Uudistuneita tiloja ja tyylikästä brunssia Ruissalo Spa & Hotellissa
Huhtikuu on kuukausista julmin. T.S. Eliotin tunnetun modernistisen runon alkusanat lyövät kasvoihin fillaroidessani Ruissaloon. Huhtikuun ensimmäisten päivien lempeä lämpö vaihtui yön yli muutamissa tunneissa hyytävään tuuleen.
Luonnonsuojelullisesti Suomen arvokkain tammimetsäalue, yli 20 kilometriä luontopolkuja, historiallisia pitsihuviloita... Tutustuttavaa jokaisena vuodenaikana. Tämän aamupäivän päämääränä Ruissalon kylpylähotelli ja maaliskuun lopulla startanneet brunssit.
Kimmoke visiitille lähti sähköpostiin saapuneista markkinointikirjeistä. Tyylikkään seesteiset kuvat, tekstit joissa kerrotaan uudistuvan kylpylän tiloista ja palveluista. Brunssihetki saariston syleilyssä herätti uteliaisuuden. Tutustuminen menuun sinetöi päätöksen pöytävarauksesta.
Entinen Turun linnan hovin metsästyssaari on helposti saavutettavissa julkisen liikenteen Fölibusseilla ja hyviä pyöräteitä pitkin. Aivan Turun edustalla sijaitsevan Ruissalon saaren ainutlaatuinen luonto, Natura-verkostoon kuuluvat luonnonsuojelualueet, lintulahdet ja rannat sekä kulttuurihistoria ovat osa omaleimaista Turkua.

Perillä. Ja perinteisesti - yhä edelleen - fillaristi joutuu pettymään. Piha-aluetta hallitsee laaja autojen parkkialue, ei ainuttakaan pyöränkiinnityspaikkaa näkyvissä.
Myöhemmin löydän hotellin pääoven vierestä yhden pyörätelineen, jossa säilytetään myös hotellin omia, vuokrattavia pyöriä.
Kylpylän sivuilla hehkutetaan Ruissaloa mainiona pyöräretkikohteena, pyöräilyn näkyvyyteen ja arvostukseen tulisi panostaa runkolukittavilla telineillä näkyvillä paikoilla.
Pihakävely - Airisto avautuu.

Kylpylän "takapihalta" merellistä tunnelmaa. Asiakkaat pääsevät kylpylän lämmöstä suoraa reittiä uimalaiturille ja mereen.
Laaja vehreä piha-alue yhdistyy Ruissalo Marinan vierasvenesatamaan.
Aistien availua. Helmikuussa 2025 valmistunut hotellin aulatilojen remontti tuo saaristoluonnon lähelle kävijää. Isoja ikkunapintoja meren suuntaan, valoa, luonnonläheisyyttä, kiinnostavia kalusteratkaisuja, takkatuli- ja lukunurkkausfiilistä, avaruutta ja tilan tuntua. Ikkunoiden toisella puolella viihtyisä ulkoterassi.
Rauhan ja Loiston brunssi.

Ensimmäisenä asiakkaana saan paitsi personoidun lämminhenkistä palvelua, myös mahdollisuuden kuvata brunssin esillepanoa freeseimmillään.
Täällä brunssi on konseptoitu niin, että alkuruoat ja jälkiruoat löytyvät buffetista ja valittu pääruoka tarjoillaan pöytiin.
Minimalismia, harkittua esillelaittoa, tyylikkyyttä.
Loiston ravintolatilan valoisaa ilmettä hallitsee ikkunaseinistä näkyvä merimaisema. Kalusteet värimaailmaltaan maisemaan sopivia, sisustuksen yksityiskohdat hillittyjä.

Alkuruokapöydästä erottuvat linssi-omena-paneerjuustosalaatti, kvinoa-taateli-kurpitsasalaatti, marinoidut kikherneet ja maukas punasävyinen kaiketi karpaloinen leipä.
Miedosti savustettua lohta, perunavohvelia, ruohosipulihapankermaa.
Toisena pääruokavaihtoehtona italialaistyyliset tryffeliarancinit ja osterivinokasta.
Valitsemani lohiannos on kaunis. Mehevä lohi, rapeahko kuohkea perunavohveli ja grillattu pakchoy ovat toimiva makuyhdistelmä. Hienostunut brunssiruoka.

Loisto on todellinen monimuotoravintola, päivittäisestä aamiaisbuffetista a'la carten kautta viikonlopun buffetpäivällisiin ja nyt myös brunsseihin. Keittiö hoitaa myös kokoustarjoilut ja erilaisten räätälöityjen pakettien ruokailut.
Hedelmiä, paria perusjuustoa, maukas croissant ja appelsiinimarmeladia.
Annospalat suklaa- ja porkkanakakkua, marenkia ja mitä söpöin pikkupikari jogurttipannacottaa ja mustikkaa. Juuri sopivasti kaikkea.

Uudistukset ruokalistoissa, uudistukset hyvinvoinnissa.
Ympäröivä Saaristomeri on inspiroinut keittiötä ja näkyy hotellin wellness-palveluissa. Joogalauantait, kylmäuintielämykset, monipuoliset hoidot, teemoitetut hyvinvointiohjelmapaketit.
Kuntoutuskeskus Ruissalo tarjoaa monipuolisia, Kelan kustantamia kuntoutuspalveluja.
Loungefiilistä ja taustoittelua.

Ruissalon käyttö virkistysalueena alkoi laajamittaisesti 1800-luvun puolivälin huvilarakentamisen myötä.
Pikkuruisista yksityishuviloiden uimahuoneista matka kulkee 1970-luvulle. Niemen perheyritys kehitti paikallisen kylpylätoiminnan kansainvälisesti tunnetuksi palvelukonseptiksi.
Sunborn-konserni on nykyään Ruissalon ja Naantalin kylpylät ja niiden ravintolat, oma leipomo, ravintola-kahvilat Ruissalossa Honkapirtissä ja Cafe Vanha Tammessa Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa sekä Juhana Herttuan Kellarissa Turun Linnassa ja Logomossa.
Ravintola- ja cateringpalveluja organisoiva Sunborn Events ja tapahtumia, keikkoja ja palkittua Kesärauha-festivaalia tuottava Sunborn Live ovat näkyvä osa Turun kulttuurielämää.
Täsmäretki Ruissaloon oli varsin onnistunut. Perinteikäs kylpylä sai uutta perspektiiviä, makupaletti herättelyä. Ruissalo Spa & Hotellin brunssi oli raikas, ajassa elävä ja miljööseen sopiva.
Ruissalo Spa & Hotellin kotisivu
Ravintola Loisto Ruissalo Spa & Hotellissa