Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Turun ja Naantalin kylpylähotellit

Turun ja Naantalin kylpylähotellit

Sekä pärskeistä ja kuohuista elävät vesipedot että rauhallisten vesien lempeään syleilyyn halajavat löytävät Turusta hakemansa, mutta eivät samasta paikasta. Ensimmäisten valinta on kylpylähotelli Caribia, jälkimmäisten joko Ruissalon tai Naantalin kylpylä.

Kesäaikaan vaihtoehtona on myös majoittuminen missä tahansa hotellissa, ja käyminen vesipuisto Jukuparkissa (ulkovesipuisto Impivaaran kaupunginosassa) tai Kupittaan tai Samppalinnan maauimalassa. Tavallisista uimahalleista modernein ja monipuolisin on Impivaaran uimahalli, lähes Jukuparkin vieressä.

Hotellivaihtoehdot

Turun alueen spa-hotellit ovat Caribia ja Ruissalon kylpylä ja Naantalin kylpylä. Näiden lisäksi Turussa on "tavallinen" hotelli, jossa vieraiden käytössä on 10 metriä pitkä uima-allas, nimittäin Scandic Atrium, joka vuoteen 2018 asti kuului Cumulus-ketjuun.

Holiday Club Caribia -kylpylähotelli, Turku

Turun Caribia (Holiday Club Caribia)

Booking.com
Hotels.com

Lapsiperheille Caribia on kylpylähotellien selkeä ykkösvalinta Turussa. Caribiassa on lastenallas, vesiliukumäkiä, poreallas, lämminvesiallas ja uima-allas kuntouintiin, pituudeltaan 16,7 metriä. Caribiassa on myös Hesburgerin hampurilaisravintola, jossa voi asioida uimisen ohessa suoraan allas-osastolta, leikkipaikkoja ja kaikenlaista tekemistä. Lämmittelyä varten on tavallinen sauna ja höyrysauna. Myös ulkoa löytyy allas. Ulkoaltaalle ja sen laidalta alkavalle "luolalle" pääsee kätevästi uimaan sisätiloista. Savusauna ja perinteinen puulämmitteinen sauna löytyvät pihalla olevasta saunakylästä. Kylpylässä voi uida ilman aikarajaa, vaikka koko päivän.

Vaihtoehtona vesilajeille, paikan päältä löytyy minigolf-rata ja kuntosali TaMi, jossa on mahdollista treenata Technogym- ja Matrix-kuntosalilaitteilla.

Kun nälkä yllättää, Caribiassa on Hesburgerin lisäksi pizzeria (Classic Pizza) ja baari (O'Learys). Merirosvolaivaksi sisustetusta allasravintola Captain Hookista voi sen ollessa auki hakea juomia ja jäätelöä uimisen ohessa.

Kylpylän historian aikana S-Ryhmä ja Holiday Club ovat pallotelleet omistusta keskenään useammankin kerran. Vuodesta 2015 paikka on kuulunut Holiday Clubille, joka on tehnyt kiinteistöön merkittäviä investointeja ja mm. remontoinut hotellia ja kylpylää ja rakennuttanut hotellin yhteyteen laajennuksen, jossa on vuokrattavia loma-asuntoja.

Ylimääräisenä bonuksena samassa rakennuksessa toimii kylpylän lisäksi SuperParkin sisäleikkipuisto.

SuperPark - Bonus Caribiassa vieraileville

SuperPark, Holiday Club Caribia

Samassa rakennuksessa Caribian kanssa toimii lapsille ja nuorille suunnattu SuperPark-sisäleikkipuisto. Se on osa sisäaktiviteettipuistojen ketjua, johon kuuluu vastaavia puistoja myös muissa Suomen kaupungeissa. SuperPark on suosittu paikka enimmäkseen kouluikäisten lasten keskuudessa. Siellä voi hyppiä trampoliinilla, kokeilla taitojaan erilasilla kiipeilyradoilla, ajaa polkuautoa ja laittaa vaikka pesäpallo-, jalkapallo- ja sählytaitonsa koetukselle.

Hieman halvemmalla pääsee, jos ostaa yhteislipun sekä kylpylään, että SuperParkiin. Puisto on suunniteltu niin, että myös lasten vanhemmat voivat osallistua touhuun. Jos aikuinen ei halua osallistua aktiviteetteihin, hän pääsee kuitenkin maksavan lapsen kanssa sisään ns. huoltajarannekkeella.

Ruissalon kylpylä

Ruissalon kylpylä (Ruissalo Spa & hotel)

Ruissalon kylpylähotelli sijaitsee Ruissalon saaressa Turun edustalla - samalla saarella, jolla järjestetään joka kesäinen Ruisrock ja jolla sijaitsee myös Aura Golfin golf-kenttä, Turun ainoa leirintäalue, Ruissalo camping ja yksi Turun parhaista uimarannoista, Saaronniemen hiekkaranta. Ruissalon saari on kuuluisa paikka. Se on tunnettu lukuisista pitsihuviloistaan ja suojelluista luontoalueista, joiden lomassa risteilee kävelypolkuja.

