Portsan Katumarkkinat
Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Turun kesän tapahtumia 2015

Turun tapahtumia kesälle 2015

Kesä on jo melkein meillä! Loppukevät herättää kansan ja kekkerit, joten valitse omat rientosi ja pinkaise mukaan!

Brunssille!

Syö itsesi vapaapäivän kunniaksi ketoon! Brunssi on mitä oivin tapa tavata ystäviä, nauttia kiireettä ruoasta ja vapaa-ajasta. Turku tarjoaa monia brunssipaikkoja, mutta nälkäisiä suita on niitäkin aimo liuta. Varaudu siis tungokseen ja paikkasi jonottamiseen. Brunsseille ei yleensä oteta pöytävarauksia.

Aulan Jazzbrunssi

Aboa Vetus & Ars Novan ohessa oleva Aula Cafe vetää lauantaisin kansaa pöytien äärelle, sillä ruoka on ihanaa. Mutta ei siinä kaikki, sillä samalla saa nauttia live-dj:n musiikista. Yleensä hyvinkin kansoitettu Jazzbrunssi tarjoilee salaatteja, lämpimiä ruokia, itsetehtyä boolia ja makeita herkkuja. Jokaiselle on varmasti murkinaa.

Jazzbrunssi lauantaisin 11-15
www.aulacafe.fi

Fontana

Kahvila on sisustuksen uusimisen jälkeen kohottanut ilmettään myös pöydän antimiensa suhteen. Pyhäpäivän brunssi ei muille häpeile vaan on runsas ja monipuolinen.

Brunssi sunnuntaisin 12-16
www.fontanacafe.fi

Kauppahalli, Roots Kitchen

Vegaaninen brunssi lyö tuoreutensa ja taidolla tehtynä laudalta monen muun tavallisen ruokapaikan. Uusia, kokeilevia makuja maistelee autuudella. Kauppahallin markkinatunnelma tuovat ruokailuun oman ihanan lisänsä.

Brunssi lauantaisin 11-15:30
www.rootskitchen.fi

Tiirikkala

Kaupungin yksi uusimmista paikoista lienee Tiirikkala, Vähätorilla sijaitseva anniskelukahvila. Viihtyisä kahden kerroksen paikka on mukava paikka aamusta iltaan. Kahvilan valkoinen miljöö muuttuu viikonloppuisin esiintyvien livemusisoijien myötä viihtyisäksi kuppilaksi, josta saa myös syötävää. Brunssia tarjoillaan sekä lauantaisin että sunnuntaisin lautasannoksina. Hinta on kohtuullinen ja vatsansa saa täyteen.

Brunssilautanen lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17 asti
www.tiirikkala.fi

Kirppiksille!

Myy omia turhuuksiasi tai osta toisen tarpeetonta itsellesi aarteeksi. Kierrättäminen on mukavaa puuhaa, silloin tapaa ihmisiä ja hyötyy kaupanteosta, oli kumpi osapuoli tahansa. Perinteisten kirpputorien lisäksi on erilaisia tempauksia, mihin voi osallistua.

Siivoa turhat toisille (23.5.)

Siivouspäivä on kierrätystä, vanhoja tavaroita ja kaupunkikulttuuria juhlistava päivä. Silloin myös Turku, muiden kaupunkien tavoin, muutuu isoksi kirppikseksi, jolloin kuka tahansa voi pitää ulkosalla kirpputoria. Toukokuun 23. päivä on mitä mainioin aloittaa ensin kirppistelemällä itselleen uudet kemuvaatteet ja sitten illan tullen jönnittämällä Euroviisuja uusvanhoissa vaatteissa. Lue lisää Siivouspäivästä.

Portsan katumarkkinat (24.5.)

Port Arthurin puutaloalueella voi yhden kadun varrella tehdä aimo määrän ostoksia, kun Puutarhakadusta muutama korttelinpätkä suljetaan markkinoiden ajaksi.

Alueen asukkaat, mutta myös muualta tulleet myyvät omilla myyntipisteillään. Alkusyksystä on samaisella asuinalueella mahdollisuus päästä pihamarkkinoille, jolloin asukkaat avaavat pihojensa portit ja kutsuvat ostoksille entisajan markkinahumuun. Mutta ensin markkinoidaan kadulla! Lue lisää Portsan Katumarkkinoista.

