Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Turun syksyn tapahtumia 2012

Turkulaista menoa syysiltoihin ja talven viimoihin

Myös synkkenevä syys ja sen jälkeen saapuva talvi tarjoavat monenlaista tekemistä ja tapahtumaa niitä kaipaaville. Syksy on erityisesti messutapahtumien aikaa. Lähellä talvea voi jo hiljentyä jouluun ja hakea tunnelmaa konserteista tai markkinoilta. Tutustu tarjontaan ja lähde tekemään pimenevistä päivistä ikimuistoisia!

Monitahoista kulttuurikirjoa

Stepaten ja jammaten

Uudeksi ja urbaaniksi rytmifestivaaliksi itseään tituleeraava Rhythm Weekend tarjoaa yleisölle huipputanssijoiden esityksiä laidasta laitaan. Kun taitavat muusikot rytmittävät tanssia afrokuubalaisesta stepiin, saa kertarysäyksellä uutta sisältöä kaikille aisteille. Festivaalin päätähtenä nähdään kehorytmiikkaan erikoistunut huippusteppaaja Max Pollak New Yorkista, joka niin esiintyy kuin opettaakin tapahtumassa. Kaikkia steppaajia houkutellaan Vimman lavalle, RitmÅbo-esityksessä taas voi kuulla jazzliiton viime vuoden Yrjö-palkinnolla huomioimaa huippusaksofonisti Manuel Dunkelia. Tartu tilaisuuteen ja avarru stepin maailmaan!

Rhythm Weekend
5.-7.10.2012
TSMO, Vimma, Bar Bryssel ja Tanssitiimi

Korkeakulttuuria korville

Kulttuuripääkaupunkivuotenaan Turussa tapahtui paljon, myös oopperan suhteen. Tästä intoutuneena on Oopperakammari ry perustanut Turun kamarioopperafestivaalin. Jokavuotiseksi suunniteltu festivaali haluaa tarjota niin turkulaisten kuin muidenkin suomalaisten oopperaseurueiden tuotantoa. Siihen pääsee tutustumaan Turun VPK-talolla, Linnateatterissa sekä Sigyn-salissa. Ohjelmassa on teoksia laidasta laitaan, myös lapsille. Esimerkiksi Mieletön oopperan historia, Heinähattu, Vilttitossu ja suuri pamaus, Välilasku, Tarina tuhmasta pikkuhiirestä, sekä Traaginen pienoisooppera Meedio. Koko ohjelmatarjontaan kannattaa tutustua festivaalin internetsivuilla. Myös ummikon on nyt helppoa astua oopperan maailmaan ja ihastua!

Kamariorkesterifestivaali
4.10-7.10.2012
Turun VPK-talo, Linnateatteri, Sigyn-sali
www.oopperakammari.fi

Kirkkautta kaamokseen

Lux Gratiae on tapahtuma, joka avaa musiikin maailmaa. Pimeän lokakuisen viikonlopun on tarkoitus saada hivenen loistetta konserttien, esitelmien ja kurssien avulla. Niin saaristo kuin Naantalikin täyttyvät hyvinvointia lisäävistä tempauksista. Istahda saariston kirkkoon ja kuuntele konserttia, osallistu kuvataidekurssille ja löydä itsestäsi taiteilija, lähde kävelytapahtumaan ja koe liikunnan riemu. Monipuolinen tarjonta tekee pimeästä syksystä hieman valoisamman.

24.-28.10.2012
Naantali

Nukesta teatteria

Jo kolmatta kertaa järjestettävä Nukketeatterijuhla TIP-Fest tarjoaa ulkomaisten tähtien kuin myös turkulaisten nuorten nukketeatterin ammattilaisten esityksiä. Visuaalisen teatterin festivaali on erilainen kulttuurimuoto, joka tarjoaa iloisia ja mielenkiintoisia elämyksiä.

TIP-Fest
15.-18.11.2012
Seikkailupuisto, Tehdasteatteri, Nukketeatteritalo Mundo

Ruokakulttuuria kävellen

Turku Food Walk on kävelyreitti, jolle pääset ostamalla ruokamatkailijan etukortin. Sillä saat maistiaisannoksen jokaisesta yhteistyöravintolasta. Niitä ovat taidekahvila Cafe Art, ravintolat Pinella, Rocca ja Smör sekä ravintolalaiva Svarte Rudolf. Korttiin sisältyy valikoidut annokset kyseisissä ravintoloissa ja kortti tulee käyttää kolmen päivän sisällä ensimmäiseen paikkaan mentyään. Kortissa on kartta, joka opastaa jokaisen herkun luokse.

Kortin voi ostaa Turku Touringin matkailuneuvonnasta, osoitteesta Aurakatu 4.

Lapselliset menot

Syysloma linnassa..

Turun Linnassa on luvassa koululaisille ohjelmaa syysloman aikana. On ritarikierrosta ja keskiaikakierrostakin, jotka kutsuvat tutustumaan Linnaan paremmin. Historian kauheudet -kierros tarjoaa hyytäviä tarinoita rohkeimmille ja jo hieman vanhemmille koululaisille. Linnan työpajassa voi vielä miettiä kokemaansa pajaohjaajien avulla.

Syyslomakierrokset
16.-28.10.2012
Turun Linna

..tai saduissa!

Seikkailupuisto järjestää lapsiperheille syyslomatapahtuman, joka pitää sisällään satuja ja tarinoita eri kulttuureista, majan rakennusta sekä teatteriesityksiä. Ateljeepajassa voi satuja ja tarinoita kuvittaa itse hahmoja ja nukkeja tehden.

