Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Mimmin Blingissä luovuus saa loistaa

Mimmin Blingissä luovuus saa loistaa

Humalistonkadulta, läheltä Yliopistonkadun risteystä, löytyy Helmikauppa Blingi. Sen ikkuna on kuin karkki. Helmiä, koruja, heijastimia, käden taitoa. Ikkunan takaa näkyy vielä enemmän korutarpeita, riveittäin, kaikissa mahdollisissa väreissä ja malleissa. Jos akkunan äärestä ei pääse eteenpäin, voi ihan hyvin astua putiikkiin sisään. Ei ole tuon taivaallista merkitystä onko koskaan tehnyt mitään käsillään. Sisällä voi oppia.

Jokaisen tarina alkaa jostakin. Eikä mitään saavuta, jos ei uskalla yrittää. Tämä on tarina putiikista Humalistonkadulla, mutta myös naisesta, joka uskalsi tehdä unelmastaan totta. Hän on Mimmi Fabricius.

Mimmillä on sosiaalialan koulutus ja monen vuoden työura alalta. Vuonna 2004 hän tarttui ensimmäistä kertaa helmiin, tehdäkseen ystävälleen korun. Kohtalo oli sinetöity.

Englantilaisia ruusuastioita
Korutarpeita on riveittäin, kaikissa mahdollisissa väreissä ja malleissa.

Ensin Mimmi siirtyi helmikauppaan sosiaalialan töiden ohella, kunnes kokopäivätyö vaihtui viimein kokonaan helmimyyntiin toisen henkilön liikkeessä.

Kaikista suurimman käänteen uralla teki putiikin omistajan ehdotus. Hän halusi myydä liikkeensä ja ehdotti Mimmille helmikaupan jatkamista.

– Mietin asiaa tovin, mutta pitihän minun vastata myöntävästi. Eniten tietenkin mietitytti yrittäminen itsessään, mutta päätin uskaltaa.

Harrastuksesta tuli ensin työ ja sen jälkeen oma yritys. Humalistonkadulla jo valmiiksi sijainnut liike sai jatkaa samassa paikassa.

– Ihmiset tuntevat sijainnin ja tämä on vilkas katu. Joka päivä joku uusi ihminen kurkkii ikkunasta. Jos ei ole ihmisiä palveltavana, teen koruja itse, Mimmi kertoo.

Korukursseja ja uuden oppimista

Ovi käy hanakasti. Monet asiakkaat ovat selvästi asioineet aiemmin, sillä jutustelu on tuttavallista ja osataan kysyä tilattuja tai vasta tulevia uusia tuotteita. Täysin ummikot saavat hekin reippaan heipan.

– Ei mikään putiikki voi elää niin, että ei palvelisi asiaan vihkiytymättömiä ihmisiä. Tännehän jokainen voi tulla tutustumaan, oppimaan.

Blingissä onkin aktiivisesti erilaisia kursseja, joista saa hyvän vauhdin tekemiseen. Mimmi on opastaa kädestä pitäen, jos tarpeen.

– Täällä on ihanteellisinta pitää korukursseja. Vaikka tila on pieni, tänne mahtuu tiiviisti jopa 12 ihmistä koruilemaan. Kaikki tarvikkeet ovat tässä, ihan käden ulottuvilla. Voi tehdä juuri niistä materiaaleista ja väreistä kuin haluaakin, Mimmi sanoo.

Englantilaisia ruusuastioita
Tänne tullessaan ei tarvitse tietää koruilusta tuon taivaallista. Olen täällä sitä varten, että voin auttaa, Mimmi nauraa.

Mimmi tekee itse myös tilaustyöstä koruja, korjaa rikki menneitä ja antaa ideoita. Peruskursseilla käyneiden toiveisiin on vastattu, sillä Mimmi toteuttaa myös edistyneemmille omia kurssejaan.

– Peruskurssit ovat suosituimpia ja niihin kannattaakin ilmoittautua ajoissa. Erilaiset teema- ja edistyneiden kurssit ovat aktiivisille koruilijoille mannaa, Mimmi selittää.

Mimmi pitää huolen asiakkaiden aktivoinnista myös tarvikepuolella tilaamalla aina uusia korutarpeita.

– Koska teen itsekin koko ajan koruja, tiedän, että on kiva saada uutta inspiraatiota jostakin erilaisesta uutuudesta. Pääni suoltaa koko ajan uusia ideoita. Niitä pyrin myös toteuttamaan ja siten antamaan malleja muillekin, Mimmi vinkkaa.

Parasta Mimmin arjessa ovat asiakkaat. Ketkä muutkaan.

– Tänne tullaan pääsääntöisesti hyvällä tuulella. Blingissä vallitsee aina rento tunnelma ja toivon, että viimeisetkin kintereillä roikkuvat arkistressit karisevat täällä helmiä hiplatessa. Tässä liikkeessä kaikki perustuu palveluun. Tänne tullessaan ei tarvitse tietää koruilusta tuon taivaallista. Olen täällä sitä varten, että voin auttaa, Mimmi nauraa.

Tutustu Mimmin putiikkiin Humalistonkadulla ja katso korukurssiaikataulu Blingin verkkosivuilta, osoitteesta www.blingi.fi.

Teksti: Anna-Mari Taipalus (16.6.2016)