Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Live Exit Games pistää sydämen tykyttämään

Live Exit Games - uusi ajanviettotapa Turussa, joka pistää sydämen tykyttämään

Kuvittele itsesi hahmoksi jännitystarinaan. Jotta löydät totuuden, joudut käyttämään harmaita aivosolujasi, kuten Hercule Poirot asian ilmaisisi. Tutkit, yhdistät asioita, päättelet ja ajattelet luovasti toisesta näkökulmasta. Sydän hakkaa, katsot kelloa, aika kuluu. Haluat löytää vastauksen, avata salakoodilla lukitun lukon ja ymmärtää kryptiset viestit. Mistä oikein on kyse?

Ei tietokonepelistä, salapoliisisarjasta tai jännärikirjasta, sillä tällä kertaa on mahdollisuus seistä keskellä jännitysnäytelmää kaikissa ruumiin ja sielun voimissa.

- Halusimme muuttaa takaisin Turkuun, sillä tämä on meidän kotikaupunkimme. Ajattelimme toteuttaa jotakin täältä puuttuvaa, kertovat Live Exit Gamesin takana olevat Peppiina Aalto ja Samu Hämäläinen.

Live Exit Games on peli, joka vie 2-5 hengen porukan tunniksi mysteerin keskelle. Pelitilana on huone, joka on lavastettu tiettyyn aiheeseen liittyen, jokaista pientä yksityiskohtaa myöten.

Saamme määräajaksi tunnin ja tiedon, että ovi suljetaan takanamme.

- Olemme työstäneet, parannelleet ja testanneet huoneen toimivuutta jatkuvasti. Suunnittelu on vienyt paljon aikaa, sillä jokainen yksityiskohta pitää ottaa huomioon, Peppiina kertoo.

Jokainen uurastettu työtunti pelin toteutumiseksi teki tehtävänsä, sillä Live Exit Games aukesi yleisölle 22.11.

Pelin pelaaminen ei vaadi pelaajalta tietokonepelitaustaa tai muuta vastaavaa pelikokemusta. Tärkeintä ovat heittäytyminen, tiimityöskentely, kommunikointi ja luova päättelykyky. Ja mikä parasta, johtolankojen metsästäminen on ennen kaikkea hauskaa.

Mysteerin silmässä

Astun Live Exit Gamesin aulaan. Olen ottanut kaksi ystävääni mukaani, heidän tietämättä mistä oikein on kyse. Toinen uhkaa lähteä välittömästi pois, jos yritän värvätä heidät jonkun tuotteen jälleenmyyjiksi.

- Sitten on myös ystävyys hetken katkolla! Hän vielä manaa.

Toinen on hiljaa. Missä me oikein olemme, mitä nyt tapahtuu?

Aula ei anna viitteitä pelin aiheesta. Ennen huoneeseen pääsyä meitä neuvotaan tutkimaan tilaa aluksi rauhassa ja ääneen, sillä huoneen sisällä tulisimme pelaamaan yhtenä tiiminä. Saamme määräajaksi tunnin ja tiedon, että ovi suljetaan takanamme. Meitä tullaan tarkkailemaan valvomosta käsin, joten jos huoneessa syntyy tarve päästä pois, se ei ole ongelma. Ja jos peli ei ota sujuakseen, saamme monitorin kautta lisävihjeitä. Astumme huoneeseen, joka vangitsee välittömästi kiehtovuudellaan. Se on viimeistelty tila, joka kutsuu tutkimaan jokaista esinettä ja nurkkaa.

Ovi suljetaan takanamme. 50-luvun televisio särisee, kuva tulee ruutuun. Saamme ohjeet. Meidät on kidnapattu. Heräämme oudosta tilasta, josta kuitenkin on poispääsy, jos ehdimme ratkaista mysteerin. Ehdimmekö paeta ennen rosmon tuloa?

50-luvun televisio särisee. Saamme ohjeet. Meidät on kidnapattu.

Peli voi alkaa.

Tunnin aikana alamme saada vihiä asioista, keskustelemme löydöistämme ja pohdimme yhdessä mitä mikäkin vihje tarkoittaa. Välillä katsomme tv:n ruudulla tikittävää kelloa. Peli imaisee sisäänsä nopeasti. Hihkumme ääneen päästessämme lähemmäs ratkaisua.

Live Exit Games on erilainen ja mitä oivin tapa viettää yhteistä aikaa. Se sopii niin ystäville kuin työporukoillekin. On mielekästä pelata samaan maaliin ja kommunikointi herää kuin luonnostaan.

- Tämä on hyvin suosittu ajanviettotapa ympäri maailmaa. Suomessa tällaisia on vasta Helsingissä sekä Tampereella ja nyt myös Turussa, Samu sanoo.

Live Exit Games on vielä tällä hetkellä yhden huoneen peli, mutta toinen peli on jo rakenteilla viereiseen huoneeseen. Se on erityisen hyvä uutinen niille, jotka ovat kokeneet ensimmäisen pelihuoneen jännityksen ja haluavat pelata lisää.

Pelivarauksia voi tehdä netissä Live Exit Gamesin kotisivuilla. Sitä kautta voi myös ostaa pelilahjakortteja. Mikä olisikaan sen parempi joululahja, kuin ainutlaatuinen pelikokemus, joka luo yhteishenkeä, herättää hyvän adrenaliinipyrähdyksen ja virittää luovan ajattelutavan käyntiin.

Uusia ajanviettotapoja ei ole Turussa liikaa. Samun ja Peppiinan luoma Live Exit Games on enemmän kuin paikallaan kirvoittamassa jännityksen sekaista hauskanpitoa iltoihimme.

Live Exit Games
Yliopistonkatu 12 b
Lisätietoa, varaukset ja lahjakorttitilaukset: www.liveexitgames.fi
044 777 1408

Teksti: Anna-Mari Taipalus (26.11.2014)
Kuvat: Peppiina Aalto