Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Radisson Blu Marina Palace

Radisson Blu Marina Palace

Kuvia, palautetta hotellissa yöpyneiltä, lisätietoa ja huoneen varausmahdollisuus:

Marina Palacella on erityinen asema turkulaisten sydämessä. Kun turkulaiselle tulee vieraita, ja he kyselevät, mihin hotelliin Turussa kannattaa majoittua, perinteinen vastaus on ollut Marina Palaceen tai Börssiin. Nykyään on toki muitakin vaihtoehtoja, mutta Marina Palacella on edelleen monta valttia hihassaan

Sijainti Turussa ei juuri voisi olla Marinaa parempi. Hotelli on aivan Aurajoen rannalla ja siinä yöpyvän ei tarvitse muuta kuin kulkea hotellirakennuksen kulman taakse, niin hän jo käveleekin pitkin Aurajokirantaa ja voi alkaa nauttia sen tunnelmasta ja tarjonnasta. Viimeisimpänä lisänä hotelliin on avattu Ravintola Grill it!, jonka erikoisuutena on aito puuhiiligrilli.

Mikä erottaa tämän hotellin muista

  • Idylinen sijainti Aurajokirannalla.
  • Hienot maisemat Samppalinnanmäen suuntaan Aurajoen toiselle puolelle.
  • Helppo saapua satamasta ja lentoasemalta. Sataman ja lentoaseman välillä kulkeva bussi pysähtyy aivan hotellin edustalla.
  • Jos teatteri ja taide kiinnostavat, Kaupunginteatteri ja Wäinö Aaltosen taidemuseo ovat näköetäisyydellä, ja Marina on niitä lähinnä oleva hotelli.
Aurajoen rantapromenadi ja sen tarjonta ovat Marinassa heti kulman takana.

Miten kaukana Marina sijaitsee tärkeiltä paikoilta

Marina Palace sijaitsee sopivan etäällä ydinkeskustan melskeestä, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä tärkeiltä paikoilta. Hotelli sijaitsee Aurajoen rannalla. Etäisyys keskustaan (Kauppatorille) on noin 750 metriä, joten täällä ei Kauppatorin remontti pääse häiritsemään matkaa.

Sijainnissa parasta on, että Aurajoen rantapromenadi ja sen tarjonta on käden ulottuvilla. Aurajokirannan tapahtumapaikat ovat lähellä ja hotelli onkin sijainniltaan ykkösvalinta esim. Down by the Laituri (DBTL) -tapahtumaan tai saaristolaismarkkinoille saapuville. Saaristolaismarkkinathan pidetään Aurajokea reunustavalla kävelykadulla.

Samppalinnan maauimala sijaitsee joen toisella puolella, lähes hotellia vastapäätä, ja sinne pääsee ylittämällä joen läheistä Teatterisiltaa pitkin. Maauimala on oiva vierailupaikka perinteisen uimisen ystäville, mutta lapsiperheet saattavat viihtyä paremmin Kupittaan puiston maauimalassa. Marinaa vastapäätä sijaitsee myös Urheilupuisto, joten hotellin sijainti on ihanteellinen Urheilupuistossa järjestettyjä kisoja, kuten Paavo Nurmi Games -yleisurheilukisoja seuraamaan tuleville. Urheilupuistoa kiertelee kuntorata, ja hotellilta on helppo käydä siellä lenkillä muidenkin kuin kilpaurheilijoiden.

Aurajokirannasta voi lähteä risteilylle lähisaaristoon vaikka höyrylaiva Ukkopekalla.

Miten helposti Marinalta pääsee tutustumaan Turun saaristoon

Aurajokirannasta voi lähteä risteilylle Turun saaristoon vaikka höyrylaiva Ukkopekalla tai lyhyemmälle illallisristeilylle saaristolaiva Rudolfinalla. Ukkopekka starttaa n. 700 metrin päästä hotellilta ja Rudolfina hieman kauempaa, noin kilometrin päästä hotellilta. Aurajokirannasta lähtee myös vesibusseja Ruissalon kansanpuistoon (sinne, missä Ruisrock pidetään) ja yhteysaluksia esim. Vepsän ja Seilin saarille.

Miten helppoa hotellille on kulkea

Lähin bussipysäkki on heti hotellin kulmalla noin 40 metrin päässä pääovelta. Pysäkiltä pääsee kätevästi Kauppatorin tuntumaan, jota ympäröiviltä kadunpätkiltä bussit eri puolille Turkua lähtevät. Vuodesta 2019 eteenpäin Kauppatorin remontti on muuttanut keskustan täydelliseksi sekamelskaksi, mutta Eerikinkadun ja Aurakadun risteyksessä olevan Turun joukkoliikenteen eli Fölin palvelutoimistosta voi käydä kysymässä tai katsomassa infotauluilta, missä eri puolille kaupunkia kulkevie bussien pysäkit sijaitsevat.

Silja Linen ja Viking Linen laivaterminaaleilta saapuvat bussit ajavat hotellin vierestä ja niinpä Tukholmasta tai Maarianhaminasta lautalla saapuvat pääsevät helposti bussilla hotellille. Myös lentoasemalta tuleva bussi ajaa hotellin ohi.

Rautatieasemalta hotellille on matkaa kilometrin verran kuljettuna Humalistonkatua, Eerikinkatua, Eskelinkatua ja lopuksi Linnankatua pitkin. Varsinkin runsaiden matkatavaroiden kanssa, kannattaa rautatieaseman edessä olevalta taksitolpalta napata taksi ja hurauttaa sillä hotellille.

Omalla autolla saapuville on pysäköintitilaa ulkona sekä lämmitetyssä autotallissa lisämaksusta.

Muuta huomioitavaa

Hotellissa on 184 huonetta, ja niissä on modernit mukavuudet. Joistain huoneista on näkymät Aurajoelle. Huonetta jokinäkymällä voi pyytää tehdessään varausta.

Hotellissa on muitakin vapaa-ajan palveluita, kuten kolme saunaa ja turkkilainen höyrysauna, kuntosali ja kauneussalonki. Hotellin erityispalveluihin lukeutuu kolmen tunnin pikapesu, joka sopii reissussa rähjääntyneille liikematkailijoille.

Hotelli käy myös yritys- ja yhteistilaisuuksien järjestämiseen. Tarjolla on kokoustiloja ja neuvotteluhuoneita, joista suurimpaan mahtuu 500 henkeä.

Hotellin historiaa

2013: Aurajokirantaan, hotellin aiemman ravintolan tilalle avattiin grilliruokiin erikoistunut Grill it! Marina.

2011: Turun osuuskauppa osti Marina Palace -hotellin liiketoiminnan.

2009: Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki myönnettiin hotellille.

2006: Hotelli siirtyi Radisson SAS -brandin alle ja nimeksi tuli Marina Palace Radisson SAS. Hotelli alkoi samalla hyödyntää aurinkoenergiaa sähköntuotannossa kun sen katolle asennettiin aurinkopaneeleita.

2005: Hotelli oli pitkään kiinni mittavien uudistustöiden takia. Huonemäärää kasvatettiin ja tiloja uudistettiin kauttaaltaan.

1973: Marina Palacen rakennus valmistui ja hotelli avattiin.

Lisätietoja Marina Palacen omilta sivuilta.

Haluatko kertoa jotain lisää Hotelli Marinasta? Lähetä palautetta!

Teksti: Turkulaiset.fi (4.12.2019)