Lauantaikirppis Kirjakahvilassa (13.6., 18.7., 22.8.)

Piskuinen kahvila tarjoaa kirpputorilaisille myynti- ja ostopaikan monena kesälauantaina. Kipitä paikalle, myymään tai ostamaan! Lue lisää Kirjakahvilan kirppiksistä.

Portsan Katumarkkinat (16.8.)

Kirppislöytöjä kannetaan Portsan puutalojen uumenista pihapiiriin, kun on katumarkkinoiden autuas aika. Tapahtuma on oiva ilman kirppiskärpästäkin, sillä tunnelma on kuin italialaisen pikkukylän torilta; hanurit soivat, ihmiset istuvat puutarhoissa kahvittelemassa, lapset juoksevat ja välillä kurkitaan ihaniin asuntoihin. Samana päivänä vietetään myös ravintolapäivää, joten erilaisia herkkuja on pihapiireissä varmasti tarjolla. Ota askel kohti Turun kauneinta puutalomiljöötä ja elä hetki sadussa! Portsan Pihamarkkinoista saat lisätietoa www.portsa.fi -sivulta lähempänä ajankohtaa.

Muita menoja

Liiku, nauti kulttuurista, kaupungista, taiteesta. Kesä on siihen mitä varmin vuodenaika!

Kesäyön marssi (6.-7-6.)

Kello kuudelta illalla on mahdollisuus osallistua marssimaan Heikkilästä Samppalinnaa, siitä Aurajoen yläjuoksulle, Halisten koskella ja takaisin. Yhteiseen marssiin voi osallistua reippaillen, kävelysauvoin tai vaikka koiran kera. Lapset voi jättää marssin ajaksi turvalliseen lapsiparkkiin. Mars matkaan! Lue lisää Kesäyön marssista ja osallistu.

Villivihanneksista herkullista ruokaa (10.6.)

Kiinnostaisiko maitohorsmasta, käenkaalista tai muista villivihanneksista valmistetun aterian oppiminen? Osallistu Marttojen kurssille ja astu villivihannesten maistuvaan maailmaan! Osallistu Villivihanneksista herkullista ruokaa -kurssille.

Olohuone 306,4 km2 (10.-13.6.)

Taidetapahtuma Olohuone 306,4 km2 jalkautuu kansan pariin ja tuo taiteen lähelle. Erilaisia teoksia on mahdollista päästä tiirailemaan neljän päivän aikana, mutta myös itse tekeminen on tärkeänä elementtinä. Mitä ja miten sinä haluaisit taiteilla? Lue lisää Olohuone-tapahtuman sivustolta.

Keskiaikaiset Markkinat (25.-28.6.)

Keskiaikaisia herkut, myyntikojut ja Vanhan Suurtorin alueella tapahtuvat musiikki-, tanssi- ja teatteriesitykset vievät hetkeksi vuosien taa. Nauti hartaasti harjoitelluista esityksistä, haukkaa vartaassa kypsennettyä possua ja nauti kolmakollinen olutta. Tunnelma on ahdas, mutta viihdyttävä. Lue lisää Keskiaikaisista markkinoista.

Sirkusta saaristossa (4.-31.7.)

Uusi kulttuuritapahtuma starttaa heinäkuussa Kustavissa, kun upeat esitykset ja workhopit kutsuvat yleisöä osallistumaan ja nauttimaan annista. Voit kokeilla naisten ilma-akrobatiaa, äijäsirkusta tai lapset voivat osallistua sirkusleirille. Lue lisää Sirkusta saaristossa -tapahtumasta ja haasta itsesi uusien kokemusten äärelle.

Melontaa Aurajoessa

Lähde melomaan vuokrattavalla kanootilla joko Aurajokea merelle päin tai yläjuoksulle. Oli suunta kumpi tahansa, saa varmasti nauttia kauniista maisemista! Myös valmiiksi järjestetyille retkille on mahdollista osallistua, jos yksin kanootin kanssa liikkuminen epäilyttää. Lue kanoottien vuokrauksesta ja retkistä lisää.

