Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Aamiainen Original Sokos Hotel Kupittaalla

Aamiainen Original Sokos Hotel Kupittaa

Pöytävaraus aamiaiselle. Eipä ole ennen tullut mieleen. En tosin ole aiemmin ollut menossa hotelliaamiaiselle ei-majoittuvana asiakkaana.

Voitetulla lahjakortilla S-ryhmän ravintolatarjonnasta testiin valikoitui tällä kertaa Original Sokos Hotel Kupittaa.

Brunssin ja lounasbuffetin viimeiseksi kaveriksi lahjiksella suunnittelin omista rutiineistani poikkeavan aamuheräämisen.

Aistit auki väri-iloittelulla.

Kehittyvä Kupittaa sai oman hotellinsa. 1.7.2020 avattu Original Sokos Hotel Kupittaa profiloitui alusta alkaen designiin, sisustuksellisiin yksityiskohtiin sekä rohkeisiin väreihin ja kuoseihin.

Näyttävyys välittyy jo ohikulkijoille. Sijainti Kupittaan toimistokiinteistöjen ja rautatieaseman välissä vilkkaasti liikennöidyssä solmukohdassa haastaa.

Vehreä sisäänkäynti

Hotellin sisäänkäynti on vehreä. Ravintola Bistro Ellin terassi viherkasveineen houkuttaa tutustumaan.

Sisätiloissa huomion kiinnittää valtava tammipuu valaisimineen sekä tilojen rajaamattomuus.

Herätys tyrnishotilla.

Hieman ennen aamiaisen lauantaista alkua hotellin tunnelma on rauhaisa. Maksettuani minut ohjataan merkittyyn varattuun pöytään. Juuri sopiva aika saapua, saan kuvat tarjonnasta ennen ensimmäisiä aamu"palastelijoita".

Listaan paikallisuuksia. Paimiosta Alitalon tilalta tarjolla on tyrnimehua. Salaatti turkulaiselta Lindrothin puutarhalta. Sienipannukakku "meillä tehty". Puurohiutaleet Riihipuodin myllystä Pöytyältä.

Persoonallisempia tarjoiluastioita

Esillepano. Entisenä brekutyöläisenä huomio kiinnittyy ruokatuotteen esillelaittoon. Tylsistä teräksisistä lämpöhauteista on siirrytty persoonallisempiin tarjoiluastioihin. Isoista vadeista pienempiin, lautaskoon muutos ja ohjaaminen hävikin vähentämiseen. Ekologisuus.

Aamiainen on tarjolla Bistro Ellissä. Nimen takana on tarina. Turun legendaarinen tanssiravintola Elli & Gunnar. Vastapari Ravintola Gunnar löytyy keskustan Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelta.

Hävikkiviikko. Kun kaikkea on saatavilla rajattomasti, muistutukset eivät ole liikaa. Ne puhuttelevat. 19 kg ruokaa hävikkiin yhdeltä kattaukselta pysäyttää. Ei ihme, että ravintolat ovat pienentäneet lautasiaan.

Kupittaan aamiaisella ylijäämäpuurosta leivotaan sämpylöitä. Lautaselle mahdollisesti jäänyt leivänpala kerätään paikallisen hevostallin evääksi.

Kynttilänvalossa nautittu aamiainen on runsas, mutta ei mitenkään erityisen erottuva. Perusjuustot ja leikkeleet, Fazerin leipätuotteet. Lämmin pöytä ei yllätä sienipiirakkaa lukuun ottamatta.

Aamiaisannos

Hektisyyttä ja hedelmäsalaattia. Lopetellessani aamiaishetkeäni tunnelma muuttuu. Majoittuvat asiakkaat lapsineen sekä viikonlopun urheilutapahtumien sporttaajat tiimeineen vilkastuttavat aamiaisen viimeisen tunnin.

Viimeiselle lautaselleni otan maustamatonta jogurttia, rahkaa, marjasalaattia, hedelmiä. Toimiva combo.

Kuppiskakut ovat persoonallinen paikallinen makea päätös aamiaiselle.

Erityisruokavaliot on huomioitu hyvin ja muutenkin ruokien kyltitys on kiitettävää. Hotellin somekanavissa infotaan pienistä ekoteoista: hävikkihedelmistä tehdään taidetta ja omien maustekasvien kasvattamisella lisätään makupalettia.

Delieväitä matkaan. Itselleni hotellin aamiainen oli rauhoittumisen hetki. Tilaisuus tarkastella yksityiskohtia.

Hedelmiä

Turkulaisen liikenteen solmukohdassa joku kaipaa nopeaa matkasyötävää, toinen mahdollisuutta ottaa paikan päällä syönyt ruoka mukaan. Onnistuu.

Vähenevän valon aamuherätykset haastavat itseäni, aamupala tulee liian usein kuitattua kannullisella teetä. Hotelliaamiainen tarjosi kokonaisvaltaisen elämyksen ja antoi energiaa päivään.

Original Sokos Hotel Kupittaan aamiaisen hinta on 17,40 euroa.

Original Sokos Hotel Kupittaa
Tarjous: Starttaa päivä aamiaiskokouksella Turun Kupittaalla
RT-interiors: Original Sokos Hotel Kupittaa
Gullstén-Inkinen: Original Sokos Hotel Kupittaa
Kupittaan sisustuksen takana Hanna Gullstén
Hotellin tarina

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (19.10.2023)