Satumainen syysloma
18.-21.10.2012
Seikkailupuisto
Kupitaankatu 2

Pelottava perhetapahtuma

Koko perheellä on mahdollisuus osallistua Aurajoen Nuorkauppakamarin ja Turun Klubin järjestämään Halloweenkonserttiin. Mörköjen ja noitien riehumisen lomasta voi kuunnella Moottörin Jyrinä-bändiä, joka luikauttaa ilmoille heviä. Metelin lisäksi on tarjolla lasten oma laulukilpailu sekä arvontaa.

Halloweenkonsertti
28.10.2010 15:00-18:00
Turun Klubi, Humalistonkatu 8

Luistelemaan ennen talvea

Seikkailupuiston Ateljeekatoksessa sijaitsevalle kentälle pääsee luistelemaan jo ennen talvipakkasien tuloa. Omien luistimien kanssa kenttä on auki ympäri vuorokauden, mutta luistinlainaus on avoinna sunnuntaisin 13-16.

Seikkailupuisto
Kupittaankatu 2

Messujen ystäville

Kirjojen äärelle

Turun kansainväliset Kirjamessut ovat suurelle osalle turkulaisia pakollinen syksyn tapahtuma. Viikonloppuun mahtuu kirjailijoiden haastatteluja ja suunnaton määrä näytteilleasettajien pisteitä. Messuteemana ovat tänä vuonna Espanja ja Rauma. Samalla lipulla voi osallistua myös Ruokamessuille, Tiedemessuille kuin Levy- ja keräilymessuillekin.

Kirjamessut
5.- 7.10.2012
Turun Messu- ja Kongressikeskus

Ruoan äärelle

Samaan aikaan Kirjamessujen kanssa järjestettävillä Ruokamessuilla on keskitytty tänä vuonna lähiruokaan, suklaaseen ja juustoon. Kuten Kirjamessuillakin, on myös Ruokamessuilla yhtenä maatemana Espanja. Herkkusuiden ja kirjatoukkien lisäksi ohessa on myös Levy- ja Tiedemessutkin niitä hamuaville.

Ruokamessut
5.- 7.10.2012
Turun Messu- ja Kongressikeskus

Tieteen äärelle

Tämän vuoden Tiedemessujen teemamaana on Ruotsi ja teemoina alkuperäiskansat, avaruus, historia sekä lääketiede. Tutkimusten keskeisistä saavutuksista kiinnostuneille ja tavallisille tallukoillekin ovat messut ihmeteltävän mielenkiintoiset kaikkine pisteineen. Hyppää samalla kirjamessujen ja ruokamessujen puolelle, kun tietoa on tullut jo yli äyräitten!

Tiedemessut
5.- 7.10.2012
Turun Messu- ja Kongressikeskus

Naiseuden ylistys

Osaava Nainen-messuilla saa laajan kattauksen naiseuden ihanuudesta. On luentoja, tietoiskuja, muotinäytöksiä, monia näytteilleasettajia, yrityksiä ja tempauksia. Osaava Nainen -messujen yhteydessä on myös uusi tapahtuma Harmony 012.

12.-14.10.2012
Turun Messu- ja Kongressikeskus

Jäljen jättämistä

Osaava Nainen -messujen yhteyteen järjestetty Harmony 012 -tapahtuma avaa oven hyvien valintojen ja ekologisuuden maailmaan. Yhdessä mietitään millaisen jäljen kukakin maailmaan jättää ja miten siihen voisi vaikuttaa positiivisesti.

Harmony 012
12.-14.10.2012
Turun Messu- ja Kongressikeskus

Vesille!

Veneistä kiinnostuneen kannattaa poiketa Messukeskuksessa lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Venekuume saa lisäpontta, kun pääsee katsomaan mitä erilaisimpia paatteja lähietäisyydeltä. Ammattilaiset ovat paikalla noviiseja opastamassa.

Turun Venemessut
26.-28.10.2012
Turun Messu- ja Kongressikeskus

Joulun lähestyessä

Joulutunnelmaa markkinoilta

Todellisen joulumielen voi hakea tunnelmoimalla Vanhalla Suurtorilla järjestetyillä joulumarkkinoilla. Jopa neljänä viikonloppuna järjestetyt markkinat tarjoavat käsityöläisten tuotteita ja makoisia herkkuja jouluhenkeen. Jouluisia hahmoja liikkuu markkinahumussa, sisätiloissa soi tunnelmallinen joulumusiikki erilaisten konserttien merkeissä. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna alkava torihumu on oiva ostoksia kaihtavallekin, tunnelma on ilmaista.

Joulumarkkinat ovat seuraavina viikonloppuina:
24.-25.11., 1.-2.12., 8.-9.12. ja 15.-16.12. klo 11-17.

Joulurauhan konsertti

Laivaston Soittokunta astuu Mikaelinkirkkoon joulukuun puolivälin paikkeilla tuomaan joulumieltä yleisölleen. Kuuntele solisteja ja soittokuntaa sekä osallistu itse orkesterin säestämiin yhteislauluihin. Joulurauhan hakijalle mitä miellyttävin tapa unohtaa arjen kiireet ja huolet.

Joulukonsertti
11.12.2012, 19:00-20:00
Mikaelinkirkko

Teksti: Anna-Mari Taipalus (2.10.2012)