Ravintola Göran - saaristolaisherkkuja ja monipuolisuutta
Loppukesän ja lähestyvän syksyn makuja Aurajoen rannalla, Suomen Joutsenen dominoinessa maisemaa. Ravintola Göranin viikonlopun saaristolaispöytä Turku Energian Eturinki -asiakasetuna lauantaisin -20%.
Göranissa merihenkisyys konkretisoituu ruokalistan ohella monin tavoin. Ravintola sijaitsee merellisessä korttelissa, valtakunnallisen merimuseon Forum Marinumin vanhassa kruununmakasiinissa eli viljavarastossa.
Ravintolan sisätiloihin on sijoitettu matkakirjailija Göran Schildtin aikoinaan omistama purjevene Daphne.
Ravintolatoiminnot ovat siirtyneet syksyllä 2016 Turun Osuuskaupalta Voiveljet Oy:lle, tilan nimi on vaihtunut Daphnesta Göraniksi, mutta paljon purjehtineen seikkailijan kunnioitus säilyy.
Sinisiä foliopalloja ja mustavalkokuvia.
En ole tehnyt pöytävarausta vaan luotan että yhdelle hengelle löytyy tilaa. Saapuessani hieman ennen puoltapäivää isolla ulkoterassilla istuu muutama kahvittelija uhmaamassa melko tuulista säätä. Sisällä viimeistellään saaristolaispöytää.
Tilavan ravintolasalin seinäpinnoissa tiiltä, isoista ikkunoista avautuu joki ja Suomen Joutsen. Seinillä valokuvia Göran Schildtin Välimeren purjehdusmatkoilta, osassa mukana ystävä- ja arkkitehtipariskunta Alvar ja Elissa Aalto.
Foliopalloin koristeltuun pöytään saapuu myöhemmin lasten synttäriseurue.
Hernehummusta ja kantarellipiirakkaa.
Lautaselle graavilohta, savulohimoussea, katkarapuskagenia, currykukkakaalia & kikherneitä, limellä ja mintulla maustettuja meloneja, ceasersalaattia, saaristolaisleipää.
Ruoat on aseteltu buffetpöytiin selkeästi, näyttävästi ja toimivasti.
Leipäpöydän taustakuvana saaristolaismaisemaa.
Viikonlopun saaristolaispöydän konsepti pysyy periaatteessa samana - saaristolaiset kalat ja alkupalat, salaattipöytä, pääruoat, jälkkäribuffa. Variaatioita haetaan sesongeista.
Ruoka on intohimo ja inspiraatiota ruokkiva elementti.
VoiVeljet Oy:n kahdeksassa ravintolassa ja yhdessä viinihuoneessa tarjoillaan arkilounaita, hienostuneita illallisia, kahvilaherkkuja, brunsseja, laatujuomia ja
räätälöityjä menukokonaisuuksia erikoistilaisuuksiin.
Göran on yksi lokakuisen Food & Fun Festivalin ravintoloista. Ruotsalainen Michelin-palkittu keittiömestari saapuu laatimaan tapahtumaa varten laaditun erikoismenun, joka tarjoillaan Suomen Joutsenella.
Päivän pääruoka, paahdettu kananpoika "saltimbocca" ruusukaaleineen ja kasvislisukkeineen on maukasta, robustia kotiruokaa.
Varattuihin pöytiin saapuu perheitä, kävelyllä olevat kaverukset valitsevat lohikeittoannokset. Palvelu vaikuttaa mutkattoman sujuvalta, kiireettömyyden ja tilan väljyyden tuntu säilyy.
Pop upia, fine diningia ja Götteröä.
Joulukuisen Valon Polku -tapahtumakokonaisuuden osasena 2024 Ravintola Göran avasi Glögikahvilan Suomen Joutsenen kannelle ja Kapteenin salonkiin. Suosittu kahvittelukohde oli yksi Turun kaupungin kanssa yhteistyössä toteutetuista Ruokakaupungin kokeiluista.
Suomen isännöidessä ensimmäisiä pohjoismaisia Michelin-tähtien julkistamisia vip-vieraita ja mediaa hemmoteltiin Forum Marinumin, Göranin ja Suomen Joutsenen tiloissa.
Kesäksi Göranin edustalle Aurajokirantaan avautuu jäätelökioski eli Götterö.
Mustikkaa, omenaa, tyrniä.
Jälkkäripöydässä tarjolla sesongin makuja. Annospaloina maisteltavissa on rukiista mustikkapiirakkaa ja vaniljakermaa, porkkanakakkua, tyrnipannacottaa ja combo karamellimoussea, omenaa ja kauracrumblea.
Göranin saaristolaispöytä on loistava vaihtoehto Turun viikonloppubrunsseille ja hotelliaamiaisille.
Ravintola Göranin kotisivu
Turgu Energian etusivu: Saaristolaismenu lauantaisin
Voiveljien kotisivu
Forum Marinumin kotisivu
Kruununmakasiini | Forum Marinum
Suomi isännöi Michelin-tähtien jakoa Turussa 12.6. | Avecmedia