Pitkin poikin pyörällä

Matkaatko normaalisti autolla? Etkö omista omaa pyörää vai onko fillarisi huonossa jamassa? Vaihda peltilehmä pyörään helposti vuokraamalla oma kulkupeli! Kypärä kuuluu vuokraukseen, joten ei muuta kuin ajelemaan! Lue lisää polkupyörien vuokrauksesta.

Museokortti käyttöön!

Museokortti on yhteislippu, jolla pääset yli 200 kohteeseen Suomessa. Kulttuurimatka kortin kera on vuoden ostopäivästä. Aloita kesäsi kulttuurilla ja kierrä ensin Turun näyttelyt ja museot! Lue lisää edukkaasta museokortista ja tutustu korttikohteisiin.

Luontopolkua pitkin

Ruissalo on mitä idyllisin samoilupaikka ja siihen tarjotaan myös hyvät puitteet. Valitse luontopoluista mieleisesi ja maleksi pitkin luontoa. Koko keho kiittää! Katso eri luontopolut tästä!

Viljele

Haluaisitko päästä kuokkimaan omaa kasvimaata? Se on mahdollista vuokraamalla oman viljelypalstan. Kasvata omat porkkanat ja perunat, tomaatit ja salaatit, tai mitä ikinä haluatkaan.

Tutustu vapaina oleviin palstoihin tästä ja varaa pian omasi.

Festareille

Turku tarjoilee festariantia kesän mittaan yllin kyllin. Valitse omasi!

Ruisrock (3.-5.7.)

Pohjoismaiden vanhin festivaali kutsuu Ruissalon rannoille myös tänä kesänä. Jopa 60 artistia nousee viikonlopun aikana viihdyttämään festariyleisöä. Euroopan toiseksi vanhin rockfestivaali on saanut esiintyjikseen mm. Pharrell Williams, Mew, Public Enemy, Studio Killers, Veronica Maggio, Ellie Goulding, sekä monia muita ulkomaisia huippunimiä, suomalaisia tähtiesiintyjiä unohtamatta. Pakettiliput saa tunnettuun tapaan edullisemmin, mutta ne myös myydään usein käsistä aikaisemmin. Lue lisää Ruisrockista.

H2Ö (24.-25.7.)

ILMIÖ -festivaalia sujuvasti jatkanut ja viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty H2Ö ihastutti niin ohjelmallaan kuin aluevalinnallaankin. Tänäkin kesänä kannattaa suunnata telakkamiljöötä huokuvalle Ruissalon Vanhalle Telakalle. Vaihtehtomusiikkia tarjoileva H2Ö on sekä sisällä, että ulkona. Musiikillisen annin lisäksi on tarjolla myös erilaisia taideprojekteja ja installaatioita. H2Ö on näkemisen ja käymisen arvoinen, kun kaipaa pieteetillä ja mielikuvituksella luotua miljöötä, sekä uusia musiikillisia tuttavuuksia.

Tutustu H2Ö-festariin ja sen tarjontaan

Turku Modern (9.-12.7.)

Klubeille jo kuudetta kertaa levittäytyvä Turku Modern tarjoaa niin maksullisia keikkoja, mutta myös ilmaisia sellaisia. Elektronisen tanssimusiikin festivaalin pääpaikka Kåren nitoo yhteen suuria elektronisen musiikin nimiä kuin uusia tulokkaitakin. Muina tapahtumapaikkoina toimivat Blanko, ravintolalaiva Donna, Aula ja Titanik-galleria.

Lue Turku Modernista lisää.

DBTL (28.7.-2.8.)

Taloudellisissa vaikeuksissa vellonut festivaali on kaikesta kohusta huolimatta oleva jokirannassa tänäkin kesänä. Kotimaisia bändejä ja artisteja on keskiviikosta sunnuntaihin laidasta laitaan. DBTL näyttää ohjelman suhteen kaikkien ikäluokkien festivaalina, joka on helppopääsyinen keskustasijainnin puolesta. Festivaalin myynnissä olevista lipuista erityisesti VIP-liput ovat kovassa huudossa, mikä kertoo kävijöiden olevan kuitenkin hieman iäkkäämpää sorttia.

Lue DBTL:stä lisää.

Teksti: Anna-Mari Taipalus (25.5.2015)