Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » NFD - Gluteeniton hyväntekijä

Ravintola NFD - gluteeniton hyväntekijä

Uskoisin monen hihkuneen riemusta kun aiemmin Helsinginkadulla toiminut ravintola Nick's Food Design ilmoitti avaavansa täysin gluteenittoman ravintolan. Facebook-kommenttien perusteella paikan konsepti oli todella toivottu. Somessa oltiin surullisia, kun ravintola ilmoitti lopettavansa kesällä 2017. Vanhassa pyörätehtaan kiinteistössä jokirannassa sijainnut Nick's Food Design oli vakiinnuttanut paikkansa suosittuna lounasravintolana ja heidän brunssinsa nousivat kaupungin parhaimmistoon. Syystäkin.

Kaarinalaisen yrittäjäpariskunnan 2008 perustama lounas- ja cateringfirma sai huomiota hyväntekeväisyystempauksillaan. Useana jouluna he tarjosivat vähävaraisille lapsiperheille ilmaisen joululounaan. Kaikesta näiden yrittäjien tekemisestä ja puheista huokui aito rakkaus ruokaan ja ravintola-alaan.

Jos Aurajoen yläjuoksun sijainti ja makeasti sisustettu ravintola oli kiinnostava, on sitä myös omalla tavallaan 2018 alkuvuodesta avattu uusi NFD. Melko pieni ravintolatila Turun linnaa vastapäätä on toiminut aikoinaan hevostallina. Intiimin ravintolan sisustuksessa on samaa rouheutta kuin Helsinginkadullakin. Toki sijainti on myös haastava, turkulaiset kun eivät tahdo liikahtaa ydinkeskustasta muutamaa korttelia kauemmas syömään - ainakaan lounasta.

Avajaisista lähtien NFD on tarjonnut lounasta maanantaista perjantaihin, ja pian mukaan tulivat lauantaibrunssit. Konseptina oli pitkään pieni salaattibuffet ja tilattavat lounasannokset. Tänä syksynä ravintola on näköjään vastannut asiakkaiden toiveisiin ja lounas on muuttunut buffetiksi.

NFD aloitti Linnankadulla siis arkilounailla ja lauantaibrunsseilla. Jossakin vaiheessa toiminta laajeni myös iltoihin ja pienimuotoiseen a'la carteen. Ilmeisesti illat ovat olleet haastavia, sillä ainakin nyt lokakuussa 2019 ravintola näyttää olevan auki ainoastaan lounasaikaan ja brunsseilla.

Omat kokemukseni NFD:stä ovat hieman poikkeuksellisia, hyvällä tavalla tosin. Viime joulukuussa pääsin nauttimaan ilmaisesta illallisesta. Ravintola oli ilmoittanut tarjoavansa - perinteitään jatkaen - joululounaan muutamalle vähävaraiselle lapsiperheelle. Kysäisin heiltä, eivätkö lapsettomat sinkut ole tervetulleita. Kutsu kävi, iso käsi yrittäjille hienosta peliliikkeestä.

Toinen visiittini menikin sitten "Annoskateuden" merkeissä. Tuo oli siis ravintolan toukokuisen menukokonaisuuden oivaltava nimi. Olin voittanut eräästä kilpailusta "kokki kotiin" -palkinnon, jonka toteuttajaksi oli valittu Nick's Food Design. En halunnut kokkia kotiini, sain neuvoteltua palkinnoksi viiden ruokalajin illallisen ravintolassa. Toivottavasti eivät ole kuopanneet menua, niin herkullinen ja tyylikäs se oli. Yksin ruokailevaan suhtauduttiin loistavasti. Menussa kaikki toimi ja maut olivat harmoniassa: friteerattua kukkakaalia, kookos-greencurrykeittoa, jättikatkarapuvarras, karitsan filevarras ja lopuksi sitruuna-mansikkamoussekakkua.

Kuten tähän päivään kuuluu, NFD on hyvin aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Lounaslistat päivitetään ja lähes jokaviikkoiset brunssiarvonnat pitävät ihmiset kiinnostuneina. Yrittäjäperheen arjesta kertovat postaukset antavat kasvot ravintolalle. Näille työmyyrille toivoo pelkkää hyvää.

  • kotisivut: www.food-design.fi
  • lounas ma - pe klo 11-15
  • brunssi la klo 10.30-15
  • lounas myös Aktia Arenalla Kaarinassa

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (13.10.2019)