Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Hotellit Turussa lähellä keskustaa ja Kauppatoria

Turun keskustan hotellit

Kauppatori on Turun legendaarinen keskipiste. Tienoot sen ympärille muodostavat Turun keskustan. Jos olet tulossa Turkuun kaupunkilomalle, Kauppatorin ympäristö on paras paikka majoittua.

Kauppatorin välittömässä läheisyydessä sijaitsee kymmeniä ravintoloita ja kahviloita, terasseja, pikkuliikkeitä, pari ostoskeskusta, museota, teatteria ja kaikkea muuta kaupunkilomaan kuuluvaa. Aurajokirannan ravintolalaivat ovat nekin vain muutaman minuutin leppoisan kävelymatkan päässä.

Kulkuyhteydet Kauppatorilta ovat hyvät. Tori on perinteisesti ollut Turun joukkoliikenteen solmukohta, tosin tällä hetkellä bussipysäkit on Toriparkin työmaan takia ripoteltu lähikatujen varsille.

Hotellivaihtoehtoja

Turun keskustassa ja lähimpänä Kauppatoria sijaisevat hotellit ovat Sokos Hotel Wiklund aivan Kauppatorin kulmalla, sitä vastapäätä sijaitseva Börs, jota tosin vielä rakennetaan, oivan aamiaisen tarjoava Centro, joka yksityisenä on kelpo vaihtoehto ketjuhotelleille ja Scandic-ketjuun kuuluvat Julia ja Kauppatorilta lähtevän kävelykadun varrella sijaitseva Plaza. Tarkan markan matkustajille hyvä valinta on itsepalveluperiaatteella toimiva Omenahotelli Humalistokadulla.

Original Sokos Hotel Wiklund

Original Sokos Hotel Wiklund

Booking.com
Hotels.com

Hotelli ei Turussa juuri voi sijaita lähempänä keskustaa kuin Sokos Hotel Wiklund - ainakaan ennen kuin vastapäätä Wiklundia sijainnut mutta taivaan tuuliin räjäytetty Börs jälleen saadaan pystyyn ja auki. Hotelli Wiklund kantaa samannimisen tavaratalon nimeä, ja se sijaitsee Kauppatorin kulmalla, Kauppiaskadun ja Eerikinkadun risteyksessä.

Wiklundin vetonaula on sen ylimän kerroksen kattobaari, Walo Rooftop Bar, jonne noustaan hotellin seinää pitkin kulkevalla maisemahissillä. Ylhäältä avautuu komeat näköalat yli Turun keskustan aina satamaan asti. Saman katon alla hotellin kanssa toimii kolmikerroksinen tavaratalo, joten shoppailun voi aloittaa jo ennen kuin edes astuu ulkotiloihin. Tavaratalon alakerrassa on ruokakauppa, josta voi kätevästi hakea syötävää ja juotavaa hotellihuoneensa jääkaappiin.

Autolla liikkeellä oleville lähistöllä on useitakin parkkihalleja. Aimo Park Wiklund on tavaratalon oma parkkihalli, josta pääsee sisäkautta suikkaamaan hotellille. Aimo Parkiin ajetaan sisään Brahenkadun puolelta. Toinen vaihtoehto säilöä autonsa on parkkihalli Louhi, jonne ajetaan sisään Läntiseltä pitkältäkadulta. Kyllä, tuntuu että sisäänkäynti on aivan eri puolella kaupunkia, mutta kuin maanalaisten ihmeen kautta, ihminen putkahtaa parkkiluolasta maan pinnalle Kauppatorin kulmalla, Kauppiaskadun ja Maariankadun risteyksessä. Kolmas vaihtoehto on upouusi, vuoden 2021 alussa avattu Toriparkki, joka sijaitsee Kauppatorin alapuolella.

Wiklundin huoneissa on ilmastointi, joten ne eivät käy kuumiksi helteisinäkään kesäpäivinä. Hotellin eräs erikoisuus ovat myös tylsästä valtavirrasta poikkeavat ja sisustukseltaan varsin inspiroivat kokoustilat, joihin erilaisten tilaisuuksien järjestäjien kannattaa tutustua. Koirat ja muut ihmisen karvaiset parhaat ystävät ovat tervetulleita Sokos Hotel Wiklundiin pienestä lisämaksusta.

Centro Hotel, Turku

Centro Hotel

Booking.com
Hotels.com

Centro on vaihtoehto ketjuhotellien massatarjonnalle. Se sijaitsee aivan Turun sydämessä, 250 metrin päässä Kauppatorin kulmalta Yliopistonkadulla. Vaikka hotelli sijaitsee keskellä kaupungin sykettä, sitä ympäröi rauha. Hotellirakennus sijaitsee sisäpihalla, eikä ulkometeli juuri kantaudu huoneisiin, mitä nyt Tuomiokirkon kellot voivat kajahdella kaukaisuudesta jos kesäaikaan pitää ikkunaa raollaan.

Centron henkilökunta kerää kiitosta rempseästä, huumorintajuisesta ja asiakkaat huomioivasta palvelusta. Lämpimämpi peitto löytyy tarvittaessa ja Turku-vinkkejä tipahtelee kuin apteekin hyllyltä. Hotellin ulkokuori on 80-lukua parhaimmillaan tai pahimmillaan, mutta sisätilat ovat toista maata. Remontteja on tehty ja vieläpä ilmeisen taidokkaasti.

