Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Hotelleja Turussa » Sokos Hamburger Börs

Sokos Hamburger Börs

HOTELLI ON TOISTAISEKSI SULJETTU: Hamburger Börs on toistaiseksi suljettu hotellin täydellisen uudistamisen takia. Vanha hotellirakennus puretaan pois ja tilalle rakennetaan kokonaan uusi rakennus.

Turun suosituin hotelli, Kauppatorin laidalla, aivan kaupungin keskustassa. Lukuisat kaupat, ostoskeskukset, ravintolat ja illanviettomahdollisuudet ympäröivät hotellia. Bussit lentokentälle ja satamaan lähtevät aivan hotellin edustalta.

Sijainti

Sokos Hamburger Börs on Turun hotelleista keskeisin. Se sijaitsee Kauppatorin laidalla, aivan Turun keskustassa tapahtumien ja palveluiden keskellä. Keskustan viihde- ja illanviettomahdollisuudet ovat käden ulottuvilla. Eräitä esimerkkejä ovat kulman takaa löytyvä seurusteluravintola Bar Edison ja hotellin oma Börs Night Club, joista on hyvä startata yöelämän humuun ja teatteritaiteen ystäville Kauppatorin laidalla sijaitseva Åbo Svenska Teatern.

Hotelli on sijainniltaan täydellinen myös ostosmatkailijalle. Hotellin edessä levittäytyy Turun kauppatori, jonka kojuissa myydään niin herkkuja, käsitöitä kuin muuta niiden väliltä. Hamburgr Börsin seinänaapurina on ostoskeskus Forum ja kadun toisella puolella suuri ja vastikään remontoitu ja uudistettu tavaratalo Sokos Wiklund. Kauppatorin laidalla ja sitä ympäröivien katujen varsilla on tunnelmallinen Turun kauppahalli ja lisää mielenkiintoisia putiikkeja ja suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia kuten Hansakortteli ja Kultatalo. Lähistön huomionarvoisia liikkeitä ovat esim. Sisustuksen koodi ja perinteiset turkulaiset Laukku-rasti ja lasten suosikki Leluliike Casagrande

Hamburger Börs on oiva vaihtoehto myös niille, jotka aikovat tehdä retken Muumimaailmaan, koska Naantaliin kulkevan bussin pysäkki sijaitsee Kauppatorilla.

HK Areenaalla (Turkuhalli) järjestettäviin konsertteihin ja esityksiin sekä Turun Messukeskuksessa käytäviin messuihin osallistuvien kannalta Börs on hyvällä paikalla koska Turkuhalliin ja sen vieressä sijaitsevaan messukeskukseen kulkevat linja-autot starttaavat Kauppatorin laidalta.

Liikkuminen

Lähin taksitolppa sijaitsee Kauppatorilla noin 100 metrin päässä hotellilta. Myös Paikallisbussit ovat helposti käytettävissä, koska Kauppatori on paikallisbussien risteysasema. Kauppatorilta pääsee bussilla minnepäin Turkua tahansa. Rautatieasemalta on hotellille noin 1.2 kilometrin kävelymatka kun kuljetaan ensin Humalistonkatua ja sitten Eerikinkatua pitkin hotellille päin.

Silja Linen ja Viking Linen laivaterminaaleilta saapuvat bussit ajavat hotellin eteen ja niinpä Tukholmasta tai Maarianhaminasta lautalla saapuvat pääsevät helposti bussilla hotellille. Pitkänmatkan linja-autoasema sijaitsee 900 metrin kävelymatkan päässä hotellilta. Turun lentoasemalta pääsee hotellille taksilla tai bussilla. Lentokenttäbussit liikennöivät aivan hotellin viereen.

Parkkipaikat

Autolla saapuville hotellilla on omia parkkipaikkoja. Lisää yleistä pysäköintitilaa on parkkiluola Louhessa ja Q-Park Juliassa, jotka ovat Hamburger Börsiä lähimmät suuret pysäköintilaitokset.

Louhi-parkkiluolaan ajetaan sisään Läntiseltä pitkältäkadulta ja noustaan jalkaisin hissillä ulos Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun risteyksessä. Tästä on edelleen noin 250 metrin kävelymatka hotellille Kauppiaskatua pitkin. Ajoreitti Louheen on esimerkiksi Helsingin valtatietä (1-tie) pitkin tuleville erittäin yksinkertainen ja helppo.

Toinen parkihallivaihtoehto on Louhea pienempi Q-Park Julia, joka sijaitsee parin korttelin päässä, ja jonne ajetaan sisään Brahenkadulta. Juliasta on hotellille kävelymatkaa Eerikinkatua ja Kauppiaskatua pitkin saman verran kuin Louhesta eli noin 250 metriä.

Ruokailu

Pääravintola Fransmanni tarjoaa ranskalaisen keittiön herkkuja, paikka on värikkäästi sisustettu ja siellä on myös suuri baari. Hotellin toinen ravintola Oscarin Olohuone ja Keittiö tarjoilee skandinaavista ruokaa.

Muuta huomioitavaa

Hamburger Börs on tunnettu klassinen hotelli, joka on ollut osana kaupunkia vuodesta 1904. Hotellia on kunnostettu vuosina 2006-2007. Hotelli kuuluu Sokos Hotels -ketjuun ja kiinteistössä on yhteensä 406 huonetta, joista suurin osa on savuttomia. Hotellissa on kokous- ja juhlatiloja, ja se soveltuu hyvin myös yritysasiakkaille. Hotellin vapaa-ajan palveluihin kuuluu mm. lämmitty sisäuima-allas ja sauna. Majoituksen voi varata myös Sokos Hotel City Börs -rakennuksesta kadun toisella puolella, joka on usein ollut hinnaltaan hieman edullisempi.

Lisää tietoa Hamburger Börsin omilta sivuilta.

Lähimmät muut keskustan hotellit ovat Scandic Julia ja Centro.

Teksti: Turkulaiset.fi (15.11.2012)