Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Original Sokos Hotel Kupittaa

Original Sokos Hotel Kupittaa

Booking.com
Hotels.com

Turkulaiset miettivät pitkään, mitä rakennetaan Kupittaan rautatieaseman viereen Intelligaten kahden muun rakennuksen viereen, ja siihenhän tuli hotelli, Original Sokos Hotel Kupittaa. Sijainti Kupittaan yrityskeskittymän ytimessä ja Ykköstien ja rautatieaseman tuntumassa ei voi olla parempi liikematkustajan kannalta.

Mikä erottaa tämän hotellin muista

  • Sopii hyvin korkeakoulujen, sairaalan ja Kupittaalla järjestettävien urheilutapahtumien takia Turkuun saapuville
  • Liikematkustajan unelma, jos vierailu suuntautuu Kupittaan alueen yrityksiin.
  • Uusi rakennus. Rakennettu 2019-2020 ja avattu vuoden 2020 kesällä.
  • Ylimmän kerroksen hienot näköalat yli Kupittaan ja Turun
  • Turun paras lasten leikkipuisto, Seikkailupuisto eli Seikkis on lyhyen (450m) kävelymatkan päässä.
  • Koiranomistajille läheltä hotellia (700m) löytyy Kupittaan koirapuisto, aidattu koirien temmellysalue.

Miten kaukana hotelli sijaitsee tärkeiltä paikoilta

Kupittaa on Turun merkittävimpiä työpaikkojen keskittymiä, ja Kupittaan Sokos-hotellin sijainti onkin täydellinen liikematkustajille, jotka aikovat vierailla alueen yrityksissä. Aivan naapurissa on useita yrityskeskuksia, lähimpänä Intelligate ja Electro City, sitten BioCity, PharmaCity, ICT City ja vielä Old Mill Kalevantien toisella puolella. Turun yliopistollisen keskussairaalan eli TYKS:in eri sairaalarakennukset ovat kävelyetäisyydellä, pisimmillään noin 700 metrin kävelymatkan päässä, mutta esimerkiksi uuteen T-sairaalaan on vain 250 metriä.

Original Sokos Hotel Kupittaalta on helppo päästä Kupittaan puiston alueelle. Kupittaan puisto on Turun suurin kaupunkipuisto, jonka alueelta löytyy niin niittyjä joilla pitää piknikkejä kuin minigolf-rata, pieni lintu- ja kotieläintarha, liikennekaupunki lapsille ja rampit skeittaamiseen ja skoottailuun. Kupittaan puiston alueella on myös Veritas-stadion, jolla pelaaan jalkapalloa ja Marli-areena, jolla pelataan jääkiekkoa. Lapsille Kupittaan puistosta

Hotellissa on yhdeksän kerrosta, ja 196 huonetta. Huoneista 10 on esteettömiä.

Hotellissa on lemmikkiystävällisiä huoneita. Hotellin ympäristössä on hyviä maastoja lähteä koiran kanssa lenkille, esimerkisi kohti Kalevanpuistoa tai sitten Kupittaanpuisto, josta löyty myös koirapuisto, jossa koirat voivat juoksennella vapaana aidatulla alueella.

Miten hotellille pääsee kulkemaan

Ykköstie Helsingin suunnalta kulkee aivan hotellin vierestä, joten omalla autolla siltä suunnalta tulevat saapuvat helposti perille. Hotellin yhteydessä on P-Intelligate -paikoitushalli, jossa on latauspaikkoja myös sähköautoille. Lisää paikkoja löytyy ulkoa P Kupittaan aseman paikoitusalueelta.

Helsingin suunnalta junalla tulevat jäävät pois Kupittaan rautatieasemalla, ja voivat kulkea suoraan asemalta hotellin respaan. Tampereen suunnalta junalla tulevat jäävät pois Turun päärautatieasemalla ja jatkavat bussilla Kupittaalle hotellin viereen.

Linja-autolla Turkuun saapuvat voivat kulkea linja-autoasemalta paikallisbussilla hotellille. Linja-autopysäkki on aivan hotellin vieressä Tykistökadun varrella. Reitit selviävät Turun paikallisbussien eli Fölin reittioppaasta.

Ruokailu

Hotellissa on bistro-ravintola Elli ja kattoterassibaari Kuppis Rooftop Bar. Hotellin lähitienoilla on myös runsaasti muita ravintoloita, joista monet ovat erikoistuneet tarjoamaan lounaita alueella työssä käyville. Näistä suurta suosiota nauttii esimerkiksi VG Wok Biocityn sisäänkäynnin kohdalla ja erityisesti opiskelijoiden mieleen oleva Delica Pharmacityssä. Sivuillamme on lista Turun lounaspaikoista, jonka kartalta voit katsoa lähimpia lounaspaikkoja.

Tiedonjyviä

Koronavuosi 2020 lykkäsi tämän hotellin avajaisia. Avaamisensa jälkeen se on kuitenkin nopeasti noussut hyvin suosituksi hotelliksi. Tällä suunnalla ei muita vastaavanlaisia paikkoja olekaan tarjolla. Hotellin kokoustilat ovat vaatimattomat, mutta tämä johtuu siitä, että ympäristön yrityskiinteisöissä on tarjolla runsaasti konferenssi- ja luentosalitiloja, jotka ovat tarvittaessa käytettävissä. Erityisesti hotelli tekee yhteistyötä BioCityn, DataCityn, ICT-Cityn ja ElectroCityn välisellä sisäpihalla sijaitsevan vierailu- ja innovaatiokeskus Joen (Joki) kanssa, josta löytyy tilaa yli tuhannelle ihmisenin tapahtumille, kuten worskhopeille, luennoilla, yritysesittelyille, jne.