Omenahotelli

Budjettimatkaajien suosiossa paistatteleva edullinen ja konstailematon Omenahotelli sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Hotellissa ei ole vastaanottoa vaan sen sijaan tehdessään varauksen internetissä saa ovikoodin, jonka avulla pääsee hotelliin ja huoneeseen.

Kuvia, palautetta hotellissa yöpyneiltä, lisätietoa ja huoneen varausmahdollisuus:

Sijainti

Omenahotelli sijaitsee Humalistonkadulla kätevästi kaupungin keskustan tuntumassa. Parin kolmen minuutin kävelymatkan sisällä hotellilta on ruoka-, kebab-, pizzaravintoloita, kahviloita, pubeja (Alvar), live-keikkapaikka (Klubi), yökerho (Apollo) ja erilaisia pikkuliikkeitä.

Kauppatorille johtava kävelykatu sitä reunustavine liikkeineen ja ostoskeskuksineen (Anttila, Stockmann, Kauppakeskus Hansa, jne.) on kulman takana, 200 metrin kävelymatkan päässä. Aurajoen jokilaivoille on noin 700 metrin kävelymatka. Omenahotellin naapurissa sijaitsee myös lääkäriasema Terveystalo Pulssi, ja sinne kauempaa hoitoon saapuvat ja heidän omaisensa majoittuvat kätevästi Omena-hotellissa.

Liikkuminen

Lähin taksitolppa sijaitsee ripeän kivenheiton päässä hotellin sisäänkäynniltä, Humalistonkatua 50 metriä Aurajoelle päin. Julkisen liikenteen palvelut ovat lähellä: Rautatieasemalle on matkaa vain 300 metriä Humalistonkatua pitkin ja pitkänmatkan linja-autoasemalla 700 metriä ensin Humalistonkatua ja sitten Ratapihankatua pitkin. Paikallisliikenteen bussipysäkki on muutaman kymmenen metrin päässä sisäänkäynniltä.

Omalla autolla tuleville on runsaasti pysäköintitilaa maanalaisessa Louhi-parkkiluolassa, jonne ajetaan sisään Läntiseltä pitkältäkadulta ja noustaan jalkaisin hissillä ulos Yliopistonkadun kävelykatu-osuudelle. Tästä on edelleen 350 metrin kävelymatka hotellille ensin Yliopistonkatua ja sitten Humalistonkatua pitkin. Ajoreitti Louheen on esimerkiksi Helsingin valtatietä (1-tie) pitkin tuleville erittäin yksinkertainen ja helppo.

Ruokailu

Turun Omenahotellin vieraiden aamiainen on tarjolla yhteistyöravintolassa Brooklyn Diner Café:ssa, joka sijaitsee lähellä hotellia. Aamiainen on edullinen ja sen voi varata etukäteen. Kahvilaan voi myös mennä ilman etukäteisvarausta. Aamiaisen luvataan olevan tarjolla päivittäin sunnuntaita ja yleisiä vapaapäiviä lukuun ottamatta.

Muuta huomioitavaa

Omenahotellien konseptiin kuuluu, että vierailija ei maksa palveluista, joita ei tarvitse. Hotellissa ei ole vastaanottoa. Kaikki varaukset on tehtävä internetissä, ja varauksen tehtyään saa henkilökohtaisen ovikoodin, joka on voimassa koko oleskelun ajan. Siksi hotelliin ei tarvitse erikseen kirjautua eikä huonetta luovuttaa lähtiessä eikä aikaa kulu respassa notkumiseen laukkujen kanssa.

Lisätietoja Omena-hotellin omilta sivuilta.

Teksti: Turkulaiset.fi (15.11.2012)