Avelia
Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Sisustusliikkeistä uutta kotiin

Turun tarjonta sisustajalle

Sisustuskärpäsen purressa ei tarvitse lähteä toisiin kyliin löytääkseen uutta ja innostavaa kotiin. Turkulaisia sisustusputiikkeja on putkahdellut katukuvaan kiitettävällä vauhdilla. Myös turkulaiset suunnittelijat ovat alkaneet kiinnostaa, niin omassa kotikaupungissaan kuin maailmallakin. Vie kotiin lähiruoan lisäksi lähidesignia!

Avelia

Suuret, metalliset lamput roikkuvat ikkunassa. Sisällä on paljon harmaata, valkoista ja mustaa. Musta, keraaminen omena on suuren kokonsa ja värinsä puolesta näyttävä esine, jos haluaa välttää pieniä koriste-esineitä, mutta tuoda jotakin selkeää ja kaunista esille. Vajaan vuoden auki ollut Avelia on Käsityöläiskadulla, joten sen ohi ei välttämättä tule kuljettua joka päivä. Mutta putiikkiin kannattaa suunistaa jonain päivänä, sillä liike on huonekaluineen ja tavaroineen viimeiseen asti mietitty ja eheä. Avelia tarjoaa eurooppalaisten muotoilijoiden käden jälkiä. Kankaat ovat pellavaisia, tuotteet rouheita, mutta kauniita. Kuvan TOLIX-tuolit tulevat Ranskasta ja niiden tarina on alkanut jo vuonna 1927. Nämä ranskalaiset klassikkotuolit ovat rouheita ja kauniisti muotoiltuja rautatuoleja.

verkossa: www.avelia.fi
Käsityöläiskatu 7 b
Avelia on avoinna tiistaista perjantaihin 10:30-17, sekä lauantaisin 10:30-13.30.

Moon River Interior

Moon River Interior tarjoaa vaihtoehdon minimalistiselle ja modernille sisustustyylille. Liikkeessä ihaillaan kodikasta englantilaista cottage-tyyliä ripauksella teollista vivahdetta, ja sen valikoima puhuttelee niin romantikkoja ja rustiikin ystäviä, kuin myös kissa- ja koiraihmisiä, joille liikkeestä löytyykin paljon mieleistä kotiin kuljetettavaa. Liikkeen valikoimista erityisen suosittuja ovat englantilaiset ruusuastiat ja kissa-aiheiset tuotteet. Moon River Interior muutti vastikään uusiin tiloihin Humalistonkadulle.

verkossa: www.moonriver.fi
Humalistonkatu 14

Indiska

Itämaisia sisustustuotteita myyvä ruotsalainen Indiska on värikylläisyydessään sopiva harmaaseen syyspäivään. Turkoosin ystävälle putiikki on paikallaan, sillä lähes tulkoon kaikkea kipoista kaappeihin saa turkoosin eri sävyissä. Hinnoiltaan tavarat ovat kohtuuhintaisia. Joukosta löytyy edukkaita ale-tuotteita, mutta myös hintansa väärtejä massiivipuukaappeja. Värikkäät nupit ja koukut ovat erityisen ihastuttavia. Valoverhoa haikailevalle löytyy myös lattiaan asti ulottuvaa, kimmeltävää somistajaa ikkunaan.

Hansakortteli, 3.krs
Indiska avoinna maanantaista perjantaihin 10-20, lauantaisin 10-18 sekä sunnuntaisin 12-18.

Sisustusliike Teatteri

Haluatko laadukkaan ja persoonallisen tapetin, jota olet etsinyt jo kauan sellaista kuitenkaan löytämättä? Tai huikean tyynyn? Astu silloin sisustusliike Teatteriin. Puutalosta löytyvä sisustusliike houkuttelee lankkulattioilleen ihastelemaan mitä kauniimpia tapettivaihtoehtoja ja sisustuskankaita, joita se myynnin lisäksi myös maahantuo. Palvelu on heti välitöntä ja hyvää, oikean ratkaisun löytämiseksi ollaan valmiita käyttämään aikaa. Jos kaipaat sisustus- tai tekstiilisuunnittelua, verhoilua tai ompelua, ovat teatterilaiset siinäkin apunasi. Mallikirjoja ja tekstiilipaloja voi viedä myös kotiin, jolloin valinta on helpompi tehdä.

verkossa: www.sisustusliiketeatteri.fi
Kristiinankatu 5
Sisustusliike Teatteri avoinna maanantaista perjantaihin 11-19, lauantaisin 11-15.

Leenaelina

Maariankadulla sijaitseva Leenaelina on leikkisä ja värikäs sisustuskauppa. Putiikin pitäjän omat seinätarradesignit, julisteet ja kortit ovat somia kotiin kuin kotiin. Seinätarroja on niin lapsiperheiden seinille kuin aikuiseenkin, mutta leikkisään makuun. Värin voit valita haluamaasi malliin itse. Pöydiltä löytyy paljon turkulaista tuotantoa, kuten Polkka Jamia sekä Saanaa ja Ollia.

Putiikilla on myös nettikauppa. Sivuilla pääset tutustumaan Leenaelinan omaan sisustustarramallistoon kuin muihinkin tuotteisiin.

verkossa: www.leenaelina.fi
Maariankatu 6
Leenaelina on avoinna tiistaista perjantaihin 11-17, sekä lauantaisin 11-14.

