Park Hotel

Park Hotel on viehättävä ja romanttinen Jugend-tyylinen hotelli. Se sijaitsee rauhallisella paikalla Puolalanpuiston laidalla muutaman minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta ja Turun keskustasta.

Kuvia, palautetta hotellissa yöpyneiltä, lisätietoa ja huoneen varausmahdollisuus:

Booking.com
Hotels.com

Sijainti ja nähtävää lähistöllä

Park Hotel sijaitsee Rauhankadulla, suojaisan kujan päässä Puolalanpuiston laidalla. Kaupungin keskusta on 350 metrin kävelymatkan päässä kuljettuna Puolalanpuiston kävelyteitä pitkin. Puolalanpuistossa järjestetään aika ajoin erilaisia tapahtumia ja sen laidalla sijaitsee myös Turun taidemuseo.

Parin kolmen minuutin kävelymatkan sisällä hotellilta on ravintoloita, kahviloita (Cup&Pint, Naantalin Aurinkoinen), pubeja (Alvar), live-keikkapaikka (Gong), yökerho (Apollo) ja erilaisia pikkuliikkeitä.

Lähin toinen hotelli on budjettimatkaajille sopiva Omenahotelli.

Liikkuminen

Julkisen liikenteen palvelut ovat lähellä: Rautatieasemalta on matkaa hotellille 300 metriä Humalistonkatua pitkin ja pitkänmatkan linja-autoasemalta 700 metriä ensin Ratapihankatua ja sitten Humalistonkatua pitkin. Lähin paikallisbussipysäkki on Humalistonkadulla sadan metrin päässä hotellilta.

Lähin taksitolppa sijaitsee Turun rautatieasemalla (etäisyys 300 metriä). Toiseksi lähin taksitolppa, lähes yhtä pitkän matkan päässä, mutta kaupungin suuntaan sijaitsee Humalistonkadulla.

Ruokailu

Hotellissa on ravintola, jossa tarjotaan kehuja kerännyt aamiainen.

Hotellilta ulos syömään lähtevät löytävät lähistöltä mukavia ruokapaikkoja ja kahviloita. Lähin kahvila on Naantalin aurinkoinen Humalistonkatu 16:ssa noin sadan metrin päässä hotellilta. Suosittuja ravintoloita lähistöllä ovat esimerkiksi lounaitakin tarjoava kortteliravintola Kerttu Läntinen Pitkäkatu 35:ssa noin 300 metrin päässä hotellilta ja perinteikäs Brahen Kellari Puolalankatu 1:ssä niinikään noin 300 metrin päässä hotellilta, mutta keskustaan päin.

Muuta huomioitavaa

Vuonna 1984 hotelli saneerattiin perusteellisesti, erityisesti sen sisätilat, ja ainoastaan alkuperäinen julkisivu säilytettiin, jonka ansiosta hotelli näyttää yksityiseltä huvilalta. Hotelin vieraat toivottaa vastaanotossa tervetulleeksi hotellin maskotti - Afrikan harmaapapukaija Jaakko, joka on tullut vuosien varrella tunnetuksi lehtijutuista ja tv-ohjelmista.

Viihtyisässä ja kodikkaassa hotellissa on yhteensä 21 huoneessa, joista yksi on sviitti. Kaikki 21 huonetta ovat yksilöllisesti suunniteltuja ja jokaisessa on oma tunnelmansa.

Historiaa

Hotelli oli alunperin yksityinen huvila, jonka omisti englantilaissyntyinen John Edward Eager. Hänellä oli talon vieressä talli kahdelle hevoselle, yläkerrassa oli kanala ja rakennuksessa oli jopa kanikoppi. Tämän jälkeen kiinteistö vaihtoi omistajaa useaan kertaan.

Vuonna 1982 talon osti Hesburger-pikaruokaketjun perustaja ja omistaja Heikki Salmela, ja juuri Salmelan ideana oli muuntaa rakennus sen nykyiseen muotoon Park Hoteliksi. Nykyisin hotellin omistavat Eva ja Zbigniew Dziedzic yhdessä poikansa Saul Paavolan kanssa, ja he ovat pyörittäneet hotellin liiketoimintaa vuodesta 1988.

Tallirakennus toimii nykyisin saunana. Yläkerran entinen kanala toimii saunan jälkeisenä rentoutumispaikkana sekä kokoustilana pienille ryhmille. Hotellin tilat valittiin elokuvan Jään Kääntöpiiri kuvauspaikaksi. Lisäksi hotelli on toiminut monien muoti- ja mainoskuvausten kulissina.

Lisää tietoa Park-hotellin omilta sivuilta.