Hotellin aamupala ansaitsee oman kappaleensa. Aamiaisella tarjotaan runsain mitoin tuoretta, herkullista ja terveellistä syötävää. Myös erityisruokavalioita, kuten gluteenitonta ruokavaliota noudattavat on hyvin huomioitu. Leivät on lämmitetty täydellisen lämpimiksi ja maistuvat kerrassaan erinomaisilta. Kaikki Turussa vähänkin pidempään asuneet tietävät, että Centron aaminainen on ensiluokkainen. Centroon kannattaa mennä jo pelkästään aamiaisen takia, ja monet tekevätkin niin.

Shoppailijoille hotellin sijainti ei jätä paljoakaan toivomisen varaa. Centron lähistöllä on lukuisia mukavia kauppoja laidasta laitaan. Kauppatorin pikkukojut tarjoavat herkkujaan ja torin laidalta löytyvät myös keskustan suuret ostoskeskukset: Hansakortteli, Forum, Kultatalo ja tavaratalo Sokos Wiklund. Ravintoloista ei myöskään ole ympäristössä minkäänlaista pulaa. Valinnan varaa piisaa fine diningista, lounasravintoloiden kautta pikaruokapaikkoihin. Helppoutensa puolesta maininnan arvoinen on esimerkiksi kauppakortteli Kultatalon ylimmän kerroksen food court.

Omalla autolla saapuville hotellin sisäpihalla on tarjolla muutama parkkipaikka. Jos hotellin omat parkkipaikat ovat kaikki varattu, keskustassa on useampikin muu parkkihalli, joita lueteltiinkin jo tällä sivulla hotelli Wiklundin yhteydessä.

Scandi Julia, Turku

Scandic Julia

Booking.com
Hotels.com

Scandic Julia sijaitsee, jos nyt ei aivan keskustan villimmässä sykkeessä niin kuitenkin niin lähellä, että pulssi tuntuu vielä selvästi. Turun keskusta on kuitenkin siinä määrin taskukokoinen ja etäisyydet niin lyhyitä, että mistä tahansa tämän sivun hotellista pääsee keskustan humuun vaikka käsillä kävellen. Jos haluaa majoittua mahdollisimman lähelle Turun tuomiokirkkoa tai Turun Yliopiston ja Åbo Akademin kampusalueita, Scandic Julia on niitä lähin hotelli ja siksi luonteva valinta.

Julia on tavanomainen Scandic, joka sanotaan nyt kaikella hyvällä. Huoneet ovat perussiistit, siivoukseen on erityisesti korona-aikaan kiinnitetty huomiota, ravintola tarjoaa maittavaa ruokaa ja asiat sujuvat varmuudella, jota voi odottaa ketjuhotellilta.

Omalla autolla liikkeellä oleville samassa rakennuksessa hotellin kanssa on iso, useampikerroksinen parkkitalo, josta pääsee suoraan sisäkautta kulkemaan hotellin vastaanottoon. Hotellin alakerrassa on Lidl:n elintarvikeliike, johon pääsee niinikään tekemään ruokaostoksia kuivin jaloin. Alakerrasta löytyy myös pubi, Megazone-lasertaisteluareena ja muutama pikkuliike. Ympäröivissä kortteleissa on paljon pikkuliikkeitä, kuten paikallisten käsityöläisten valmistamia tuotteita myyvä putiikki, joka on aina vierailun arvoinen.

Scandic Plaza

Scandic Plaza

Booking.com
Hotels.com

Scandic Plaza sijaitsee Kauppatorilta lähtevän kävelykadun varrella, jolta löytyy myös kahviloita, ravintoloita, erilaisia liikkeitä ja sisäänkäynti Stockmann-tavarataloon ja Hansaan, joka on keskustan suurin ostoskeskus. Hotelli on varsin rauhallinen keskeisestä sijainnistaa huolimatta. Koska se sijaitsee kävelykadulla, sen edestä ei kulje laisinkaan autoliikennettä, mikä takaa rauhalliset yöunet.

Kuten Julia, myös Plaza on mutkaton ja turvallinen valinta, jossa hommat hoituvat scandicmaisella varmuudella.

Jos taide tai teatteri kiinnostaa, Turun taidemuseo ja Åbo Svenska Teater ovat lyhyen kävelymatkan (300 ja 400 metriä) päässä hotellilta. Jos haluaa varmistaa, että vierailu Turussa sujuu onnelisissa merkeissä, onnea voi hankkia koskettamalla hotellin edessä olevaa "Onnen hevonen" -taideteosta. :)

Omenahotelli

Omenahotelli

Booking.com
Hotels.com

Omenahotelli sijaitse hieman kauempana keskustasta kuin muut tämän sivun hotellit, mutta mainittakoon se kuitenkin edullisena vaihtoehtona niille, jotka eivät tarvitse perinteisten hotellien hienouksia. Matkaa kauppatorille ei täältäkään silti ole kuin 5 minuuttia reippaasti kävellen.

Itsepalvelu on voimaa Omenahotellissa. Sisään kuljetaan numerokoodilla ja ruokapaikka valitaan Turun keskustan lukuisten ravintoloiden joukosta. Esimerkiksi perheiden mieleen on keskustan kauppakeskus Hansan ylimmän kerroksen food court, jonne on Omenahotellilta noin 500 metrin kävelymatka.

Omenahotelli on helposti saavutettavissa junalla Turkuun Tampereen suunnalta tai Helsingistä saapuville. Junat pysähtyvät Turun päärautatieasemalla, jolta on 400 metriä Humalistonkatua pitkin Omenahotellin sisäänkäynnille. Linja-autot Turkuun pysähtyvät linja-autoasemalle, jolta on matkaa Omenahotellille noin kilometri ensin Läntistä pitkäkatua ja sitten Humalistonkatua pitkin.