Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Juhla- ja kokoustiloja Turun seudulla

Juhla- ja kokoustiloja Turun seudulla

Laivasta linnaan, teatterista saariston rauhaan. Intiimistä sadoille. Turku tarjoilee innovatiivisia lokaatioita juhlille ja kokouksille.

Yksi hakee hämyistä tilaa lähimmilleen muutamaksi tunniksi, toinen juhlii kymmenien vieraiden karonkkaa. Jossain halutaan muistella edesmennyttä, jossain taas bilettää haalareissa. Joku hakee tilalta näyttävyyttä, toinen käytännöllisyyttä.

Jollekin logistiikka asettaa rajat, jollekin matka kauas luontoon tai tiettyyn maisemaan on tärkeintä. Joku toivoo catering-palvelut ruokineen, juomineen, astioineen ja henkilökuntineen, joku tarvitsee tilan johon voi tuoda omat tarjoilut rajoituksitta. Joku hoitaa tilan siivoilut itse, toinen ulkoistaa jälkipyykit muille.

Juhla- tai kokoustilan etsiminen voi olla suhteellisen helppoa, jos on selkeä kuva esim. siitä missä tilan pitää sijaita tai missä se ei ainakaan saa olla. Ravintolatilaa suunnittelevan on käytännöllistä rajata hauista heti pois tietyt tilavaihtoehdot. Jos taas tarve on pelkälle kokoustilalle, hakukriteerien määrittäminen on melko suoraviivaista.

Mielikuvissaan voi miettiä vaikkapa Turun kaupunginosia, Ruissaloa, hotelleja, tiettyjä rakennuksia tai kaupungin maamerkkejä sekä omia kokemuksiaan kaupungista. Käytännössä tällainen mielikuvamatkailu on tehotonta ajanhukkaa. Googleen hakusana juhlatilat Turku.

Hakutulos tuottaa heti 13 sivua sekalaiselta tuntuvia linkkejä. On mainoksia, on catering-yritystä, yksittäistä nettiosoitetta yrityksen sivuille… Kahlaaminen tuntuu välittömästi työläältä. Pitääkö jokainen linkki oikeasti avata ja silmäillä läpi?

Onneksi hakutuloksissa on heti kärjessä sivustoja, jotka ovat koonneet yhteen alueen juhla- ja kokoustiloja. Näillä sivustoilla voi valita haluamiaan hakukriteereitä ja rajata näin kohdetta omien tarpeiden mukaan.

Venuu.fi

Venuu on tapahtumatilojen varauspalvelu, josta löydät juhlapaikat, kokoustilat ja saunatilat helposti. Palvelussa voi valita haluamansa kaupungin, tapahtumatyypin ja henkilömäärän, tilan tyypin ja lisäkriteereitä.

Venuussa voi selata ja tutustua tiloihin ja palveluihin ja rajata ja suodattaa hakutuloksia. Vertailu on helppoa, kun kaikki tiedot ovat samassa paikassa. Jos haluaa edetä selailua pidemmälle, voi lähettää yhteydenottopyynnön täyttämällä lomakkeen ja jatkamalla keskusteluja suoraan palveluntarjoajan kanssa.

Kartalta on helppo napsauttaa täppää nähdäkseen kunkin paikan nimen. Turusta ja Turun seudulta osumia

tulee 190 kpl. Tiloista on heti scrollaamalla nähtävillä kuvat, alkaen hinnat ja maksimikapasiteetti.

Lisäkriteereinä voi rastia vaikkapa omat ruoat, omat juomat, catering, A-oikeudet, sauna, palju, terassi, kevyt äänentoisto, mikrofoni, videotykki, esteetön tila ja majoittuminen.

Tilan tyypeissä valinnanvaraa onkin sitten hengästyttävästi ateljeesta biletilaan, golf-klubista kabinettiin, laivasta maatilaan, studiosta yökerhoon.

Millaisia juhlatiloja palvelu tarjoaa Turussa? Kaupungin ravintoloiden saleja ja tiloja, yliopiston kampuksen ravintoloita, Manillan Vanhaa Viinatehdasta, Linnateatteria, Tårgetin Kellareita, Tilausravintola Piazzaa, Brinkkalan Joulurauhahuonetta, Kuralan Kylämäen Vanhaa Kanalaa, Viking Glorya, charterjahtia, Forum Saunaa, Ala-Lemun Kartanoa, Wäinö Aaltosen Museon Aulaa, Villa Wolaxia, Brinkhallin kartanoa, Turun Messukeskusta, Kino Piispanristiä ja Saunalautta Turkua.

