Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Trattoria Wiklundin lounas

Trattoria Wiklund lounas

Viimeiset silaukset salaattibuffaan. Viimeiset tsempit päivään henkilökunnalle. Aikaiset lounastajat kuulevat viime hetken ohjeistukset ennen avaamista.

Trattoria Wiklund on osa uudistuneen Turun ostoskeskus Wiklundin ravintolamaailmaa.

S-mobiilietu -15%. Tänään hyödynnetään sekä voitettu ravintolalahjakortti ja viimeistä päivää voimassa oleva S-etukortti-alennus.

Lounaspöytiin on katettu vesikarahvit ja lasit. Ruokailijoiden kirjoon näyttää mahtuvan ennakkoon varauksen tehneitä seurueita, työpaikkalounastelijoita, satunnaisia vierailijoita, shoppailuun virkistystä kaipaavia.

Salaattibuffet Trattoria Wiklundissa

Värien ja makujen salaattibuffet. Kuten niin usein nykyään, tämänkin lounaan parasta antia on ns. alkuruokapöytä. Marinoitua tofua, sweetchilikasviksia, chilihummusta, linssejä ja kaaleja…

Hedelmävadit raikastavat ja toimivat myös vedenjakajana kylmien ja lämpimien pöytien välillä. Rehevien ja runsaiden makujen rinnalle olisi kaivannut niitä tukevia leipiä. Tästä Trattorialle miinus.

Kiireetön lounastaja ehtii tehdä tarkkoja havaintoja. Asiakaspalvelu on äärimmäisen ystävällistä ja huomioivaa. Monista muista lounaspaikoista poiketen täällä henkilökunta kerää tyhjät lautaset. Sohvaryhmien pöytävälit ovat kenties aavistuksen liian tiiviit.

Sohvaryhmiä Trattoria Wiklundissa

Wiklundin historia on osa Turun historiaa. Kauppias Axel Wiklund perusti rautakaupan 1907 Turun kauppatorin laidalle. Värikkäiden vaiheiden jälkeen rautakaupasta on kehittynyt paitsi tavaratalo, myös kaiken muun ohella monipuolinen ravintolamaailma.

Olennaisena palasena Wiklundin konseptin uudistusta keväällä 2019 avattiin Original Sokos Hotel Wiklund. Monipuolinen viihtyminen, syöminen, shoppailu ja majoittuminen koottiin yhteen ja kuorrutettiin Turun ensimmäisellä kattobaarilla.

Italian makuihin nojaava Trattoria on yksi S-ryhmän monista ravintolakonsepteista. Turun ohella Trattoriat löytyvät Jyväskylästä, Lahdesta ja Vaasasta. Tarkempi tutkiminen kertoo, että konseptin sisällä on variaatioita. A’la carte -listat ja vuodenaikaan suunnitellut menut ovat yhteneväiset, lounaissa varioidaan paikallisesti.

S-ryhmän vuonna 2014 lanseeraama Raflaamo on verkkopalvelu, josta löytyy viitisensataa ravintolaa. Sijaintiperustainen haku löytää käyttäjälle lähimmät vaihtoehdot.

Ruoka-annos Trattoria Wiklundissa

Gremolata-broileri, chili-cremefraiche ja paahdetut kasvikset ovat jotenkin latteita salaattien rinnalla. Teollisen makuiset falafelpyörykät eivät nosta lämminruokapöydän pisteitä. Kurpitsakeitto sen sijaan toimii.

Porkkanakakkutuuri. Jälkkäriksi pieni makea. Joka antaa vapaat kädet ravintoloille. Tällä lavealla määrittelyllä voidaan hyödyntää ja jatkojalostaa vaikkapa edellispäivän leivonnaiset. Herkkulotossa voitin yhden suosikeistani.

Teen ja porkkanakakkupalan äärellä viihtyy. Jälkkärilautasta raikastamaan tuoreita hedelmiä. Pöytään istahtaa kaiketi talon johtoryhmää. Maisemahissi vie Walo Rooftopin kattoterassille. Avarat tilat linkittävät joustavasti ravintolan, hotellin ja kauppakeskuksen.

Trattoria Wiklund (raflaamo.fi)
Trattoria-ketjusta (raflaamo.fi)
Kaupunkilaisuuden ytimessä - Original Sokos Hotel Wiklund avataan maaliskuussa (sttinfo.fi)

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (23.10.2023)