Ravintola Lang Bakke
Lang Bakke on soveltavan nokkela sanaleikki. Tämän hoksasin fillaroidessani myöhässä sovitulle lounaalle Pitkämäkeen.
Nimikikkailun vahvistaa myös ravintoloitsija Kimmo Nurmi, korostaen samalla ravintolan makumaailmaan liittyviä skandinaavisia painotuksia.
Postikadun toimistokiinteistön valoisissa tiloissa, helmikuussa avatun lounasravintolan avokeittiössä juuresröstejä paistelee itse ravintoloitsija. Hänellä on heti aikaa jutella ja kertoa tilasta ja toiminnasta.
Välitön, rento tunnelma ja lämminhenkinen vastaanotto vakuuttaa.
Kun yhä useammat lounasravintolat siirtyvät pöytiin tarjoiltaviin lautasannoksiin, Lang Bakke luottaa edelleen noutopöytään.
Keskustelemme tästä ravintoloitsijan kanssa. Puntarissa ovat jatkuvasti kasvavat kustannukset raaka-aineista energiaan, tilavuokrasta henkilöstökuluihin.
Tasapainoilua täytyy tehdä sijainti ja asiakaskunta huomioiden.
Buffan lisäksi tarjolla on myös viikoittain vaihtuva lautasannos, joka on enemmänkin palvelutuote.
Ravintola panostaa sesongin kasviksiin ja mahdollisuuksien mukaan läheltä saataviin raaka-aineisiin.
Freesiä, raikasta, innovatiivisia makupareja.
Lang Bakken salaattipöytä yhdistelee modernia ja perinteistä.
Omena-sellerisalaattia koristavat siemenet, meloni-briejuustosalaatin raikkauteen suutuntumaa ja väriä tuovat granaattiomenan siemenet. Parsakaalin nuppuja komppaavat pähkinät.
Minitomaatit kulhossa ja kurkkusuikaleet löytyvät vielä pöydästä, vaikka juuri näiden raaka-aineiden hinnat ovat nousseet huimasti.
Lang Bakke toimii Nereis Business Gardenin tiloissa. 190-paikkainen ravintola vetää lounaalle niin kiinteistön kuin lähialueen työntekijöitä.
Ja yhä useammin satunnaisia kävijöitä, jotka paikan löydettyään palaavat lounastamaan uudelleen.
Lounaan korkea taso ja jatkuva tasalaatuisuus on kunnia-asia, kasvava maine kulkee ”suusta suuhun”.
Rapsakat juuresröstit ja juustokermaperunat! Näissä on makua ja tekstuuria. Onneksi saa santsata. Mustajuuri-linssipata ja grillipossu chili-tomaattikastikkeessa toimivat mainiosti. Jyväisä tuore leipä täydentää lounaan.
Hävikin taklaaminen. Lopetellessani lounasta juttelemme ravintoloitsijan kanssa ekologisuudesta.
Täällä ruokahävikkiä on onnistuttu minimoimaan hienosti. ResQ-sovelluksen avulla lounasruokaa voi noutaa edullisesti. Lounasajan jälkeen ravintola myy mahdollisesti jäänyttä ruokaa edulliseen kilohintaan.
Toimet ovat kannattaneet kuulemma ilman näkyvää markkinointia.
Somesisällön jakamisen vähyydestä huolimatta Lang Bakke on lyhyessä ajassa tuplannut asiakasmääränsä.
Pannukakkua ja positiivisia viboja. Kiireettömän lounaan päätteeksi tarjolla on kuohkeaa pannukakkua, marjahilloa ja kermavaahtoa.
Vain arkisin toimiva lounasravintola järjestää tilauksesta tilassaan myös erilaisia juhlia ja tapahtumia cocktailtilaisuudesta yritys- ja perhejuhliin.
Kysyntää on riittävästi, yrittäjä katsoo tulevaisuuteen valoisan realistisesti.
Ravintolan konseptia kehitellään, mietinnässä lauantailounaan ja brunssin yhdistelmä.
Lang Bakke on piristävä laadukkaan ruoan tarjoaja vähemmän tunnetussa kaupunginosassa. Hyvien makujen paikkoihin kannattaa löytää.