Sisustuksen Koodi

Kolme kerrosta on täynnä kaikkea mitä kotiisi tarvitset. Kyseessä on siis Sisustuksen Koodi, Linnankadun sisustushelmi. Korkealaatuisia tuotteita on huonekaluista keittiön pienempiin käyttötavaroihin asti. Suomen lisäksi huonekaluja saapuu lähinnä Ruotsista, Tanskasta, Espanjasta ja Italiasta. Koodilaiset auttavat asiakastaan myös sisustussuunnittelun puolella. He osaavat kertoa kohdevalaisemisesta, sillä silloin kodista saa sekä kodikkaamman että toimivamman. Kankaita ja tapetteja voi ihastella pohjjakerroksessa, sisäänkäynnin kerroksessa ovat käsillä tavarat pienimmistä lähtien. Yläkerta on täynnä näyttäviä huonekaluja ja esimerkkitiloja.

verkossa: www.sisustuksenkoodi.fi
Linnankatu 6
Sisustuksen Koodi on avoinna maanantaisin 11-18, tiistaista perjantaihin 10-18, sekä lauantaisin 11-14.

Pop Shop

Liekkisä, pophenkinen Pop Shop on erityisesti nuorten mieleen. Pohjoismaista trendikkyyttä henkivä liike tarjoaa persoonallisia tavaroita kodin sisustukseen, sekä valmiita lahjaideoita esimerkiksi nuoreen kotiin tai valmistujaisiin. Koiralle löytyy kuppi, emalikipoissa ja kupeissa on värikkäitä, piirrettyjä hahmoja, tiskiräteissä tekstiä ja keittiövälineissä oivaltavia ideoita.

verkossa: www.sisustuksenpopshop.fi
Linnankatu 11
Pop Shop on avoinna maanantaista perjantaihin 10:30-18, sekä lauantaisin 10:30-15.

Lahjapuoti Valoisa

Syksystä kevääseen auki oleva lahja- ja valaisinpuoti on herkullinen, pieni lisä suloisessa Port Arthurin kaupunginosassa. Ikkuna tarjoilee erilaisia sisustuselementtejä, sisällä kuluu tovi jos toinenkin. Kesällä putiikki on kiinni omistajan ollessa lähisaaristossa. Keväällä varastoa tyhjennetään tuntuvin alennuksin.

Puutarhakatu 42b
Lahjapuoti Valoisa on avoinna maanantaisin 12-18, tiistaista perjantaihin 10-17 sekä lauantaisin 11-14.

Adella

Ruissalossa sijaitseva Adella toimii ainoastaan nettiputiikkina. Haun voi kuitenkin oston jälkeen hoitaa Ruissalosta käsin. Sisustustuotteiden myymisen lisäksi Adellasta saa apua myös puutarhan sisustamiseen. Vihersuunnittelijalta saat ammattilaisvinkkejä unelmiesi pihan ideoinnissa. Adellan löydät osoitteesta adella.fi

Elviina

Lempeää kodikkuutta henkivä Elviina on niin putiikki Kauppiaskadulla Kinopalatsin lähettyvillä kuin nettikauppakin. Tila on täynnä vaaleita, rustiikkisia tuotteita, laadukkaita kankaita ja ruotsalaista tunnelmaa.

Kauppiaskatu 11
Elviina on avoinna maanantaisin 11-17, tiistaista perjantaihin 10-18, sekä lauantaisin 10-14.

Turkulaiset suunnittelijat

Turkulaisia suunnittelijoita on alkanut putkahdella esiin viime vuosien saatossa. Saana ja Olli -tuotemerkin takana on pariskunta, joka perusti yrityksensä nelisen vuotta sitten. He suunnittelevat kangasprinttejä erilaisiksi sisustustuotteiksi omalla tuotemerkillään, mutta myös muille yrityksille. Lähituotanto ja hamppumateriaalin käyttö, ympäristöstä huolehtiminen ja erityisesti omintakeinen tyyli tekevät Saana ja Olli -tuotemerkistä tutustumisen arvoisen. Heidän mallistojaan on palkittu ja huomioitu niin täällä kotimaassa kuin maailman laajuisestikin. Erityisen ihastuttava on Turku-sarja, joka tarjoaa poikkeuksellisen laadukkaita matkamuistoasioita, kun Turku on kuvina tyynyliinoissa ja keittiöpyyhkeissä.

Tutustu lisää: www.saanajaolli.com

Myös toinen turkulainen brändi Polkka Jam haluaa tehdä tuotteensa niin lähellä kuin mahdollista. Kauniit tarjottimet ja tekstiilit, leikkisät aiheet ja värit tekevät Polkka Jamista omintakeisen. Suunnittelijakaksikko Sami Vähä-Ahon ja Kristiina Haapalaisen kädenjälkeä voi laittaa seinälle julisteena tai kalenterina, pöydälle tarjottimena, keittiöön liinana ja sohvalle tyynynä.

Lue lisää: www.polkkajam.fi

Ja paljon muitakin turkulaisia osaajia on tarjolla. Esimerkiksi Kotona Design valmistaa puusta magneetti- ja ilmoitustauluja, Klo Design tilaushuonekaluja eri puumateriaaleista, Kui Design tekstiilituotteita kodin eri tiloihin, Tonfisk Design persoonallisia ja ajattomia astioita ja sisustustuotteita sekä Terraviiva keraamisia laattoja ja sisistustuotteita. Eri tuotemerkkejä myydään niin turkulaisissa putiikeissa kuin netikaupoissakin. Mös erilaiset markkinat, kuten Aura Street Market ja designmyyjäiset, kokoavat kasaan turkulaisia osaajia. Pienien tuotemerkkien valtti on myös se, että heihin voi useasti ottaa itse yhteyttä. Mittatilaustyönä tehty tuote tai ei, turkulaiset osaajat osaavat myös maanläheisen markkinoinnin jalon taidon.

Teksti: Anna-Mari Taipalus (22.9.2012)