Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Moon River Interior

Moon River Interior - Hauskan ja rennon sisustamisen puolesta

Moon River Interior on turkulainen sisustuskauppa, jonka valikoimista erityisesti englantilaiset ruusuastiat ja kissa-aiheiset tuotteet ovat löytäneet tiensä turkulaisten sisustajien sydämiin ja koteihin. Moon River Interior muutti vastikään uusiin tiloihin Humalistonkadulle ja tätä myötä liikkeen toiminta sai uudet laajemmat puitteet. Tässä jutussa tutustumme tarkemmin Moon River Interioriin ja ihmisiin sen takana.

Kodikasta englantilaista cottage-tyyliä

Moon River Interiorissa ihaillaan kodikasta englantilaista cottage-tyyliä ripauksella teollista vivahdetta. Liikkeen valikoima puhuttelee niin romantikkoja ja rustiikin ystäviä, kuin myös kissa- ja koiraihmisiä, joille liikkeestä löytyykin paljon mieleistä kotiin kuljetettavaa. Liikkeessä asiakkaita palvelee Moon River Interiorin perustaja, Elina Lehtonen.

– Valikoimassamme on monenlaisia käyttöesineitä astioista huonekaluihin, mutta myös ihan vain silmänruokaa. Uusimpana niin huonekaluissa kuin pienesineissäkin on steam punk-tyyli: Viktoriaanisuus yhdistettynä teolliseen tyyliin, Lehtonen kertoo.

Yksilöllisesti ja hauskalla asenteella

Elina Lehtosen mukaan sisustamisen on oltava hauskaa ja rentoa. Kaiken ei tarvitse olla loppuun asti mietittyä eikä kaiken tarvitse sopia täydellisesti yhteen. Lehtonen kehottaa ihmisiä rohkeasti seuraamaan omia mieltymyksiään ja piittaamaan vähemmän siitä, mitä alan gurut sanovat.

– Sisustamisesta pitää voida nauttia, kuin mukavasta harrastuksesta, Lehtonen kiteyttää.

Englantilaisia ruusuastioita
Moon River Interiorin kestosuosikkeja on mm. englantilaiset ruusuastiat.

– Nykyään esimerkiksi tavaran paljous on kirosana Suomessa. Miksi? Jos pitää runsaasta ja rönsyilevästä, antaa mennä vaan. Omassa kodissa viihtyminen on se tärkein asia. Kauniit asetelmat kodissa luovat tunnelmaa ja kodikkuutta ja kertovat myös kodissa asuvista ihmisistä, millaisia he ovat, mitä harrastavat jne. Lehtonen jatkaa.

Pienilläkin asioilla saa kotiinsa uutta ilmettä. Kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi.

– Tekstiilit, kuten tyynyt sohvalle muuttavat ilmettä kivasti. Taulu tai gobeliini seinälle voi olla hyvä katseen vangitsija. Ihan pienilläkin asioilla saa muutosta ja tunnelmaa: ihanat tuikkukupit ja kynttilät, valokuvakehykset asetelmina tasoilla ovat kivoja ja niitä voi muutella vuodenajan ja värien mukaan. Kylpyhuoneeseen voi tehdä uutta ilmettä uusilla saippua-astioilla ja pyyhekoukuilla, Lehtonen vinkkaa.

Pelkistetty ja moderni tyyli ei ole Moon River Interiorin juttu. Tyylisuuntien yhdistäminen on liikkeen filosofian mukaan kuitenkin täysin hyväksyttävää.

– Emme itse pidä modernista tyylistä, mutta moderniin voi yhdistää mainiosti jotain muuta tyyliä, hieman rikkomaan yksipuolisuutta. Se tekee kodista mielenkiintoisen, Lehtonen vinkkaa.

Erikoistuminen kannattaa

Moon River Interior pyrkii erikoistumaan. Tavoitteena on tarjota tuotteita, joita ei tule vastaan joka liikkeessä.

– Ennen kuin aloitimme, kävimme läpi kaikki Turun seudun sisustusliikkeet ja valikoimme tuotteet niin, ettei tullut samanlaista valikoimaa kuin muilla. Me pyrimme tähän edelleen, Lehtonen kertoo.

