Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Vegekaupasta eväät myös epäilijöille

Epäilijän eväät

Kasvisruoan - ja varsinkin jonkun ituhippivegaanisen sapuskan – kokkaaminen vasta vaikeaa onkin! Eikä se kyllä maistukaan miltään!
Onko tuttua puhetta, joko omasta tai kaverin suusta?
Heitä kintaalla vaikeudelle ja mauttomuudelle ja antaudu osaavamman opetettavaksi. Turkuun nimittäin aukeaa ihan näillä näppäimillä Vegekauppa, joka kutsuu jokaisen tutustumaan tuotteisiinsa ja tekemään ostoksia. Mitään ei tarvitse tuotteista tietää, sillä tiskin ja koko putiikin takana on ammattitaitoinen ja avulias Elina Innanen.

Vegekauppa on luontainen jatke Elinan toiminnalle, kun hieman tietää kuka hän on naisiaan. Vegaaniruokaan keskittyvä Chocochili -bloggaaja, Viiden tähden vegaani-, ja Vegaanin keittiössä - parempaa arkiruokaa kasviksista -keittokirjojen kirjoittaja tietää mitä on myymässä.

- Vegekauppoja on yhteensä nyt kolme. Minä saan kauppiaana päättää oman tuoterepertuaarini, Elina valottaa.

Vegekauppa
Haluamme tarjota terveellistä, vegaanista ruokaa, mutta kuitenkin säntillisillä hinnoilla.

Vegekaupat toki tekevät yhteistyötä ja tilaavatkin keskenään tuotteita suoraan tuottajilta sekä maahantuovat ihan itse osan myyntiartikkeleista. Nämä asiat vaikuttavat niin omannäköiseen tuotevalikoimaan, mutta myös hintaan.

- Haluamme tarjota terveellistä, vegaanista ruokaa, mutta kuitenkin säntillisillä hinnoilla. Oma maahantuonti ja tuottajilta ostaminen poistavat välikäsiä ja siten myös turhaa katetta, Elina kertoo.

Yksi huoli siis vähemmän, vegaaninen ruoka ei ole kohtuuttoman kallista. Putiikin tuotteet voi ottaa osaksi omaa elämää ja uskaltautua vegeruoan pauloihin pienin askelin.

- Erotumme kilpailijoistamme erilaisella valikoimalla ja juurikin hinnoilla. Kuuntelemme myös tarkasti asiakkaidemme toiveita, Elina lisää.

Arkinen kasvisvaihtoehto

Elina haluaa, että Vegekauppa on kaikkien kauppa, sinne pitää voida uskaltaa tulla vaikka ei olisi koskaan mitään vegaanista suuhunsa laittanutkaan.

- Tietotaitoahan saa kassalta, eli minulta. Haluan ehdottomasti vinkata ja antaa reseptiohjeita! Olen ajatellut, että jossain vaiheessa rakentaisin valmiiksi tuotekoreja myymälän aineksista ja laittaisin niihin mukaan reseptit. Sekin helpottaisi varmasti ostosten tekemistä, kun kaikki olisi valmiina, Elina sanoo.

Elina aikoo hyödyntää blogiaan Vegekaupan tuotteista kertomiseen ja oman kaupan tuotteiden käyttämistä blogireseptejä testatessaan. Jossain vaiheessa reseptejä saattaa saada kaupastakin käsiinsä.

Violife -juusto
Violife -juustoissa on maku kohdillaan; Muutama juustointoilija on luullut niitä lehmänmaidosta tehdyksi juustoksi.

- Yritän hyödyntää kaikki markkinointikeinot. Myös Vegekaupan Facebook-sivulla tulee olemaan paljon asiaa.

Elinan Vegekaupassa on toinen toistaan ihanampia tuotteita. Elinalta kysyttäessä lempituotteitaan, ei lista melkein lopu ollenkaan.

- Violife -juustot ovat ihania. Niissä on maku kohdillaan, on muutama juustointoilija luullut lehmänmaidosta tehdyksi juustoksi. Kohta saan tilaamani manteli-kookosmaitoerän, odotan sen maistamista. Ekologiset pesuaineet ovat todella tehokkaita ja edukkaita sekä kananmunaton majoneesi ehdottomasti testaamisen arvoinen!

Hyllyillä on lisäravinteita, karkkeja, suklaita, leivänpäällisiä, lämpimässä säilyviä nakkeja ja muita evääksi sopivia tuotteita ja paljon muuta. Forumissa sijaitseva tila on juuri sopivan kokoinen ja valoisa tuotteiden tutkailuun.

- Forum on elävöitynyt hurjasti. Täällä on elämää, Elina kertoo.

Elinan kaupassa on mielenkiintoisia muutaman rappusen ylä- ja alatasoja. Ikkunalliseen ja valoisaan alatasoon on suunnitteilla joogatunteja ja erilaisia luentotilaisuuksia sekä piskuiseen ylätasoon Elina haaveilee pientä kahvilaa.

Into huokuu uunituoreen kauppiaan silmistä.

- Toivotan kaikki tervetulleiksi! Aina saa tulla kysymään ja toivomaankin uusia tuotteita. Sitä oikein kaipaankin! Elina huikkaa.

Ajattelin testata ensin vegaaniset juustot ja ekologisen tiskikoneaineen. Entä sinä?

Yhteystiedot

Vegekauppa on avoinna arkisin 11:00-19:00 ja lauantaisin 10:00-16:00.
Löydät Vegekaupan Forumin Kauppiaskadun sisäänkäynnin lähettyviltä.
Vegekauppa Facebookissa: https://www.facebook.com/vegekauppaTKU?fref=ts
Vegekaupan nettisivut: http://www.vegetukku.fi/9
Elinan blogi: http://chocochili.net

Teksti: Anna-Mari Taipalus (25.6.2015)
Kuvat: Elina Innanen