Vain joitakin mainitakseni. Jokaisesta tilasta on kattava esittely ja yksityiskohtaiset tarkat tiedot.

Kokoustila.fi

Kokous- ja juhlatilojen online-varauspalvelu, josta näet reaaliaikaisesti tilojen varaustilanteet ja hinnat.

Tämä sivusto tarjoaa Turusta 19 kokous- ja juhlatilaa. Tiivis esittely jokaisesta tilasta, perusfasiliteetit, henkilömäärä, onko omat juomat/ruoat sallittu, löytyykö sauna tai keittiö. Klikkaamalla laajempi tilan esittely, lisäpalvelut ja tarjoilut, varauskalenteri ja hinnat.

Suurin osa sivuston tiloista on saunallisia, joukossa mm. Kertun ja RantaKertun ravintoloiden sauna- ja kokoustilat, Galaxie Center, Hannulan Juhlatila, Myyntimiesten Sauna, Pyrkivän Kokoustilat ja SatamaCenter Sauna & Kattoterassi.

Juhlat.net

Valitsemalla kaupungiksi Turun kartalle ilmestyy runsaasti punaisia täppiä. Juhlat.net on yhteisön ylläpitämä juhlatilojen ja hääpaikkojen hakupalvelu, josta saa myös tilojen hintatiedot helposti vertailtavassa muodossa. Etusivulle on listattu tilat aakkosjärjestyksessä ja selkeän taulukkomuotoisesti kerrottu kaupunki, istumapaikat, omat juomat, oma pitopalvelu ja web-linkki. Siitä pääsee kunkin paikan kotisivuille.

Koska listaus on tehty otsikolla Turku ja lähialueet, paikkoja löytyy Liedosta, Piikkiöstä, Littoisista, Kaarinasta, Paraisilta, Maskusta, Ilmarisista, Rymättylästä, Kustavista, Yläneeltä, Marttilasta, Röölästä, Ruskolta, Kuusistosta, Halikosta…

Kohteista mainittakoon vaikkapa Airisto Spa ja Airiston Lumous, Ilmaristen Matkailutila, Kavalton tila, Littoisten Työväentalo, Pikku-Pukin Pitsipaviljonki, Ruskotalo, Taattisten tila, Wiurilan kartano.

Meetturku.fi

Visit Turun sisarsivusto. Kongressiyksikkö (Turku Convention Bureau) on osa Turun kaupunkia ja Visit Turkua ja teemme tiivistä yhteistyötä alueen matkailualan yritysten kanssa.

Hakupalvelussa eritelty kokoustilat ja juhlapalvelut. Hakua voi tarkentaa paikkamäärän, saunallisuuden tai majoituksellisuuden mukaan. Sijainti: keskusta, Turku, Turun alue, saaristo.

Tilaesimerkkejä: Auriga Business Center, Heinänokan leirikeskus, Kasnäs, Laivahostel s/s Bore, Maarian pappila ja talli, Mathildedalin Ruukkitehtaat, Old Mill, Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli, Ravintola Aitiopaikka, Ravintola Kåren, Ruissalon Kansanpuiston juhlasali, Ruissalon Telakka, Scandic Atrium, Submarina, Tilausravintola Vanha Panini, Tuorlan Majatalo, Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki.

Sivustolta löytyy myös linkit seuraaville: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tilat (kirkot, seurakuntatilat, pappilat, kappelit, leirikeskukset), Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Turun ammattikorkeakoulun vuokrattavat tilat.

Turku.fi/tilat

Turun kaupunki esittelee tällä sivustolla kompaktisti hallinnoimiaan/edustamiaan vuokrattavia tiloja. Kokoustiloja löytyy Puutarhakadun auditorioista Impivaaran uimahallin ja Turun pääkirjaston erinäisiin tiloihin, nuorten taide- ja toimintatalo Vimmasta leirialueisiin, koulutiloista Turun konserttitaloon.

Turun museokeskuksen juhla- ja kokoustiloja ovat Turun linna, Brinkkala, Luostarinmäki, Kuralan Kylämäki ja WAM.

Popmaster.fi

Lähestyy asiaa siltä kulmalta, minkälaisissa juhlatiloissa Turussa ja sen lähikaupungeissa yritys on toteuttanut menestyksekkäästi DJ- ja karaokepalveluja. Listalta löytyy mm. Honkapirtti, Kakskerran Hirvilampi, Ruissalon Moottorivenekerho, Villa Järvelä ja Tammiston tila.

