Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Solo-aamiainen

Solo-aamiainen

Hotelliaamiainen ei-majoittujan silmin. Helppo, herkullinen ja laadukas arkiaamun avaus etuhintaan. Kiireetöntä nautiskelua, aikaa tehdä havaintoja.

Minulla ja Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneella on yhteistä historiaa sekä majoittumisen että brunssin myötä. Yhteistyö on tarjonnut hotelliyön, voitettu lahjakortti sunnuntaibrunssin. Hotellin aamupainotteinen ruokatuote on siis jo jossakin määrin tuttu.

Kolmas kulma aamiaiseen löytyi S-mobiilista. S-ryhmän mobiilisovelluksella voi seurata bonustietoja, hoitaa pankkiasioita, katsella ajankohtaisia etuja ja etsiä bonustoimipaikkoja.

Maaliskuun paikallisena S-mobiilietuna Seurahuoneen arkiaamiainen hintaan 19,90 euroa (normaalisti ei-majoittuvilta 25 euroa). Vertailu kaupungin lounashintoihin haastaa miettimään. Eihän brekulla päivän aterioita korvaa, mistä aamiaisella maksetaan, onkohan se aamupala vain kuppi kahvia ja sämpylä…

Artesaanituotteita, paikallisia, lähellä tuotettuja raaka-aineita, erikoisuuksia.

Maksu respaan, hymy huulille turkuhenkisesti. Seurahuoneen vastaanotto tsekkaa edun puhelimesta, rahastaa ja opastaa. Aamiaisen ensiminuuteilla rauhallinen tunnelma lämmittää.

Saan kuvata luvalla, hymyilevä henkilökunta luo kotoisan fiiliksen. Mukaani saan kangaskassin, jonka printtiteksti hymyilyttää: ”Tänäpä on kaikkest paras tänäpä Turus”.

Sisustuksellisia yksityiskohtia. Seurahuone juhli uudistetun hotellin 5-vuotissynttäreitä 1.4.2024. Hotellin historia kantaa 1920-luvulle. Arkkitehtien Erik Bryggman ja Ilmari Ahonen suunnitteleman Hotelli Seurahuoneen kädenjälki paljastettiin 1928.

Kieltolain vuosista siirryttiin matkailun ruuhkavuosiin ja väistämättä hotellin uudistustarpeisiin.

Iloisen 20-luvun henkeä on haluttu säilyttää julkisivusta yleisiin tiloihin. Loungemaisia ratkaisuja, huomiota valaistukseen, materiaalivalintoja…

Omenamehua Paimiosta. Rosalan saaristolaisleipä Hiittisistä. Lindrothin salaatti turkulaisen perheyrityksen puutarhasta.

Paikallisuudet huomioitu, hyvin merkitty. Liitutaululta bongattuja lähituotettuja herkkuja myös mansikka-raparperihillo Meritalon tilalta Perniöstä.

Työhaalareita, läppäripalaveria, reissusuunnitelmien päivitystä, vauvamiitti. Seurahuoneen aamiaisella kohtaavat erilaiset elämäntyylit. Aamun ensimmäisinä tunteina hotelliaamiainen näyttää parhaita puoliaan.

Aamun startin koostamisessa turkulaiset hotellit profiloituvat. Valittavissa on kotikutoista, persoonallista, konseptiin sidottua. On eri asia kattaa aamiainen muutamalle kymmenelle majoittujalle, bisnesmatkaajalle, lapsiperheelle tai staycationiin panostaneelle. Pelkkiin hintoihin tuijottaminen ei kerro kaikkea.

Solo-aamiainen on Premium-osastoa. Prosciuttoa, lohimoussea, punajuurihummusta, comte-juustoa, itsetehtyä siemennäkkäriä, mustikkatuorepuuroa, porkkana-tyrnismoothieta, espanjalaista munakasta, runsas teeosasto limeviipaleineen, kahvikoneen valikoima.

Pancake-bar, fresh & health -nurkkaus ovat esimerkkejä spesiaalimmasta aamiaistarjonnasta.

Pähkinät, mustikat ja näyttävästi asetellut hedelmät korostavat terveellisyyttä ja hyvinvointia.

Huomionarvoista on makeiden tuotteiden yllättävän pieni määrä. Jälkkäripöytäänkin on nostettu houkuttimeksi kulhollinen mandariineja.

Hotellin ravintola Gunnar Eatery & Barin lounas -ja illallismaailma vaihtuu jouhevasti yläkerran aamiais- ja brunssitarjoiluihin. Kaikkia aisteja hemmotellaan.

Cappuccinoa siemaillen päädyn vertailemaan arkiaamiaisen ja viikonloppubrunssin eroja. Omien makumuistojen perusteella syksyn brunssi oli toki astetta ruokaisampi: ceasarsalaattia, perunoita jossakin muodossa, runsaammin lämpimiä ruokia, pari lihaisampaa vaihtoehtoa, monipuolisempia jälkiruokia.

Eli enemmän käsityöläisyyttä ja itsetehtyä, runsautta, luksuksen tunnetta. Hinta 34 euroa.

Majoittujana siirtyisin aamiaiselta pariksi tunniksi huoneeseen. Pikaiset torkut, pakkaus ja uloskirjautuminen. Juuri silloin kun haluaisi vain fiilistellä juuri koettuja makuelämyksiä.

Miksi hotellin majoituskonseptia ei voisi ravistella? Sisäänkirjautuminen yöllä/aamulla, aamiaiselta huoneeseen nauttimaan ja koko päivä aikaa itselle mielekkääseen tekemiseen tai olemiseen.

Kotiin viemiseksi nappaan pari palaa tummaa suklaata. Ne herkuttelen myöhemmin, omissa lakanoissa torkkuen.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (17.4.2024)