Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Skumppaa, sydämiä, Sokos Hotel Kupittaa

Skumppaa, sydämiä, Sokos Hotel Kupittaa

”Tervetuloa Päivi. Voitit ystävänpäiväbrunssin Bistro Ellissä”.

14.2. poikkean kaikista muista. Aamuyhdeltätoista hotellin aula kuhisee aamiaiselle tulevista asukkaista, lähtijöistä, aulan loungen hengailijoista.

Somessa mainostetun brunssin varauksia lunastavat pariskunnat ja ystävykset. Minä tulin tänne pelkästään itsekkäistä syistä.

Voitetulle brunssille, parhaassa seurassa itseni kanssa. Hyvän ruoan ohessa on mahdollisuus tarkkailla ihmisiä, tunnelmaa ja yksityiskohtia.

Sokos Hotel Kupittaa avasi vaikeassa ajassa heinäkuun 2020 alussa, mutta hyvässä aikaikkunassa. Kehittyvä Kupittaa tarvitsi majoitus- ja ravintolapalveluja tarjoavan lippulaivan.

Hotelli kirjaimellisesti rautatieaseman päällä on nerokas idea.

Tällä alueella on onnistuttu tiivistämään teknologia, korkeakoulut, monipuoliset kulkuyhteydet ja cityluonto Kupittaanpuistossa ja siirtolapuutarhassa.

Sisustuksessa ja designissä käytettiin paljon paikallista osaamista ja koko konseptin lanseerauksessa korostettiin turkulaisuutta. Toisaalta sisustuselementit, seinälaattojen ornamentit, tekstiilit, kalusteet ja valaistus johdattavat Marokkoon ja Tunisiaan. Kontrasti särmän julkisivun ja itämaisen sisätilan välillä hämmentää.

Kuohuviinilasillisen seuraksi käyn nappaamassa alkuun palan Bistro Ellin kotitekoista suolaista pannukakkua. Mukaan tarttuu myös paikallisen yrityksen marjoista tiivistetty tyrnimarjashotti.

Nautin brunssini omassa rauhassani Bistro Ellin parvella. Herkuttelun ohella täällä on hyvä seurata hotellielämää.Tässä hotellissa tilojen avaruus on kaikkialla näkyvää, ei vain päälleliimattu slogan.

Sokos Hotel Kupittaalla vastaanotto, ravintolatilat, aulatilojen loungemaisuus ja deli yhdistyvät tyylikkäästi.

Tiloja ei ole rajattu perinteisesti.

Respa on hajautettu kompaktisti pienempiin ”pömpeleihin”. Avokeittiö on lähes heti näkösällä.

Katseen kiinnittää sohvaryhmän ympäröimä iso puu. Se ei ole aito, mutta oksista roikkuvine valolyhtyineen se sopii miljööseen.

Vehreä ulkoterassi on tervetullut kontrasti lumikinoksien keskellä. Sisällä alkaa poikkeuksellinen väri-iloittelu.

Ruskean eri sävyt, turkoosi, tekstiilit, kalusteet ja sisustuselementit ovat kaikkea muuta kuin perinteistä kupittaalaista mielenmaisemaa. Kattoterassilla on kuulemma maisemakuntosali ja asiakassaunat.

Ensimmäiseen brunssilautaseeni kokoan värejä. Aamiaisella on aina tarjolla paikallisen tuottajan Lindrothin salaatteja ja kasviksia.

Tälle erikoisbrunssille on koottu myös Ellin lounasherkkuja kuten ruokaisia salaatteja. Talon itseleivottu foccacia ja siemennäkkäri on merkitty hienosti.

Pikainen vilkaisu pöytiin osoittaa, että Bistro Ellin ystävänpäiväbrunssilla rima on korkealla: viikunahilloa ja briejuustoa, mustikkamehua, luomujogurttia ja laaja irtoteevalikoima.

Vastuullisuus, vihreys, vessat. Kupittaan hotelli minimoi paperinkäytön, innovoi ja reagoi aikansa haasteisiin. Aamiaisella muistutetaan ruokahävikistä ja servettien käytöstä.

Huoneissa perinteinen paperi-info on siirretty tableteille.

Seinille maalatuilla Turun kaupunkikartoilla on QR-koodeja.

Vastuullisista teoista palkittu hotelli kierrättää, minimoi energian ja vedenkäytön ja panostaa paikallisuuteen. Vihreissä vessoissa soi linnunlaulu.

Historiaa ja horisonttia. Nimellä Bistro Elli kunnioitetaan menneitä vuosikymmeniä. Elli ja Gunnar oli legendaarinen turkulainen tanssiravintola 1960-80 -luvuilla. Kaupunkihotellien välistä yhteistyötä kuvastaa se, että hieman aiemmin avatun ja uudistetun Sokos Hotel Seurahuoneen ravintolan nimi on Gunnar.

Herkullisen brunssin päättää makea kimara. Hedelmät, hillot ja juustot johdattavat suolaisesta makeaan. Vaikka jälkkärit eivät olisikaan brunssin ydin, ne voivat summata sen.

Bistro Ellissä se ”jokin” on Kuppiskakut. Pienet kuorrutetut muffinit on stailattu paikalliseksi erikoisuudeksi.

Hotellinjohtajan somemainospuheesta on lähdetty vetämään selkeää markkinointilinjaa. ”Nästa Kuppis”, Kupittaan asema, liikkeellelähtö, menevyys.

Kupittaan seutu on tunnettu historiallisena viihde- ja ulkoilukeskuksena. Onkin loosagista, että Sokos Hotel Kupittaan kattoterassilta voi katsastaa lähes koko nykyisen Turun. Kuppis Roof Top Bar on kaikille avoin näköalabaari.

Lyhyessä ajassa itäisen Turun kattoterassi on markkinoinut itseään kaupungin parhaana Turun päivän ja uudenvuoden ilotulitusten katselupaikkana.

Hotelliaamiainen on kaikille. Terveellisen aamun edullisena aloituksena Sokos Hotel Kupittaa lanseerasi alkuviikon huippuhinnat. Maanantaisin ja tiistaisin brekulle pääsee 10 eurolla toukokuun loppuun asti.

www.sokoshotels.fi
www.raflaamo.fi

Teksti: Päivi Säiniö (4.3.2021)
Kuvat: Päivi Säiniö ja Turkulaiset.fi