Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Navetta - kortteliravintola Raunistulan ytimessä

Navetta - kortteliravintola Raunistulan ytimessä

Paahdettu kukkakaali! Navetan lounaalla naapuripöydässä hekumoidaan jälkkäripannarista, minä fiilistelen kaaleja. Kukkakaalin lisäksi parsakaalikeitto yrttikrutongeilla on täynnä makua. Usein keitot jäähtyvät hetkessä, täällä tosin keitto toimisi kylmänäkin sosekeittona tai smoothiena.

Kortteliravintolan lounas vetää väkeä. Tiiliseinien sisään on katettu runsas buffet ja pöydät täyttyvät. Lievästä ruuhkasta huolimatta kaikki sujuu ja keittiö täydentää pöytää ripeästi. Työasuista päätellen on ruokatunti.

Vanhaan navettaan rempattu kortteliravintola avasi ovensa loppukesällä 2019. Yrittäjä ihastui Raunistulan miljööseen vaikka kokikin sijainnin riskinä. Riskinotto on kannattanut. Navetasta on rakentunut suosittu lounaspaikka ja kulmakuppila. Konsan kartanon tiloissa toimiva ravintola hyödyntää sisustuksessaan kierrätysmateriaaleja.

Navetan buffet eli noutopöytä

Buffet pitää pintansa. Moni lounasravintola on hylännyt noutopöydän viimeistään koronan myötä. Navetassa buffakonseptiin luotetaan edelleen. Pöytiintarjoiltu lounas tuskin toimisi täällä.

Yhdentoista jälkeen ravintola kuhisee. Puheensorina täyttää tilat. Silmämääräisesti katsottuna miesvoittoinen asiakaskunta keskittyy olennaiseen. Työporukoiden runsaus selittyy läheisellä ratatierakentamisella.

Kiireettömällä lounaallani ehdin silmäillä Navetan menua ja tarjontaa. Lounaan ohella ravintola on tunnettu ja kehuttu artesaanipizzoistaan. Listalta löytyy myös tapaksia, pastoja ja salaatteja. Tapahtumailloissa on toteutettu kiitosta keränneitä koirabingoja ja tietovisoja.

Lounaalla vaihtuvina teemoina ovat kokoa itse- annokset: oma lohihamppari, pitakebab, nachoplatter…

Tunnelman muutos silmänräpäyksessä. Puolenpäivän aikaan asiakaskunta vaihtuu. Pöytiin sovitellaan syöttötuoleja. Lounastreffeilevät äidit ja lapsiperheet sekä sinkkuruokailijat tuovat Navettaan uudenlaisen fiiliksen.

Maissipaneroitu puna-ahven, tartarkastike ja yrtti-perunapaistos

Päivän lounaslistalta maininnan arvoinen on myös maissipaneroitu puna-ahven, tartarkastike ja yrtti-perunapaistos. Santsilautaselle on pakko saada vielä vähän kukkakaalia…

Niin, se pannukakku. Itse keksin kymmeniä parempia jälkiruokia, mutta näköjään pannari on kestosuosikki – täälläkin. Kun kermavaahtoon ja mansikkahilloon lisätään edellispäivien lounasjälkkärit persikkarahka ja mokkamousse, pannaricombo toimii.

Aterimet mutti-purkeissa, seinissä tiiltä ja kantavina elementteinä puuta. Ikkunoista näkyy perinteikäs Tarmon talo. Idylliset puutalot hiekkateineen ovat Raunistulan sympaattista ydintä.

Herkullisen lounaan kruunaa paluumatka maisemareitin kautta. Aurajoen ulkoilureitti on vehreimmillään.

Kortteliravintola Navetta - Raunistulan sydämessä

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (17.6.2022)