KASVIS-ravintola - turkulaisen vegeilyn klassikko
Täälläkö se on - hyvin piilotettu, paljon kehuttu kotimaisen kasvisruokailun uranuurtaja ja instituutio.
Pienen oven edessä muodostuu mittava jono hyvissä ajoin ennen avaamista. Kaiketi tavanomaista, mutta tänään on erityinen päivä: 20+1 -synttärit.
Tästä ravintolasta ei saa kiiltokuvia someen, ei tyylikkäitä kuvia sisustuksellista detaljeista. Eikä se ruoan esillepanokaan ole varsinaisesti ruokakuviin inspiroivaa.
Se ei täällä olekaan pointti.
Keskiössä on laadukkaan, luomun ja lähiseudun tuottajia hyödyntävän kasvisruoan valmistaminen. Jota asiakkaat osaavat arvostaa.
Kookos-hernekeitto on loistavaa. Syvänvihreän keiton ensimmäisellä lusikallisella maistaa osaamisen. On makua, syvyyttä. Sosekeitot voivat kaatua mukasimppeliyteen tai raaka-aineiden "ylikäyttöön".
Tässä keitossa kaikki on balanssissa.
Pelkästään kasvisruokaan keskittyvä ravintola oli vallankumouksellista 1980-luvun Turussa. Verso Linnankatu kolmosessa, lokaatio joka on noussut Turun keskeisimpään ravintolaskeneen.
Täällä vegeily yhdistyi sulavasti vaihtoehtokulttuureihin.
Kasvisruoan ympärille linkittyi löyhästi erilaisia kulttuurintekijöitä Kirjakahvilasta Titanik-galleriaan, Reilun kaupan rahtipurjelaivasta reiveihin.
Lasagnea ja kohoavia desibelejä.
Maut ja äänimaailma riitasoinnussa. Hyvin valmistetusta laadukkaasta ruoasta haluaisi nauttia rauhassa. Ainakaan tänään se ei ole mahdollista.
Kasviksen lasagne on kiitoksensa ansainnut, lapsiperheiden itkut ja muu yleinen levottomuus sekä tilan karuus pudottavat pisteitä.
Ruusukaalit, ne mielipiteitä jakavat. Sitruunaisella tvistillä saatu älyttömän herkullisiksi. Osattu jättää rapsakkaa suutuntumaa.
Tattarotto on yhdistelmä tattaria ja perinteistä risottoa. Lautaselle lisäksi päivän salaatit, idut ja maukas sämpylä.
Synttäripäivän spessuna vadelma-suklaakakkua. Maistuvaa, kuten olettaa voikin. Raakakakussa kivasti tekstuureja.
Betel-kirkon kivijalasta poistuu itselleen uuden löydön tehnyt tyytyväinen ruokailija.
Turun maine ravintolakaupunkina on paljon muutakin kuin nimet, julkisivut ja kansiin painetut menut.
Pieni piiloleikki keskellä kaupunkia johdattaa aitojen kasvismakujen maailmaan.
Istutettiin yhdessä puu - Tarina siitä, miten Turkuun syntyi kasvisravintola 1970-luvulla | Turun Sanomat
Kasvis | Hyvä Kurkku - Vegaaninen ravintolablogi







