Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Hotelleja lähellä TYKS-sairaalaa

Hotellit lähellä Turun yliopistollista keskussairaalaa (TYKS)

TYKS eli Turun yliopistollinen keskussairaala sijaitsee Turun yliopiston kampusalueen ja Kupittaan välimaastossa, hieman syrjässä keskustasta. Sinne pääsee kuitenkin kätevästi kulkemaan bussilla. Jos haluaa yöpyä lähellä TYKSiä, seuraavat kolme hotellia ovat sitä lähimmät.

Original Sokos Hotel Kupittaa

Original Sokos Hotel Kupittaa

Booking.com
Hotels.com

Vuonna 2020 avattu Original Sokos Hotel Kupittaa sijaitsee aivan TYKS:in T-sairaalan ja yhteispäivystyksen naapurissa, matkaa näiden välillä on vain 250 metriä. U-sairaalalle on hieman enemmmän matkaa, noin 750 metriä Kiinanmyllynkatua ja sitten Lemminkäisenkatua pitkin. A-sairaala sijaitsee saman reitin varrella, mutta sinne on matkaa hotellilta vain 400 metriä.

Original Sokos Hotel Kupittaa sijaitsee Kupittaan rautatieaseman yhteydessä, joten junalla Turkuun Helsingin suunnalta saapuville se on kätevä valinta. Hotellin vierestä kulkevan Tykistökadun reunalla on bussipysäkki, jolta kulkee linja-autolinja Turun keskustaan. Jos Turkuun saapuu junalla tai bussilla, tämä bussilinja on hyvä vaihtoehto kulkea Kauppatorin kulmilta Kupittaalle. Omalla autolla tuleville on tarjolla parkkipaikkoja hotellin parkkihallissa.

Hotelli on upouusi, ja huoneet sen mukaisia, siistejä ja mukavia. Hotellissa vieraillessa kannattaa käydä ylimmän kerroksen kattobaarissa ihailemassa maisemia ympäri Turun. Vaikka ohi kulkee vilkas tie, niin huoneisiin asti melu ei merkittävässä määrin kantaudu.

Hotellin ympärillä on useampikin ravintola. Suuret määrät ihmisiä työskentelee Kupittaan alueen yrityksissä ja siksi ravintolat tarjoavat lähinnä lounaita. Lähin kauppa on K-Market BioCity 200 metrin päässä hotellilta.

Holiday Club Caribia

Holiday Club Caribia

Booking.com
Hotels.com

Holiday Club Caribia on kylpylähotelli vajaan kilometrin päässä TYKS:in T-sairaalaasta, A-sairaalasta ja yhteispäivystyksestä. Aivan vieressä levittäytyvät Ylioppilaskylän opiskelija-asunnot, ja Turun Yliopiston kampusalueella siltä on reilun puolen kilometrin kävelymatka.

Hotellille pääsee bussilla Turun keskustasta Ylioppilaskylään suuntaavalla linjalla. Linja-autopysäkki on aivan hotellin sisäänkäynnin edessä. Omalla autolla tuleville on taatusti riittävästi parkkitilaa hotellin edustalla.

Caribia on oiva valinta lapsiperheille kylpylänsä takia, joka on kirkkaasti Turun monipuolisin. Caribian yhteydessä on myös sisäleikkipuisto SuperPark niille, jotka haluavat vaihtelua vesileikeille. Aikusille löytyy kuntosali.

Hotellirakennuksessa on useita ravintoloita, alkaen Hesburgerista, pizzerian kautta sporttibaariin. Lähin kauppa on Ylioppilaskylän pieni Lähikauppa K-Kylänvalinta, joka sijaitsee huomiota herättävässä pyöreässä Ikituurin asuintornitalossa.

Majatalo 22 - Inn 22

Booking.com

Majatalo 22 ei ole hotelli laisinkaan vaan pääasiassa pitempään asumiseen kuten viikkojen tai jopa kuukausien mittaisiin jaksoihin suunnattu majatalo, joka sopii vaikka työmatkalaisille tai putkiremonttievakossa oleville.

Majatalo 22 sijaitsee 700 metrin kävelymatkan päässä TYKS:in T-sairaalasta. Lähes Majatalon edustalla sijaitsee bussipysäkki Kalevantien varrella. Linja-autolla pääsee Turun keskustasta (Kauppatorilta) Majatalo 22:lle noin vartissa. Kupittaan rautatieasemalta on Majatalo 22:lle noin 500 metrin kävelymatka, kun sinne päin lähtee asemalaiturilta kulkemaan rautatien yli kulkevaa katettua kävelysiltaa pitkin. Vaikka vilkas tie kulkee melko läheltä, sisällä on kuitenkin hiljaista.

Majatalo 22 ei ole erityisen kummoinen ulkopäin, mutta karu ulkokuori kätkee sisäänsä mitä kodikkaimpia ja pirteitä huoneita, joita on yhdeksän kappaletta. Huoneet ovat siistejä, viihtyisiä ja jopa hauskoja. Sisustuksen on suunnitellut ja toteuttanut majatalon oma yrittäjä, joka tarjoaa sisustussuunnittelua palveluna myös muille.

Huoneet ovat eri kokoisia ja niiden varustelutaso vaihtelee. Tupakeittiö, vessat, suihkut, sauna ja pesutupa ovat pääasiassa yhteisiä, mutta muutamasta huoneesa löytyy myös oma wc, kylpyhuone ja minikeittiö.

Majatalo on kahden pienen kaupunkipuiston, Tuulensuunpuiston ja Kalevanpuiston välissä. Lähin kauppa on Lidl noin 300 metrin päässä. Majatalossa oleskelevien kannattaa ainakin kerran käydä seinäkiipeilemässä Bouldertehtaassa, joka sijaitse Old Mill Business Centerissä noin 400 metrin kävelymatkan päässä majatalolta. Lähin ravintola on Itäharjun ravintola Ilo lähes vastapäätä Inn 22:ta Kalevantien toisella puolella.