Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Ravintola Gunnarin brunssi

Ravintola Gunnarin brunssi - Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Jääpalat omenamehulasissa, rapsakka salaatti rapeakuorisen maalaisleivän päällä, hillo kruunaamassa jälkkäreitä. Solo Sokos Hotel Turku Seurahuoneen brunssilla lähiruoka ja paikalliset erikoisuudet näkyvät ja maistuvat.

Voitetulla lahjakortilla S-ryhmän ravintoloihin ensimmäinen haarukointini osuu brunssiin. Hemmottelua ja menun mukaan ei ihan niitä perinteisimpiä makuja. Netissä pöytävaraus sujuu parissa minuutissa.

Meitä sunnuntainautiskeljoita on jonoksi. Maksaminen ja pöytiinohjaus toimii sujuvasti. Fiilis on kotoisa. Niin, yövyinhän täällä yhteistyön merkeissä lähes vuosi sitten.

Turun Seurahuoneen hotelli- ja ravintolatoiminta alkoi 1928. Mittavan saneerauksen jälkeen täysin uudistunut hotelli ravintoloineen avattiin keväällä 2019.

Gunnarin julkisivu

Nimenä Gunnar vihjaa moneen suuntaan. Hotellirakennusta suunnitellut arkkitehti Erik Bryggman kiinnostui Tukholmassa pohjoismaista klassismia edustaneen Gunnar Asplundin tyylistä. Alun perin myös Seurahuoneen rakennuksesta löytyi Asplundin tyylisuuntaan kuuluva pylväikkö.

Turussa Puutorin laidalla toimi legendaarinen tanssiravintola Elli ja Gunnar.

Nimet jäivät elämään kun ravintola Gunnarin kumppaniksi Sokos Hotel Kupittaan ravintolaksi nimettiin Bistro Elli.

Ruuhkaa ja rauhaa. Ensimmäisessä aallossa varaukseni on 12.30. Gunnarin viikonloppubrunssit tarjoillaan tästä kellonlyömästä puoli neljään. Pariskuntia, isompia seurueita. Ja sitten minä, yksin. En ole koskaan arastellut yksin syömistä. Parhaassa seurassa itseni kanssa huomio keskittyy siihen olennaiseen eli hyvään ruokaan.

Kaikkea ei näe eikä kaikkea ehdi maistamaan. Ensimmäiselle lautaselle valikoituu Eurooppaa ja Turun seutua. Ja sellaisia makuja, joita ei ihan jokaiselta brunssilta löydä.

Ensimmäinen annos

Paimiosta Pakurlan tilalta omenamehua. Kahviautomaatista cappuccino. Kookas croissant, siivu copa-kinkkua, viininlehtikääryle, tomaatti-mozzarellasalaattia, ricottajuustoa, caesarsalaattia, tsatsikia, hummusta…

Lämpimänä erikoisuutena sienikikhernepannaria.

Saaristolaisleivälle lohimoussea, lämpimästä pöydästä varhaisperunoita lehtikaalilla ja munakokkelia, lisäksi juustoja ja mausteista makkaraa. Alun hektisyys on tasoittunut, eri saarekkeisiin muodostettuja brunssipöytiä pääsee kuvaamaan.

Makuihin on panostettu. Kuohkea munakokkeli on eri maailmasta kuin perinteiset hotelliaamiaisten bulkkiversiot. On wokattuja sesongin kasviksia, paneroitua friteerattua kanaa… Perinteisistä brunsseista poiketen: ei karjalanpiirakoita ja munavoita. Perinteisistä juomista poiketen: tarjolla puolukkamehu.

Kattaus

Fresh & Healty: Tällä brunssilla oman osastonsa saavat smoothiet ja tuorepuurot. Ne ovat tyylikkäästi tarjolla shotteina ja lasipulloissa ja -purkeissa. Turkkilaisen jogurtin kylkeen granolaa tai tuoreita hedelmiä.

Paimiolaisen omenamehun lisäksi brunssin paikallisuusteemaa edustavat pöydän kyltteihin nostetut turkulaisen Lindrothin puutarhan salaatit ja Meritalon mansikka-raparperihillo Perniön Ylönkylältä.

Pannacottaa vai jäätelöbaarin antimia? Brunssin nuorimpia näyttää houkuttavan itse kauhottavat jätskipallot lisukkeineen. Lautaselleni juustojen ja hedelmien seuraksi makeutta tuo rocky road.

Jälkiruokaa

Vaikka alun rauhasta äänitasot ovat asteen nousseet, tunnelma on erittäin seesteinen. Sujuva henkilökunta saa brunssin toimimaan moitteettomasti, keittiö täydentää pöytiä jatkuvasti. Pöytävarauksen tekeminen netissä oli helppoa, kuten toki aina hieman elävään menuun tutustuminen.

Laadukas brunssi tyylikkäässä miljöössä.

BRUNSSI / UPSTAIRS | Ravintola Gunnar
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Raflaamo.fi

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (21.9.2023)