Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Turun alkutalven tapahtumia 2014

Touhua Turun syksyyn ja talveen!

Tartu tapahtumiin ja tekemisiin syksyn kunniaksi ja talven tenhoksi!

Marraskuun menot

Tarinoita varjoisilta kujilta

Lähde kävelykierrokselle, mutta varo, sillä polvesi saattavat tutista. Kierroksella kerrotaan kummitus- ja rikostarinoita, niitä kaikkein kamalimpia ja verisimpi. Neljän kilometrin matka saattaa pitää sisällään tuliesityksen, jos taivas pitää vesihanat aloillaan.

Tarinoita varjoisilta kujilta - Halloween-kierros, 1.11.2014

Hih, hilpeyttä!

Joka kuun kolmantena lauantaina saa hirnua ilmaisen tapahtuman tuoksinnassa, kun Alvarissa vietetään Stand Up -treeniklubia. Se tarkoittaa vielä vihreiden vitsin vääntäjien sekä jo kokeneiden konkareiden huumoria. Jos olet varma, että tämä maa kaipaa sinunlaistasi stand up-hahmoa, ota Alvariin ennalta yhteyttä.

Cafe/bar Alvar, 15.11., 20.12.

Pyhäinpäivän sielunmessu

Pyhäinpäivänä on Turun Tuomiokirkossa erityistä musiikillista antia, kun Cathedral Youth Choir, CCI -poikakuoro sekä Maarian kamarikuoro esittävät Mozartin rakastetun Requiemin. Sielunmessunakin tunnettu teos oli Mozartille itselleenkin oma sielunmessu. Suurten tunteiden esityksen kuunteleminen on pyhäinpäivänä upea hetki muistella omia, jo poismenneitä rakkaitaan.

Solisteina on alan huippuja, Kaisa Takkula, Teppo Lampela, Heikki Rainio sekä Jari Parviainen. Musiikkia johtaa Anu Åberg.

Lippuja voi ostaa lippu.fi:stä.

Turun Tuomiokirkko 1.11.2014, klo 15:00

Luovaa yrittämistä

Luovuutta ja yrittäjyyden innovointia tarjoaa Creative Business Camp. CBC tituleeraa itseään vanhojen tapojen ja tottumuksien ravistelijana. Tarkoituksena on nostaa rohkeus, luovuus, innostus ja crosstalk yli tyoimialarajojen.

Tilaisuudessa on inspiroivia keynote-puhujia, käytännöllisiä työpajoja, bisnesideoiden testausta, verkostoitumista sekä luovaa keskustelua.

Olit sitten yrittäjä tai sellaiseksi aikova, tapahtuma voi antaa hyvän ponnen uusille ideoille ja ajatuspoluille. Päivä on jaettu kolmeen kokonaisuuteen, dream, lean ja mean.

Creative Business Camp, 5.11.2014 Logomo

Klassinen konsertti sodan uhrien muistolle

Turun Mikaelinkirkko täyttyy klassisen musiikin ystävistä, kun siellä esitetään 70 vuotta täyttävän Karl Jenkinsin teos The Armed Man: A Mass For Peace. Teos on vaikuttava kokonaisuus, joka on tehty Kosovon sodan uhrien muistolle. Messun osat, kuten mm. Kyrie, Sanctus, Agnus Dei ja Benedictus vuorottelevat tunteikkaiden, sota-aiheisten osien kanssa. Teos puhuttelee ja herättää toivon rauhasta.

Teoksen esittävät 60-vuotista taivaltaan juhliva Turun koululaitoksen orkesteri ja Aboa Gospel -kuoro. Kuoron valmennuksen ja esityksen solistiosuudet hoitaa Silvia Koski sekä urkurina toimii Marko Hakanpää. Teoksen johtaa kapellimestari Sulev Ainomäe.

Upea ja vaikuttava ilta maksaa 8-10 euroa/hlö.

Lippuja voi ostaa ovelta, mutta myös ennakkoon osoitteesta: www.lyyti.fi/group/massforpeace

Jenkins; Mass For Peace, Mikaelinkirkko 8.11.2014 klo

Voi hyvin töissä!

Työhyvinvoinnin puolesta kokoonnutaan Logomolle marraskuussa. Tervetulleita ovat niin asiantuntijat kuin työyhteisön jäsenetkin, jotka ovat kiinnostuneita omasta ja työkavereiden hyvinvoinnista työpaikalla. Messutapahtuma on rakennettu asiapitoiseksi, mutta myös viihdyttäväksi. Ilmainen tapahtuma kokoaa monia näytteilleasettajia ja mielenkiintoisia asian puolesta puhujia yleisön ammennettavaksi.

Suuri työhyvinvointitapahtuma – Work Goes Happy, 11.11.2014

Joulukuun jolkotukset

Hiljenny, havainnoi

Ekumeenisen Taidekappelin tutustumiskierros on hiljainen tovi aistien ja pyhyyden keskellä. Tilaisuus sisältää musiikkia, taiteeseen syventymistä ja kappelin olemuksen aistimista. Rauhoitu vähän ja astu syvempiin vesiin.

Pyhän Kosketus - Ekumeeninen Taidekappeli, 3.12.2014

Anna lapselle musiikin ilo!

