli Julia kuuluu ns. Julinin kortteliin, jonka sisäpihan touhuja Juhana III:n pronssipatsas seurailee. Patsas hankittiin tänne juhlistamaan alueen kunnostus-urakkaa.   [sijainti kartalla]
Kun Julialta kääntyy oikealle ja kävelee korttelin kulmalle, edessä siintää jo Tuomiokirkko.   [sijainti kartalla]
Scandic Juliaa vastapäätä sijaitsee Nuorisokeskus Palatsi, joka on ollut monessa mukana. Rakennuksessa toimi aikoinaan elokuvateatteri, sitten siitä tehtiin nuorisotila ja liveroolipelitapahtumassa avaruusalus ja nyt sen yläkerrassa on sirkuskoulu trapetseineen ja trampoliineineen. Rakennuksen näkyvin osa on kuitenkin seinämaalaus sadonkorjuuseen hiljentyvästä olkihattumiehestä.   [sijainti kartalla]
Parkkihallista pääsee suoraan Julian aulaan, ja aulan vieressä on myös ravintola.   [sijainti kartalla]
Juliaa ympäröivissä kortteleissa on paljon pikkuliikkeitä, kuten paikallista käsityötä myyvä Aitoi.   [sijainti kartalla]
Katutasossa on pienimuotoinen ostossokkelo, jossa on Lidl ja pari muuta liikettä. Ja tietenkin Megazone-laserpeliareena alakerrassa.   [sijainti kartalla]

Teksti: Turkulaiset.fi (27.1.2020)