Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Edulliset hotellit ja muut majapaikat Turussa

Miten majoitut edullisesti hotellissa, hostellissa tai majatalossa Turussa

Kotimaisesta itsepalveluun perustuvasta hotelliketjusta originelliin kahdesti Suomen parhaaksi äänestettyyn hostelliin.

Turussa yöpyvällä budjettimatkailijalla on vaihtoehtoja Aurajokirannasta keskustan kautta kaupungin laitamille. Edullisen majoituksen skaalaa voidaan venyttää pienestä persoonallisesta hotellista majataloon, b&b:stä leirintäalueeseen ja pidempiaikaiseen majoitukseen.

Hostellilaiva s/s Bore

Hostellilaiva s/s Bore

Booking.com
Hotels.com

s/s Boren historia on vähintäänkin värikäs. Alus valmistui Ruotsissa 1960. "Nolla-Bore" seilasi 17 vuotta Turku – Maarianhamina – Tukholma -reittiä ja vieraili myös Helsingistä Tukholmaan.

M/s Kristina Regina -nimellä laiva risteili Välimerellä vuoteen 2010 asti.

Myynti tai romutus vältettiin, laiva kunnostettiin ja se siirtyi Forum Marinumin laituriin Aurajokirantaan osaksi merikeskuksen museolaivastoa.

Laivahostel Borella on 130 hyttiä 1-4 hengelle. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone. Palveluihin kuuluu 24h vastaanotto, pyykinpesumahdollisuus, tavarasäilytys ja langaton internet. Hintaan sisältyvät lakanat itsepedattuina, pyyhe, aamiainen sekä aamusauna.

Suomen Hostellijärjestön äänestyksessä Bore on valittu Suomen parhaaksi hostelliksi 2020 ja 2022. Valinnassa painotettiin majoituksen ainutlaatuisuutta ja elämyksellisyyttä.

Yhteistyössä Turun Ammatti-Instituutin kanssa Bore on myös monialainen oppimisympäristö, jossa opiskelijat pääsevät edistämään opintojaan aidossa työympäristössä mm. matkailun, ravintola-alan ja palveluiden kentällä.

Omena-hotelli, Kauppiaskatu, Turku

Itsepalveluhotelli Omena, Kauppatorin kulmalla

Booking.com
Hotels.com

Turussa on nykyään kaksi Omena-hotellia, joista uudempi sijaitsee aivan Turun keskustassa, Kauppatorin laidalla, nykyään Scandic-ketjuun kuuluvan Börs-hotellin naapurina.

Omena-hotelleille tunnusomaiseen tapaan, myös täällä useimmat hotellitoiminnot, mukaan lukien varaukset ja sisäänkirjautuminen, on automatisoitu. Asiakaspalvelu on kuitenkin saatavissa 24/7 puhelimitse.

Hotellin sijainti Kauppiaskadulla mahdollistaa helpon kulun keskustan ostosmahdollisuuksille, ravintoloihin ja kulttuurinähtävyyksiin, kuten esimerkiksi Forum- ja Hansa-ostoskeskuksiin, Wiklundin tavarataloon, perinteikkääseen Kauppahalliin ja Turun taidemuseoon.

Kauppatori on Turun joukkoliikenteen solmukohta, lähes kaikki kaupungin bussilinjat kulkevat sen kautta. Kauppatorilla on myös taksiasema, jolla on lähes poikkeuksetta takseja odottamassa. Omenalta onkin siksi helppo siirtyä kauempanakin oleviin paikkoihin, vaikka Naantalin Muumimaailmaan, johon lähtee Kauppatorilta bussi.

Omena-hotelli, Humalistonkatu, Turku

Itsepalveluhotelli Omena, Humalistonkadulla

Booking.com
Hotels.com

Halpismajoitusta arvokiinteistössä.

Humalistonkadun Omena Hotellissa majoittuva asuu keskellä arvokasta designiä. Alvar Aallon suunnittelema Maalaistentalo edustaa tyylillisesti siirtymäkautta klassismista funktionalismiin. Kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti suojeltu kokonaisuus kuuluu valtakunnallisesti merkittävien rakennusten kulttuuriympäristöihin.