LAPSEN TÄHDEN -joulukonsertti on koko perheen tapahtuma. Idea konserttiin syntyi vuonna 2012, kun Mikaelinseurakunnan kanttori Silvia Koski halusi kiittää Tyksin lastenklinikkaa hänen pikkukeskosena syntyneen tyttärensä pelastamisesta. Konsertin tuotto, noin 10 000 euroa, lahjoitettiin Mikaelinseurakunnan toimesta Tyksin lastenklinikalle. Tämän vuoden tuotto ohjataan vähävaraisten lasten ja nuorten musiikkiharrastuksen tukemiseen.

Konsertti tarjoaa musiikillista antia monen kuoron sekä tunnettujen artistien toimesta. Kuunneltavaa on kaikille ikään katsomatta. Mene ja anna lapsille sekä nuorille mahdollisuus musiikkiin!

Lippuja voi ostaa osoitteesta www.lyyti.in/lapsentahden2014

Lapsen tähden -konsertti, Mikaelinkirkko 13.12.2014 klo 18

Linnan kummitus

Turun linnan synkkä menneisyys herää henkiin, kun salaisuudet paljastetaan linnan kierroksella. Kuka sai kuolemantuomion luvattomasta lemmensuhteesta tasi noituudesta? Onko linnan uumenissa tavattu kummituksia? Jännitys hiipii mieleen vanhojen linnan seinämien välistä.

Turun linna, Kierroksien ajankohdat löydät täältä: www.turku.fi/tapahtumat/?nodeid=9886

Jokakuiset tai ajattomat askareet

Myyjäisten aatelia

Joulu tulla jollottaa ja markkinat myös. Jos et ole vielä tehnyt joulumyyjäisistä itsellesi perinnettä, niin nyt on hyvä aika aloittaa.

Turun VPK täyttyy yhdistysten ja yksityisten tahojen myyntipöydistä, jotka notkuvat lahjoista, käsitöistä ja leivonnaisista. Ja mikä parasta, myyjäisiä vietetään jopa neljästi ennen joulua. Osta leivonnaiset, pakasta ja sulata hitusen ennen joulua. Yksi stressi vähemmän.

Joulumyyjäiset, 30.11., 6.12., 7.12, 14.12.2014

Klassikoita kankaalla

Joka maanantai on mahdollisuus sujahtaa Logomon MOVE 2 -saliin katsomaan Kansallisen audiovisuaalisen instituutin järjestämään elokuvailtaan. Yhdeksällä paikkakunnalla toimiva esitystoiminta on ihana lisä Turun elokuvatarjonnassa. Elokuvatarjontaan voi tutustua ennalta ja valita omat klassikkosuosikkinsa katsottavaksi.

Logomo, MOVE 2 -sali, Maanantaisin klo 20

Sivistyksen kehto: kirjasto

Jos et keksi yhtään mitään muuta tekemistä, mene kirjastoon. Siellä voi syventyä uusiin asioihin ja aatoksiin, jos vain malttaa sallia sen itselleen. Laita puhelin pois päältä ja tutustu hyllyjen antiin. Tutustu Turun kirjastojen toimintaan, voit löytää itsesi kuuntelemasta mielenkiintoista luentoa tai kirjailijan haastattelua. Lapsille pidetään eri kirjastoissa myös mukavaa toimintaa.

Hyvän tekemisen taito

Meissä jokaisessa on elämän eliksiiriä, jota sopii jakaa puutteessa olevillekin. Nimittäin verta. SPR:n Veripalvelu toivottaa tervetulleeksi kaikki ne, jotka läpäisevät verenluovuttajatestin. Veripalvelulla on myös kantasolun luovuttaja -testi. Testin läpäisevä voi liittyä Kantasolurekisteriin. Rekisterin jäsenenä sitoudut auttamaan ketä tahansa avun tarpeessa olevaa henkilöä.

Tee testi, varaa aika luovutukseen ja tee hyvää! Veren luovutuksen jälkeen voit haukata Veripalvelun makoisia tarjoiluja.

www.veripalvelu.fi

Martta sen ties!

Marttaliitto on 115-vuotias marttajärjestö, jonka tarkoituksena on tarjota yhteisöllistä tekemistä ja uuden oppimista. Martat jaottuvat alueensa yhdistyksiin ja voivat itse vaikuttaa omaan toimintaansa. Pääsääntöisesti Martat tarjoavat kokkaus- ja leipomiskursseja, arkea tukevia koulutuksia ja tapahtumia. Koti on Martalle hyvinvoinnin lähde ja sitä halutaan korostaa omassa osaamisessa.

Tutustu Varsinais-Suomen Marttoihin ja osallistu toimintaan! Kiinnostaisiko sushikurssi tai joululaatikoiden teko?

www.martat.fi/piirit/varsinais-suomi/

Kimpassa kurssille!

Muun muassa elävän ja raakaravinnon ravintola Pure pitää raakaruokakursseja. Smoothiet ja kakut syntyvät yhteisen hääräämisen tuotoksena.

Gaggui -kahvila taas kokoaa leipomusten äärelle. Vielä itsekin uunituore kahvila on suloinen piristys Turun kahvilatarjonnassa ja kurssi on varmasti omiaan kaikille hedonisteille.

Seuraa paikkojen Facebook-seiniä ja kurssi-ilmoituksia tai kysy paikan päällä mahdollisista tulevista kursseista!

Teksti: Anna-Mari Taipalus (1.11.2014)