Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Centro Hotel aamiainen

Centro Hotel aamiainen

Boutique-hotellin fiilistä perhevetoisessa hotellissa keskustakorttelissa. Varaus Centron kehutulle aamiaiselle ei-majoittuvana asiakkaana hoituu sujuvasti sähköpostilla.

Centro Hotel on turkulainen, jo vuosikymmeniä toiminut perheyritys, jonka persoonallisuus toimii vastavoimana ylikansallisille ketjuhotelleille. Kokoustilan ja saunan ohella palveluihin kuuluu hotellivieraille ilmainen mahdollisuus liikkumiseen samassa korttelissa sijaitsevassa kuntokeskuksessa.

Arkiaamun rauhaa. On aikaa havainnoida yksityiskohtia. Ketjuhotelleista poiketen täällä voidaan tehdä omannäköisiä valintoja sisustuksesta makuihin.

Aamiaistila on lämpimän puun ja ruskeansävyinen, katon tummanruskea puupanelointi ja utuisanpehmeän turkoosit seinät luovat kodikkuutta ja intiimin tilan tuntua.

62 huoneen hotellissa aamiainen elää sesongeissa ja fiiliksissä. Suurten vatien sijaan voidaan panostaa pieniin nyansseihin.

Centro saattaa olla yksi Turun kätketyistä helmistä. Sisäänkäynti Yliopistonkadulta suojaisalle sisäpihalle vihjaa rauhasta, huoneisiin keskustan äänimaailma ei kuulu.

Esillepano ja valikoima.

Massiiviseen kalusteeseen aamiaisen ruokatuotteet on sijoiteltu logistisesti järkevällä tavalla. Runsauden vaikutelmaa ylläpitää tarjoiluastioiden moninaisuus.

Hävikinhallinnan kannalta järkevää on pitää kulloinkin tarjolla olevien komponenttien määrä pienenä, toisaalta muutama kurkunsiivu tai pari kiivinpuolikasta kulhonpohjalla saattaa antaa niukkuuden mielikuvan.

Lukuisten pienten erilliskippojen ja -astioiden sijaan houkuttelevuutta voisi lisätä koostamalla tarjolla olevista raaka-aineista muutaman näyttävän vadin tai lankun.

Leipäjuustoa, lakkahilloa, tyrniä, savukalaa, hedelmiä ja marjoja.

Karjalanpiirakoita, croissantteja, erilaisia juustoja, oliiveja...

Ei tavanomaista kokkeli&pekoni -settiä. Puuro ainoana lämpimänä tuotteena. Arvostan.

Nettiarvioissa hotellin aamiaisvalinnat keräävät pääosin kiitosta, soraäänissä kaivataan tutunturvallista nakkilinjaa.

Omaan makuuni satokausiajattelu, kasvispainotteisuus, hyvä leipätuote ja paikallisuuksien huomioiminen nostaa pisteitä aina.

Tapiesta ja tapaksia.

Hotellinomistajien kiinnostus nykytaiteeseen näkyy huoneissa ja yleisissä tiloissa. 1900-luvun viimeiseksi suureksi taiteilijaksi sanotun espanjalaisen taidemaalari Antoni Tapiesin taulujen ohella Centron "taidehotellista" löytyy edustava kokoelma kansainvälistä ja kotimaista nykytaidetta.

Centron illoissa tarjottava Tapas Buffet noudattaa hotellin persoonallista konseptia.

Kiireetön tunnelma säilyy, maaliskuisena torstaiaamuna majoittuvia asiakkaita vaikuttaa olevan varsin vähän.

Marja-hedelmäsmoothie, hedelmälautanen ja kipollinen maustamatonta jogurttia, rahkaa, pähkinöitä ja mustikoita. Laadukas mustikkainen muffinssi sekä kupillinen hyvää teetä. Taustalla pehmeästi soljuvaa musiikkia. Hieno boutique-hetki.

Poistuessani pysähdyn vielä silmäilemään Centron tyylikästä turkulaisen arkkitehti Vesa Arosuon suunnittelemaa aulatilaa kaarevine pylväineen. Tapies-aulabaarin valikoimasta näyttää löytyvän vaikkapa viinilasillisen kumppaniksi juusto- ja tapaslautasia, panineja ja lämmin croque madam -leipä.

Turku on kiitettävästi esillä myös vastaanottotiskin viereisessä hyllyssä, jossa tarjolla on kattava valikoima kaupunkiopaslehtisiä ja kaupungin julkaisemat kulttuurikuntoilukartat.

Tänä aamuna olen inspiroitunut moniaistisesti itselleni uudesta turkulaisesta kohteesta.

Centro Hotellin aamiainen ei-majoittuville 22€/henkilö.

Centro hotellin kotisivu

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (19.3.2025)