Saunaonline.fi

Sivusto listaa ja esittelee vuokrattavia saunatiloja Turussa. Kartta, kuvat tiloista, selvitys varustetasosta ja muista yksityiskohdista, lisäpalvelut ja tarjoilut sekä varauskalenteri ja hinnat. Löytyy myös asiakaspalautteita ja arvioita.

Kohteina mm. PadelParkin Sauna, Kupittaan Löyly, Sirkkalan Sauna, Sauna ja Juhlatila Garden, Nahkurin Kellari, Cigges Club ja Miss Klose BBQ Sauna.

Catering- yritykset

Tähän ryhmään kuuluu monenlaisella konseptilla toimivia palveluita ja yrittäjiä.

Joillakin on yhteistyökumppanuus tiettyjen juhlapaikkojen kanssa. Tästä esimerkkinä Herkkupiste Catering, jonka kumppaneita ovat Villa Marjaniemi, Villa Promenade, Villa Bella Vista ja Ruissalon Kansanpuiston juhlahuoneisto, Kappelinranta, Manillan Tehdas, Akatemiatalon juhlasali, Vanha Raatihuone, Turun VPK:n talo ja Liedon Vanhalinna.

Toinen esimerkki yhteistyöstä on Åbo Catering, jonka juhlatilakumppaneita ovat Villa Järvelä, Hintsan vintti, Manillan Vanha Viinatehdas, Airisniemen kartano, Kreivilän kivinavetta, Nyynäisten Wintti, Villa Pähkinämäki, VPK:n talo ja Liedon Vanhalinna.

Jotkut toimijat ovat keskittyneet hoitamaan ainoastaan tietyn kohteen tai alueen yritysten tilojen tai tapahtumien cateringia. Mauno huolehtii Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen kokous-, tapahtuma- ja edustustilojen tilaustarjoiluista ja palvelee kaikkia Turun Tiedepuiston yrityksiä.

Osa catering-yrityksistä taas toimii periaatteella pitopalvelua ”minne tahansa” asiakkaan toiveiden mukaan räätälöitynä tietyn toiminta-alueen (esim. Turku ja lähikunnat) sisällä.

Opiskelijaravintoloistaan tunnettu Unica tarjoaa kampusalueella juhlatiloja ja Unica Catering toteuttaa erilaisia tilaisuuksia väitöksistä karonkkoihin, vuosijuhliin ja valmistujaisiin, pikkujouluista lanseeraustapahtumiin ja yritysesittelyihin. Kampusalueen ravintolat kattavat myös juhlapyhien menuja kuten vaikkapa äitienpäivälounaan.

Hakusanat catering Turku ja pitopalvelu Turku auttavat alkuun.

Castia on Turun seudun suurin astiavuokraamo. Se tarjoaa niin pieniin kuin suuriin juhliin täyden kattauksen, toimittaa tarvitut astiat suoraan juhlapaikkaan ja noutaa ne pois.

Juhlatilojen kirjo

Turun juhla- ja kokoustiloja kartoittaessa esiin on noussut historia, saaristo, vanhat arvorakennukset, Ruissalo, lähikuntien maaseutuhenkiset lähimatkailutilat, korkeakoulujen keskeinen asema lähellä kaupungin keskustaa, muunneltavat monitoimitilat, suuret ja näyttävät, pienet ja piilossa olevat, persoonalliset saunat ja palveluiden monipuolisuus.

Juhlatiloja tutkaillessa kuvat saattavat viedä mukanaan, mutta kannattaa lukea tarkkaan myös kohteiden esittelytekstit ja ehdot. Esimerkiksi Kupittaan ElectroCityn kattoterassin upea värikäs Circus ulkoporeammeineen saattaa houkuttaa, mutta sitä vuokrataan vain Turun Teknologiakiinteistöjen ja Werstaan asiakkaille ja Vierailukeskus Joen kumppaneille.

Lopuksi muutama ainutlaatuinen vinkki Turun alueen mahdollisuuksista: Aboa Vetuksen Pyhän Annan kappeli historiallisten raunioiden ympäröimänä, Suomen Joutsen, höyrylaiva Ukkopekka ja vanhan kalastajatilan ympärille rakentunut omaleimainen luonnon ehdoilla toimiva Herrankukkaro.

Kelpaa juhlia ja kokoustaa!

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (6.5.2022)