Omena Hotels on suomalainen hotelliketju, jonka liikeidea perustuu sijaintiin kaupungin keskustassa, asiakkaiden itsepalveluun ja edullisiin hintoihin. Huone varataan ja maksetaan ketjun verkkosivulla. Vastaanottoa ei ole, sisäänpääsy ja kirjautuminen tapahtuu ovikoodilla.

Huoneet on kalustettu ja varusteltu kautta ketjun samanlaisiksi. Konseptin ideoi Kotipizza -ketjun perustaja Rabbe Grönblom.

Turun Omenan varusteluun kuuluu jääkaappi, mikroaaltouuni, vedenkeitin ja taulu-tv. Huoneissa on kylpyhuone ja ilmainen Wi-Fi, lemmikit eivät ole tervetulleita.

Bed & Breakfast Tuure

Bed & Breakfast Tuure

Booking.com

Majatalo lähes Turun keskustassa. Juna- ja bussiasemat ja keskustan palvelut kivenheiton päässä, silti tietty rauha. 15 yksilöllisesti sisustettua huonetta, jaetut wc- ja suihkutilat ja hintaan sisältyvä aamiainen.

Majoitusta niin yhdelle hengelle kuin perheille. Majoitusmahdollisuuksien räätälöiminen vuorokaudesta viikkoihin tai kuukausiin.

"Tuure on kodinomainen majoitusratkaisu, jossa edulliset hinnat, majatalomaisuus ja peruspalvelut yhdistyvät".

Linja-autoaseman seudun hotelleja

Linja-autoaseman seutu on kiinnostava matkailu- ja majoituskeskittymä.

Hotelli Helmi

Hotelli Helmi

Booking.com

Funkkista huokuva, huoltoasemasta nimensä saanut Hotelli Helmi on sekoitus persoonallista hotellia ja budjettimatkailua.

Tiloissa on toiminut kaupungin omistama matkailukoti.

Palveluja ja toimintoja on edullistettu: vastaanotto vain tiettyinä aikoina, aamiainen Helmikahvilassa, joka on kaikille kävijöille avoin kahvila-ravintola.

Tarinallisuutensa vuoksi Helmi voitaisiin luokitella kenties myös kategoriaan boutique-hotellit. Budjettimatkailijalle löytyy toki edullisempiakin vaihtoehtoja, Helmi olkoon esimerkki moniin määritelmiin sujahtavasta majoituksesta.

Hesehotelli, Linja-autoasema, Turku

Hesehotelli

Booking.com

Siisti, edullinen ja sijaitsee hyvällä paikalla Hesburger-ravintolan yhteydessä lähellä Turun ydinkeskustaa. Ravintola toimii hotellin vastaanottona. Huonevarustukseen kuuluu mm. jäähdytetty ilmastointi, jääviileäkaappi, televisio ja ilmainen Wi-Fi.

Hesehotellit sopivat allergikoille eikä niihin voi tuoda eläimiä. Linja-autoaseman Hesehotellissa on 15 huonetta ja 46 vuodepaikkaa.

Kaskentien Hesehotellissa Kupittaalla n. 1,5 km ydinkeskustasta on 6 huonetta ja 16 vuodepaikkaa. Asukkaille rajoitettu määrä pysäköintipaikkoja.

Majatalo Kupittaa

Majatalo Kupittaa

Booking.com
Hotels.com

Edullinen yöpymispaikka parin kilometrin päässä Turun keskustasta, Kupittaan urheilupuiston vieressä. Sänky, kirjoituspöytä, televisio, jääkaappi, jaettu kylpyhuone. Aamiainen sisältyy huonehintaan.

Linnasmäki

Kokoushotelli ja Hostelli Linnasmäki

Booking.com
Hotels.com

Turun kristillisen opiston yhteydessä toimiva Linnasmäki tarjoaa ympärivuotisesti hostelli- ja hotellitasoista majoitusta rauhallisessa, luonnoltaan monimuotoisessa ympäristössä Orikedon kaupunginosassa nelisen kilometriä keskustasta.

