Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Puutorin nurkka

Puutorin Nurkka

Marraskuun 2023 alussa someen alkoi ilmestyä keinutuolin kuvia. Keskustan tuntumassa taitaisi tapahtua jotakin vuodenvaihteessa. Koekeittiöstä lähetettiin lämpimiä leipomusterveisiä, vihjailtiin kahvilasta, joka tulisi olemaan moderni versio mummolasta. Joulukalenteri muuttui remppakalenteriksi.

Puutorin Nurkka avautui tammikuun alussa Brahenkadulle Osuuspankin kiinteistöön. Tilan ilme muutettiin varsin nopeasti, edellinen yrittäjä toimi vuoden viimeiseen arkipäivään asti.

Somessa avajaisia vietettiin näyttävästi kutsuvieraiden kera, kerrottiin tilavarauksista ja myydyistä illoista. Oli hehkutettu aamiaisen karjalanpiirakkabuffaa, erilaisia teemapäiviä ja sesonkien tuomaa vaihtelevuutta.

Mustajuurisosekeitto lämmittää. Punaisen emalipadan kannen avaa uteliaana. Päivän kaiketi ensimmäisenä lounasasiakkaana kuviin taltioituu Nurkan sisustuksellisia detaljeja. Pitsiliinaa, eripari tuoleja, anopinkieliä ikkunalaudalla. Salaattipöytänä tuunattu ja kunnostettu ilmeisesti vanha ovi.

Unica ei ole enää vain opiskelijoita suurella volyymillä ruokkiva kampuksille keskittynyt yritys. Viimeistään Fabrik Cafen kuplavohvelit Pharma Cityssä Kupittaalla ja Kulman anniskelukahvilamainen monimuotoisuus Vähätorin näköalapaikalla ovat nostaneet tunnettuutta. Brändin ja ilmeen raikastaminen kannattaa, irtiottoja ja kokeiluja voi tehdä kun pohja on vakaasti paalutettu.

Perinteitä lautasella ja nurkissa. Täytetyt suolaiset juustokuorrutteiset jauhelihaletut olivat lapsuuden erikoisherkku. Puutorin Nurkan savulohitäytteisiin räiskäleisiin on siis ladattu paljon odotuksia.

Salaattipöytä on yllätyksetön: kaalia ja porkkanaa, maissia, kurkkua, marinoitua punasipulia ja perus vihreää salaattia perus salaatinkastikkeineen. Sämpylät lienee tulleet jostakin tukusta, niin mauttomia olivat.

Räiskäleissä savulohi maistui, kermaviilipohjainen kastike toi tarvittavaa happamuutta, mutta makumatka mummolaan jäi vajavaiseksi.

Kurkkaan verhoilla rajattuun nurkkaan. Kotikirjastomaiseksi sisustettu tila on suunniteltu kokouksiin, intiimeihin illanviettoihin ja pienimuotoisiin tapaamisiin.

Ensimmäisten aukioloviikkojen aikana Nurkan asiakaskunta on vielä hakusessa. Lounastajina näyttävät olevan kiinteistön työntekijät, kahvittelemaan ovat tulleet etukäteen varauksensa tehneet ikinuoret. ”Ai, tässä onkin uusi paikka, en ole kuullutkaan” toteaa satunnainen kahvilapistäytyjä.

Modernin mummolan detaljit ja reagointiherkkyys. Kierrätyshengessä Nurkan sisustukseen on haalittu asioita kirppiksiltä. Vintagea, käsityöläisyyttä, artesaanihenkeä ja DIY-huonekaluja.

Ravintolamaailman uusi tulokas reagoi ketterästi kysyntään päivittämällä lounasaikaansa. Hävikin minimoimiseksi lounasta typistetään tunnilla. Lounaslistaa uudistetaan ruokaisammaksi ja myyntiin lisätään terveelliset ja täyttävät, helposti mukaan napattavat salaattibowlit.

Somemainonta painottuu kuvastoon kausileivonnaisista, henksuesittelyillä kahvila tuodaan lähemmäksi asiakasta.

Laadukkaiden kahviloden kaupungissa mummolakonseptin tarpeellisuus mietityttää. Menestyäkseen lievästi keskustasta syrjässä olevan yrityksen tuotteiden pitäisi olla joko tarpeeksi erilaisia tai oikeasti perinteitä kunnioittavia.

Puutorin Nurkan kotisivut

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (21.2.2024)