Moon River Interiorin kestosuosikkeja on mm. englantilaiset ruusuastiat ja tietyt kissa-aiheiset tuotteet.

– Astiat ovat laadukkaita ja erittäin kauniita eikä niitä tosiaan ole myynnissä jokaisessa sisustusliikkeessä, Lehtonen kiteyttää suosion salaisuuden.

Valikoimiin voi tutustua verkossa

Moon River Interiorin tuotteita voi tilata verkkokaupasta, mutta se on myös hyvä paikka etukäteen tutustua tuotteisiin, ennen liikkeessä vierailua.

Naamioita
Useita uniikkituotteita on myynnissä vain muutama kappale kerrallaan.

– Monet katsovat verkkokaupasta tuotteita kotona ja voivat tehdä vaikka puutelistan, jonka kanssa tulla sitten liikkeeseen. Tai he voivat tehdä tilauksen ja noutaa tuotteet liikkeestä, näin voi myös varmistaa, että ei jää ilman jotain tuotetta. Useita tuotteita meillä on myynnissä vain muutama kappale kerrallaan ja joitakin ei enää jatkossa saa lisää vaikka haluaisikin.

Kipinä sisustukseen lähti jo lapsuudesta

Moon River Interior on nyt hyvässä vauhdissa, mutta miten liikkeen takana olevat sisarukset Kaisa Paulavirta ja Elina Lehtonen saivat kipinän sisustamiseen.

– Olemme kotoisin aivan pohjoisesta Lapista, Inarista. Sukumme juuret ovat kylläkin niin äidin kuin isänkin puolelta täällä Varsinais-Suomessa. Sisustaminen on molemmilla ollut oikeastaan lapsesta asti rakas harrastus, leikkimökki ja nukkekoti saivat uutta ilmettä tämän tästä, teini-ikäisenä oma huone ja myöhemmin oma koti. Varsinkin englantilaiset sisustuslehdet luettiin hiirenkorville ja sisustuskirjoja oli matkalaukku pullollaan ulkomaan reissuilta, Lehtonen kertoo.

Paulavirta ja Lehtonen perustivat Moon River Interiorin vuonna 2008 mietittyään asiaa ensin huolellisesti.

– Pankkikriisi oli juuri puhjennut, mikä ei ollut ehkä ihan paras mahdollinen aika aloittaa. Olimme miettineet ja suunnitelleet liikkeen perustamista jo vuosia pohjoisessa asuessamme ja molempien elämäntilanne oli silloin sopiva muuttaa Etelä-Suomeen ja tehdä täydellinen muutos elämässä. Aiemmin olimme molemmat työskennelleet perheyrityksessä matkailualalla, Lehtonen kertoo.

Asiakkaat ottivat tulokkaan hyvin vastaan

Moon River Interiorin erilainen valikoima ilahdutti asiakkaita jo liikkeen alkutaipaleilla, ja valittu linja kantaa edelleen eteenpäin.

– Vastaanotto on ollut hyvä, asiakkaat ovat ilahtuneet erilaisesta valikoimastamme. Valikoima on vaihtunut tietysti vuosien aikana, mutta tyyli on pysynyt samana. Emme lähde esim. muuttamaan tyyliä moderniksi ja pelkistetymmäksi, vaikka sillä tyylillä voisikin olla isommat markkinat Suomessa. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan ottamaan asiakkaiden toiveet huomioon, Lehtonen kertoo.

Tulevaisuudessa matkailua ja joulun odotusta

Tulevaisuudessa Lehtonen yhdistäisi mielellään matkailualan kokemuksensa sisustusalaan. Myös lähestyvä joulunaika tuo liikkeeseen säpinää. Joulun ajan suosikit, rasiat, vanhanaikaiset joulukoristeet, valokuvakehykset, yms. pitää saada esille.

– Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Meillä alkaa vähitellen myös joulun odotus. Joulua on aina ihana laittaa liikkeeseen, olemme molemmat melkoisia jouluihmisiä. Uutuuksiakin saapuu lähes viikoittain, Lehtonen kertoo.

Yhteystiedot

Moon River Interior
Humalistonkatu 14
www.moonriver.fi