Ruissalon kylpylämiljöö on luonnonkaunis ja henkii rauhallisuutta, ja hotellilta on yksinkertaista lähteä patikoimaan ympäröivään vehreään ja monipuoliseen luontoon. Hotelli sijaitsee rannalla, ja osasta huoneista on hieno merinäköala.

Kylpylän allasosastolla on kolme allasta: Uima- ja liikunta-allas ja virkistysallas, jossa vesi on 35-asteista. Allasosastolta on mahdollista poiketa uimaan myös meressä, ja talvisin on mahdollista pulahtaa avantoon ja sen jälkeen palata saunaan lämmittelemään. Saunoja on kaksi. Uimisen vastapainoksi Ruissalossa voi myös treenata kuntosalilla. Erilaisia spa- ja terveyshoitoja on tarjolla hieronnasta, vartalo- ja kasvohoitojen kautta käsi- ja jalkahoitoihin.

Ruissalon kylpylän asiakaskunta on pääasiassa kuntoutus- ja terveyshoitoihin saapuvaa varttuneempaa väkeä, joille Ruissalo tarjoaakin oivan mahdollisuuden kerätä voimia ja rentoutua hälinättömässä ympäristössä kylpyläpalveluista nauttien. Ruissalo on myös oiva tukikohta heille, jotka haluavat viettää enempi aikaa Ruissalon saarella joko läheisellä Aura Golfin kentällä golfia pelaten tai saaren luontoon tutustuen. Lapsista Ruissalon sinänsä tyylikäs allasosasto voi ehkä tuntua hieman tylsältä, ja heille tarjoaa enemmän virikkeitä liukumäkineen ja härveleineen esimerkiksi Caribia.

Ruissalo Spa & hotellia operoi sama Sunborn Hotels -ketju, jonka kylpylöihin kuuluu myös Naantalin kylpylä. Naantalin kylpylä on Ruissaloa suurempi ja monipuolisempi, mutta Ruissalon valtti siihen verrattuna on sen ainutlaatuinen sijainti luonnon keskellä.

Bonusvinkki: Riippumatta siitä, miksi tulee Ruissalon saarelle, käyntiin kannattaa aina sisällyttää käynti Ruissalon Honkapirtillä. Sen munkit ovat maan makoisia.

Naantalin kylpylän ulkoallas

Kolmas vaihtoehto: Naantalin kylpylä (Naantali Spa Hotel & Resort)

Ei niin kaukana Turusta, Naantalissa, sijaitsee Naantali Spa Hotel & Resort, joka sai Suomen parhaan hotellin arvonimen vuonna 2019 World Travel Awards -gaalassa.

Naantalin kylpylä sopii parhaiten aikuisille pariskunnille rentouttavaan oleiluun ja itsensä hemmotteluun. Tälle hotelli tarjoaakin mukavat puitteet. Allasosastolta löytyy altaita alkaen perinteisestä lämpimästä porealtaasta, hierovilla vesisuihkuilla varustettujen virkistysaltaiden kautta lämmitettyyn ulkoaltaaseen. Saunoista on tarjolla perinteinen suomalainen sauna ja aromaattinen höyrysauna. Tarjolla on monenmoisia kauneus- ja kylpylähoitoja, kuten perinteistä hierontaa, hemmottelevia kylpyjä, savi- ja turvehoitoja ja erilaisia kaunistavia kasvo-, jalka- ja käsihoitoja.

Kylpylässä on useampikin eri tyyppinen ravintola: Buffet- ja à la carte -ravintola Le Soleil, thai-ruokaa tarjoava Thai Garden, kahvila Cafe Roma, perheravintola Tammikellari eli TK, Lobby Bar, jossa soittelee pianisti ja Viinikabinetti, jossa voi tutustua eri viineihin. Uimisen ohessa voi käydä hakemassa virvokkeita allasbaarista. Ohjelmatarjontaan kuuluu orkesteritansseja, show-iltoja, keikkoja, yms.

Lapsiperheille Naantalin kylpylässä on tekemistä jonkin verran, mutta enempi virikkeitä heille tarjoaa silti Turun Caribia. Naantalin valttikortti lapsiperheille on se, että pikkuväen suosikkikohde, Muumimaailma, sijaitsee Naantalissa ja jos matka suuntautuu myös sinne, kulkeminen sinne on yksinkertaisempaa Naantalin kylpylältä kuin Caribialta. Lapsille kylpylässä on leikkihuone ja lähistöllä voi myös pelata frisbeegolfia, tennistä ja minigolfia, käydä uimarannalla ja talvella luistella, hiihtää ja laskea mäkeä pulkalla.

Naantalin kylpylähotellia operoi sama Sunborn Group, jolle kuuluu myös Turussa, Ruissalon saaressa sijaitseva Ruissalon kylpylä.