Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Antell ja Tiirikkala - Kaksi kahvilaa

Kaksi kahvilaa - kaksi konseptia

Osallistuminen kannattaa! Kilpailuiden palkintoina voitettuja kakku- ja pullakahveja Turun kahviloihin lähdin lunastamaan vuoden viimeisenä päivänä. Nämä havaintoni perustuvat siis vain pintaraapaisuun kahviloiden tarjonnasta ja tunnelmasta hieman poikkeuksellisena ajankohtana.

Antell Puutori

Puutorin kulmilla sijaitseva Antell Puutori vietti avajaisiaan 1.10.2018. Entisiin Osuuspankin tiloihin on remontoitu valoisa ja rento kahvila ja lounasravintola.

Antell on perheyritys, jonka historia kantaa vuoteen 1880 ja Ouluun. Leipomotoiminta laajeni kahviloihin ja pitopalveluun. Nykyään yrityksellä on pienimuotoinen ketju Rovaniemeltä Turkuun, henkilöstöravintoloista kahviloihin. Jokainen ravintolapäällikkö suunnittelee oman ravintolansa lounaslistan.

Puutorin lounasvaihtoehdot ovat päivittäin vaihtuva salaatti ja talon leipä, uuniperuna vaihtuvilla täytteillä, lisäkesalaatti ja kahvi/tee sekä päivän keitto, lisäkesalaatti, talon leipä ja kahvi/tee. Hinnoittelu on simppeli, jokainen vaihtoehto on saman hintainen.

Kahvilavalikoimasta löytyy sekä suolaisia että makeita tuotteita. Perinteisten kahvilapöytien lisäksi paikan antimista voi nauttia "pystypöydissä". Valitsemani mansikkapulla oli herkullisen nostalginen makumatka lapsuuteen, kuten myös mehevä korvapuusti. Teen ystävänä pisteet maukkaalle päivän haudutetulle teelle, jota kehotettiin - syystäkin - ottamaan isoon kuppiin.

Lounaskahvila on tarkoitettu selkeästi palvelemaan läheisten yritysten henkilökuntaa. Myös linja-autoasemalta kaupunkiin kävelevät matkustajat saattavat olla potentiaalista asiakaskuntaa. Antell Puutori on avoinna ma-pe klo 8-17 ja lounasta saa klo 11-14.30. Lounasaikaan ruokaa voi ostaa myös mukaan ja lounaan jälkeen mukaan myytävänä on myös hukkaruokaa.

www.antell.fi

Tiirikkala

Vähätorilla sijaitseva Anniskelukahvila Tiirikkala on nykyään kiinteä osa elävää keskustaa. Kesällä 2014 avattu Tiirikkala nosti entisen Artekin tilat ja Linnankadun arvoonsa. Vanhaa taloa kunnioittaen sisustetut tilat puuseinineen ovat nykyisin arvokkainta Turkua. Talon nimi periytyy 1500- ja 1600-luvuille, jolloin alueella kulki Tiirikkalankatu. Tuolloin seutu oli valtaporvarien ja korkeiden virkamiesten asuinaluetta.

Tiirikkalan lounas koostuu salaattibuffetista, keitosta ja päivittäisestä vaihtuvasta annoksesta tai näiden kombinaatioista. Lounaaseen kuuluu myös pieni makea ja kahvi/tee.

Oman leipomon kakut houkuttavat vitriinissä. Tummalle lautaselle aseteltu suklaa-oreo -kakku nosti tämän suklaanystävän hymyn vähintäänkin korviin. Mukaan otettu glögi-juustokakku maistui myös erinomaisesti.

Menusta löytyy suppea mutta tarkkaan harkittu valikoima leipiä, salaatteja, purilaisia ja tapaksia. Sunnuntaibrunssi on yhdistelmä pöytään tarjoiltua lautasta ja noutopöytää.

Viikonloppuisin rento istuskelupaikka on tarjoillut livemusiikkia mm. jazz- ja blueshenkisesti. Yksityistilaisuuksiin varattavissa on Tiirikkalan yläkerta.

Voiveljien Tiirikkala on kombinaatio lounaasta, kahvilasta, brunssimestasta, afterworkista, leipomosta ja livemusapaikasta. Sijainti on huippu, ja kaikesta päätellen Tiirikkala näyttää erittäin vetovoimaiselta juuri nyt. Sinne on helppo poiketa lämmittelemään Aurajoen talviviimasta tai viihtymään toviksi kesäiltana.

Nykyisen trendin mukaisesti Tiirikkala on suljettu maanantaisin. Lounasta saa tiistaista perjantaihin ja brunsseilemaan pääsee sunnuntaisin.

www.tiirikkala.fi

Juuri tällaisista pienistä persoonallisista paikoista Turku saa olla ylpeä!

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (7.1.2020)