Ulkoiluun ja vapaa-ajan viettoon hyvät puitteet tarjoileva majoitusvaihtoehto sisältää yöpymisen yhden tai kahden hengen huoneissa sekä keittiöllisissä perhehuoneissa, joissa kaikissa on oma wc ja suihku ja maksuton WLAN-yhteys. Yhteiskeittiöt ja oleskelutilat, sauna ja uima-allas lisämaksusta. Hostellin karsituista palveluista hotellimajoitukseen buffetaamiaisineen, suuremmista ryhmistä pitkäaikaismajoittujiin.

Hotelli Seaport, Turku

Hotel Seaport

Booking.com
Hotels.com

Laivaterminaalien kupeessa, Turun Linnan läheisyydessä sijaitsevassa 1900-luvulla kauppahuoneeksi rakennetussa makasiinissa.

Huoneita De Luxesta Standardiin. Hotelli kokousvieraista risteilymatkustajiin, työmatkalaisista lomalaisiin.

Nykyaikaisen hyvän hotellin varustelu ja palvelut.

Ei toki varsinainen minibudjettikohde; kertoo jälleen kerran eri hintaluokkien majoitusten määrittelyn häilyvyydestä.

Ruissalo Camping

Ruissalo Camping

Ruissalon Saaronniemessä: hyvinvarusteltu asuntovaunualue, sisämajoitustiloja, uimaranta, sauna, minimarket, lämpimät suihkut ja pyykinpesutilat. Minigolf-, lento-, sulka- ja koripallokentät, lasten leikkipaikat, kuntoreitti ja kahvila-ravintola.

Leirintäalueen infopiste auki kesäaikaan, yleensä kesäkuusta elokuun loppuun Alue julkista virkistysaluetta klo 6-22.

Forenom

Airbnb ja erilaiset yksityismajoitukset löytyvät googlaamalla. Vaihtuvat majoitukset, tarjoukset ja uudet löydöt päivittyvät ajantasaisesti nettiin.

Forenom

Booking.com
Hotels.com

Suomalainen Pohjoismaissa toimiva majoitusalan yritys, joka tarjoaa tilapäiseen asumiseen kalustettuja asuntoja, huoneistohotelleja ja hostellimajoitusta. Forenomin asiakkaita ovat mm. yritykset, jotka vuokraavat asuntoja työntekijöilleen.

Koska tilanteet vaihtelevat, budjettimatkailijan majoitusvaihtoehtoina nämäkin elävät. Joten ajantasaiset tiedot netistä.

Budjettimatkailijan vapaa-ajan vinkkejä:

Ruoka:

Nopeasti muuttuvien hintojen tilanteessa edulliset lounas- tai aamiaispaikat kannattaa tarkistaa paikan päällä. Opiskelijaravintoloiden laajasta valikoimasta saattaa löytyä kustannustehokkaita vaihtoehtoja, ihan kaikille. Näissä ruokaa riittää iltaan asti.

Hävikkiruoka, ResQ, kauppojen alennustuotteet, 24h kaupat…

Kauppahalli: upea klassikko ja monien makujen maailma.

Kulttuuri:

Kirjasto. Turun kaupunginkirjasto: uskomattoman monipuolinen aarre keskellä kaupunkia.

Maksuttomia tapahtumia ympäri vuoden.

Kaupunkiluonto:

Puistot, jokiranta, Kupittaan siirtolapuutarha, Aurajoen ulkoilureitti Tuomiokirkolta Halistenkoskelle ja Koroistenniemelle, Kuralan kylämäki, Ruissalo, lähiluontokohteet (metsät, luonnonsuojelualueet).

Arkkitehtuuri:

Vanha ja uusi Turku, julkisivubongaus, kirkot.

Kulkeminen:

Föli, Funikulaari, Föllärit. Ja tietysti ilmainen kaupunkilautta Föri.

Turku design:

Putiikit, suunnittelijat, second hand, kirppikset.

Kauppatori:

Vihdoin valmis.

Kaupunginosat.

Kävely persoonallisissa miljöissä antaa erilaisia näkymiä turkulaisuuteen asumisesta kulttuuriin, paikallispubeista betoniin ja idyllisiin pihoihin.

Somekanavat.

Turun kaupunki ja Visit Turku jakavat aktiivisesti somessa ideoita ilmaisista tai edullisista asioista ja kokemisen arvoisista jutuista.

Kaikkien vinkkien osalta juttu on suuntaa antava ja sen tiedot perustuvat kirjoitushetken tilanteeseen.