Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Delhi Darbar

Delhi Darbar - Turun perinteisin intialainen

Matkailusivusto Rantapallo tarjoaa tuoretta dataa. Turun parhaiden top 20 ravintoloiden listaukseen marraskuussa 2023 (14.11.) yltää monien palkittujen rinnalle Delhi Darbar.

Vuodesta 2008 toimineesta Hämeenkadun helmestä löytyy monien mielestä kaupungin paras intialainen ruoka.

Lounaalla maanantaista perjantaihin valittavana on erihintaisia pöytiin tarjoiltuja annoskokonaisuuksia, jotka sisältävät pääkomponenttina kasvista, kanaa, lihaa tai kalaa sekä lisukkeina basmatiriisiä, raitaa, linssejä tai papuja ja naanleipää. Salaatit tarjolla buffasta.

Delhi Darbarin menu on runsas, sitä kiitellään kasvispainotteisuudesta ja vegaanisesti laadituista monipuolisista, selkeästi merkityistä vaihtoehdoista.

Kontrasti marraskuisen värittömän Hämeenkadun ja lämpimän mausteisten sävyjen ravintolatilan välillä ei voisi olla suurempi. Voimakasta violettia, vahvaa punaista, lämpöä tuovia lyhtyjä, koristeellisia detaljeja.

Delhi Darbarin julkisivu

Perjantain lounasajan alkaessa tunnelma on rauhallinen. Valinta tehdään ja maksetaan ravintolan tiskillä. Ystävällinen henkilökunta ohjaa pöytään.

Salaattipöytä vaikuttaa suomalaiseen "makuun" laaditulta, neutraalilta. Tomaatti-kurkku-jääsalaatti, kaali-porkkana-pohjainen, oliivit ja mozzarellapallot sekä vesimelonilohkot. Olisin kaivannut mielikuvitusta, kekseliäisyyttä ja intialaista makumaailmaa.

Pääruoka tuodaan pöytään ripeästi. Päivän vaihtoehdoista testiin valikoitui Goa Mango Chicken. Broilerinfileepaloja kermaisessa kookos-currykastikkeessa.

Nyt ollaan Intiassa. Tarjoiluastiana metallinen thali. Perinteinen eri osioihin jaettu "lautanen".

Delhi Darbarin lautasannos

Thali viittaa sekä tarjoiluastiaan että monta ruokalajia sisältävään ateriaan.

Pääruoan lisäksi tästä thalista löytyy runsaasti pitkä- ja kapeajyväistä basmatiriisiä, linsseistä/pavuista valmistettua muhennosta ja makuja tasapainottavaa jogurttipohjaista kastiketta raitaa. Ateriaa komppaa ruskeapilkkuinen höyryävänkuuma naanleipä.

Maut ovat tasapainossa. Miedon mausteiset kanapalat, raikastava kaalisalaatti ja naan dipattuna raitaan kuljettavat Intianmatkamuistoihin.

Tänne pitää tulla fiilistelemään pidemmälle makumatkalle.

Kiinnostamaan jäi, millainen olisi ollut lounaan mix lautanen eli kolme pientä annosta kolmesta päivän lounasvaihtoehdosta.

Lounastajia tulee, noutoruokaa liikkuu. Illalla kuljen ravintolan ohi. Arki-iltanakin pöydät näyttävän olevan täynnä.

Delhi Darbar on onnistunut tuomaan vuosituhansia vanhan ruokakulttuurin osaksi turkulaista ravintolamaailmaa.

Etusivu - Delhi Darbar | Turku
20 Turun parasta ravintolaa: vinkit 2023 (rantapallo.fi)

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (17.12.2023)