MBakery Villa Saaro brunssi
Elämässä tapahtuu - yrittäjä reagoi rennolla otteella. Sovittu brunsseilu ottaa kierteitä, kun fillarointi Ruissaloon katkeaa rengasrikkoon.
Bongaus Villa Saaron talvikaudesta ja viikonloppubrunsseista, yhteistyöehdotus ja syksyinen avaus asettavat toiveet ja makunystyrät korkealle.
Aiempia ruokamuistoja yhteistyön merkeissä MBakeryn kanssa löytyy Turun kauppahallin silloisen Bistron brunssilautasen maistelusta. Vaikutuksen ja muistijäljen jätti yrittäjän rempseän ennakkoluuloton tyyli ja suhtautuminen.
Huviloistaan tunnetun Ruissalon saaren Villa Saaro on 1850 kauppias C.A. Wendelinille rakennettu empiretyylinen rakennus. Omistussuhteiden vaihtuessa huvilaa on täydennetty kivisen osan jälkeen lasiseinäisellä verannalla.
Kulttuurihistoriallisesti arvokas Rettigin suvulle kuulunut villa siirtyi Turun kaupungin omistukseen 1957, kesäkäyttöiseksi kahvilaksi vuotta myöhemmin. Presidentillistä näkyvyyttä vierailuillaan ovat tuoneet mm. Mannerheim ja Svinhufvud.
Lasi proseccoa, ensisilmäykset villan sisätiloista. Yrittäjältä lohkeaa aikaa kertoilla nykyhetkestä, visioista ja kierrättää talon eri osissa.
Yläkerrassa järjestettävien häiden viimeistely, valokuvaajan ohjeistaminen uusien nettisivujen kuvausten parissa, brunssivarausten järjestely, kakkutilaus… ravintoloitsija taipuu moneen.
Brunssipöytä on katettu tyylikkäästi ja houkuttelevasti. Miltei eteistiloissa se on heti nähtävissä, jolloin esillepano entisestään korostuu.
Brunssin makeat eli runsas kakkuvalikoima ja gelatobaari löytyvät kahvilahuoneesta.
Kyllä, vanhat pitsihuvilat ja villat rakentuvat useista erilaisista huonetiloista. Historiaa kunnioittaen Villa Saarossa on osin kapeakulkuista.
Kahvilan vitriinissä tyylikkäänä vetonaulana on itseoikeutetusti piispis. Pinkkikuorrutteista piispanmunkkia suositaan, toivotaan ja sen mahdollista puutetta jopa "pelätään".
Herkkuja ja valikoituja tiedonmurusia.
Lautasella kylmäsavulohi-parsapiirasta, katkarapukimaraa, maalaisperunasalaattia, kaalitsatsikia, punajuuri-porkkanasalaattia, siivut maalaisunikkoleipää ja merisuolaleipää punajuurihummuksella.
Maut toimivat ja komppaavat toisiaan.
Hotellitoimintaa, vähän tiedettyä, toivottavasti laajenevaa.
Villa Saaron majoitustoiminta on tällä hetkellä lähinnä hostellityyppistä. Villa Saaron ja Saaronniemen potentiaali matkailun ja majoituksen suhteen on yrittäjän fokuksessa.
Sisustus luo tarinaa.
Villan lukuisat kakluunit ovat alkuperäisiä 1900-luvun alusta. Seinille toiveissa saada aikalaiskuvia teksteineen. Historiaa ja tarinallisuutta halutaan korostaa.
Innostunut yrittäjä näkee mahdollisuuksia yhdistää villan arvokasta menneisyyttä ja uudenlaisia tapahtumia.
Uuniperunat vetonaulana. Näitä ei brunssilla taideta usein nähdä. Olivat kuulemma kesäkahvilan ruokaisa suosikki. Innovatiivisilla täytevaihtoehdoilla voitaisiin kenties korvata "pakolliset" nykyiset lämpimät.
Suoraan ovelle.
Turkulaisten lähiluontokohteena ajateltu Ruissalo rajoittuu liian helposti Kansanpuistoon. Saaronniemeen fillaroi sujuvasti kevyenliikenteen väylää pitkin, Fölin varsin tiheästi liikennöivän bussin päätepysäkki on Villa Saaron portilla.
Yrittäjän kanssa puhuimmekin markkinoinnin ja mielikuvien merkityksestä saavutettavuuteen. Tällä alueella nähdään vahvaa potentiaalia, houkuttimena luonto, palvelut, helppous, monipuolisuus.
Kuhinaa ja syyssadetta.
"Arvoisa asiakkaamme. Villalla kuvataan valokuvia brunssista ja tiloistamme uusia nettisivujamme varten".
Villa Saaroon näyttää syksyisenä lauantaina löytävän ulkoilijoita, kahvittelijoita, varauksen tehneitä porukoita ja satunnaisia kävijöitä. Sujuvasti kaikille saadaan paikkoja, tilat joustavat, samoin henkilökunta.
Brunssin toinen kattaus täyttää tilan. Kapeat käytävät ja kulut haastavat. Omat jälkkärini nautin kevyessä sateessa tammien suojassa puutarhassa.
Brunssin parasta antia allekirjoittaneelle olivat monipuoliset salaatit, leipätuotteet lisukkeineen ja konditoriaosaamisesta kertova jälkiruokavalikoima.
Raikkaita, sesongeissa eläviä makuja rennon tyylikkäässä miljöössä ainutlaatuisessa Ruissalossa, nyt myös talvikaudella.