Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Deliberi - Hansakorttelin monipuolinen ruokakeidas

Deliberi - Hansakorttelin monipuolinen ruokakeidas

Hansakorttelin ravintolamaailmassa on tapahtunut viime aikoina niin paljon, että Deliberin tarkka sijainti pitää tarkistaa ennakolta. Kohde löytyy Aurakadun puolelta katutasosta, heti pääsisäänkäynnin luota. Jo ensinäkymä avoimine ovineen on houkuttelevan vihreä ja olohuonemainen.

Vuoroani odotellessa ehdin silmäillä ravintolan yleisilmettä. Vitriini on täynnä pieniä näyttävän näköisiä suupaloja, baaritiskille on katettu skumppalaseja ja jäissä odottelee kuohuviinipulloja. Yhdessä pöydässä naisporukka nostaa maljoja.

Marraskuussa 2021 avattu Deliberi esitteli konseptin, joka yhdistelee tyylikästä pistäytymispaikkaa pintxoineen ja lankkupizzoineen pikkupurtaviksi, näihin valikoituja juomia sekä perinteisempää ravintolatunnelmaa.

Katutason baarimiljöö vaihtuu toisen kerroksen ravintolatilaan, joka johdattaa niin näkymiin Kauppatorille kuin Hansakorttelin sisäpihalle.

Iloinen yllätys.

Neljä suupalaa eli pintxoa

Sovittu ruokatestaus onkin upgreidattu. Kuvittelin tulevani syömään jonkin Deliberin menun annoksista, mutta bonuksena saankin valita lisäksi neljä suupalaa eli pintxoa ja lasin kuohuviiniä. Annan mutkattoman rennon asiakaspalvelijan suositella – lautaselle päätyy kaksi suolaista ja kaksi makeaa.

Ruokatilaukset tehdään myös alakerran tiskiltä.

Mikä on Deliberi? Se on yrittäjäperhetaustainen helsinkiläislähtöinen persoonallinen ravintolakonsepti. Synty on Vantaan viihdekeskus Flamingo 2016, jonne ideoitui pieni kuppila nälkäisille kylpijöille.

Helsinki, Vantaa ja Espoo -akselin ja viiden ravintolan jälkeen Deliberi rantautui Turkuun.

Vastaanotto on ollut haastattelemani toimistopäällikön mukaan mielettömän upea. Turkulaiset arvostavat yksityisiä ravintoloita, joihin Deliberi voidaan lukea. Kauppatorin rakennustyömaa on luonnollisesti ollut haasteellista aikaa, mutta torin valmistumisen uskotaan tuovan lisää asiakasvirtaa.

Miten yhteen suupalaan saa näin paljon makua! Kylmäsavulohi – avokado -combo toimii. Katkarapuskagenia piristää tuore viikuna. Pikkuiset, tikulla lävistetyt leipäset ovat yhdistelmä Eurooppaa ja kotimaisia vivahteita. Suositeltu prosecco sopii näihin pikkusuolaisiin loistavasti.

Deliberin sisustusta, vihreyttä, valaisimia

Deliberi on halunnut panostaa sisustukseen, ja se näkyy. On vihreyttä, tyylikkäitä valaisimia, tiloja tiloissa. Erityisesti lasitetut kasvihuone- tai pergolatyyliset pienet loosit tai oleskelutilat tekevät Deliberin tunnelmasta erityisen.

Menulta valikoitui helteisen päivän alkuiltaan sopivalta kuulostava pistaasilohi tartarkastikkeella ja uuden sadon frittiperunoilla. Vaihtoehtoina olisi ollut risottoja, bowleja, burgereita tai caesarsalaatteja sekä klassikko härän sisäfileepihvi.

Listan alkuruoka Deliberi-lankku kokoaa makuja välimerellisin ajatuksin.

Maanantaista perjantaihin Deliberin lounaalla on vaihtuvia annoksia, salaatteja, lounasbowleja ja burgereita. Kaikki annokset sisältävät alkusalaattipöydän ja kahvin/teen.

Lohiannos

Hymyilyttää. Lohiannos on täydellinen. Lohen kypsyys, perunoiden rapeus, tartarkastikkeen raikkaus. Kokonaisuutta täydentää vuonankaalisalaatti ja appelsiini.

Jälkiruoaksi vielä pari makeaa pintxoa. Briejuusto – kirsikkahillo on sopivan suolaisenmakea, tuulihattu latte macchiato -täytteellä makean makea.

Kun sekä tuotteet, miljöö ja asiakaspalvelu kohtaavat, syntyy ruokamuistoja. Deliberi palvelee lounaasta iltaan.

Helppo poiketa shoppailun lomassa, iltaa aloitellessa tai ihan vaan viihtyäkseen.

Deliberi Hansakortteli - Deliberi

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (4.7.2022)