Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Scandic Hamburger Börs

Scandic Hamburger Börs

Kuvia, palautetta hotellissa yöpyneiltä, lisätietoa ja huoneen varausmahdollisuus:

Booking.com
Hotels.com

Turun suosituin ja ehkä legendaarisin hotelli, Kauppatorin laidalla, aivan kaupungin keskustassa. Lukuisat kaupat, ostoskeskukset, ravintolat ja illanviettomahdollisuudet ympäröivät hotellia. Bussit lentokentälle ja satamaan lähtevät Börsin korttelin kulmalta.

Sijainti

Vuoden 2022 alussa täysin uudelleen rakennettuna avattu, Scandic Hamburger Börs on Turun hotelleista keskeisin. Se sijaitsee Kauppatorin laidalla, aivan Turun keskustassa tapahtumien ja palveluiden keskellä. Keskustan viihde- ja illanviettomahdollisuudet ovat käden ulottuvilla. Kulman takaa löytyvät seurusteluravintola Bar Edison, Turun Sanomien aiempiin asiakaspalvelutiloihin perustettu bar-bistro-ravintola Fontti ja teatteritaiteen ystäville on Kauppatorin laidalla sijaitseva Åbo Svenska Teatern.

Hotelli on sijainniltaan kätevä myös ostosmatkailijalle. Hotellin edessä levittäytyy Turun kauppatori, jonka mielipiteitä jakanut ja tunnelmia kiristänyt remontti alkaa olla loppusuoralla. Hamburgr Börsin seinänaapurina on katettu Forumin kauppakortteli ja kadun toisella puolella suuri tavaratalo Sokos Wiklund. Kauppatorin laidalla ja sitä ympäröivien katujen varsilla on tunnelmallinen Turun kauppahalli ja lisää mielenkiintoisia putiikkeja ja suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia kuten Hansakortteli, jonka Hansa Food Court on kätevä paikka vaikka perheen reissuruokailulle. Lähistön huomionarvoisia liikkeitä ovat esim. käsityöliike Muikia ja ja lasten suosikki Leluliike Casagrande

Uusi Börsin rakennus

Hamburger Börs on oiva vaihtoehto myös niille, jotka aikovat tehdä retken Muumimaailmaan, koska Naantaliin kulkevan bussin pysäkki sijaitsee Kauppatorilla.

Gatorade Centerissä (Turkuhalli) järjestettäviin konsertteihin ja esityksiin sekä Turun Messukeskuksessa käytäviin messuihin osallistuvien kannalta Börs on hyvällä paikalla koska Turkuhalliin ja sen vieressä sijaitsevaan messukeskukseen kulkevat linja-autot starttaavat Kauppatorin tuntumasta.

Liikkuminen

Paikallisbussit ovat helposti käytettävissä, koska Kauppatori on paikallisbussien risteysasema, ja täältä pääsee bussilla minnepäin Turkua tahansa. Kauppatorin remontin aikana bussipysäkit tosin on vielä ripoteltu ympäröivien lähikatujen varsille, joten oikean pysäkin etsimiseen kannattaa varata hieman aikaa. Turun joukkoliikenteen (Föli) reittiopas karttoineen on kätevä apu oikean bussin valintaan ja bussipysäkin paikallistamiseen.

Lähin taksitolppa sijaitsee Kauppatorilla noin 100 metrin päässä hotellilta. Rautatieasemalta on hotellille noin 1.2 kilometrin kävelymatka kun kuljetaan ensin Humalistonkatua ja sitten Eerikinkatua pitkin hotellille päin.

Scandic Börs Kauppiaskadulta katsottuna

Tallink Siljan ja Viking Linen laivaterminaaleilta saapuvat bussit ajavat hotellin lähistölle ja niinpä Tukholmasta tai Maarianhaminasta lautalla saapuvat pääsevät helposti bussilla hotellille. Pitkän matkan bussien linja-autoasema sijaitsee 900 metrin kävelymatkan päässä hotellilta. Turun lentoasemalta pääsee hotellille taksilla tai bussilla. Lentokenttäbussit liikennöivät aivan hotellin viereen.

Parkkipaikat

Autolla saapuville hotellilla on omia parkkipaikkoja. Lisää yleistä pysäköintitilaa on parkkiluola Louhessa ja Aimo Park Juliassa, jotka ovat Hamburger Börsiä lähimmät suuret pysäköintilaitokset.

Louhi-parkkiluolaan ajetaan sisään Läntiseltä pitkältäkadulta ja noustaan jalkaisin hissillä ulos Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun risteyksessä. Tästä on edelleen noin 250 metrin kävelymatka hotellille Kauppiaskatua pitkin. Ajoreitti Louheen on esimerkiksi Helsingin valtatietä (1-tie) pitkin tuleville erittäin yksinkertainen ja helppo.

Toinen parkihallivaihtoehto on Louhea pienempi Aimo Park Julia, joka sijaitsee parin korttelin päässä, ja jonne ajetaan sisään Brahenkadulta. Juliasta on hotellille kävelymatkaa Eerikinkatua ja Kauppiaskatua pitkin saman verran kuin Louhesta eli noin 250 metriä.

Hampurin vaakuna

Muuta huomioitavaa

Hamburger Börs on tunnettu klassinen hotelli, joka on ollut osana kaupunkia vuodesta 1904. Hotellia on kunnostettu vuosina 2006-2007. Hotelli kuuluu Sokos Hotels -ketjuun ja kiinteistössä on yhteensä 406 huonetta, joista suurin osa on savuttomia. Hotellissa on kokous- ja juhlatiloja, ja se soveltuu hyvin myös yritysasiakkaille. Hotellin vapaa-ajan palveluihin kuuluu mm. lämmitty sisäuima-allas ja sauna. Majoituksen voi varata myös Sokos Hotel City Börs -rakennuksesta kadun toisella puolella, joka on usein ollut hinnaltaan hieman edullisempi.

Lisää tietoa Hamburger Börsin historiasta.

Lähimmät muut keskustan hotellit ovat Scandic Julia ja Centro.

Teksti: Turkulaiset.fi (19.3.2022)