Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Cafe Fiilis

Cafe Fiilis

Voiko keittoon rakastua ensimmäisellä lusikallisella? Kyllä voi. Tuoreiden herneiden ja kookoksen liitto on täydellinen. Ennen kuin tajuankaan olen santsikierroksella.

Hämeenkatu ja TYKSin ympäristö eivät ole niitä Turun silmiä hivelevimpiä miljöitä. Kulmilla liikkuu kuitenkin melkoinen massa niin opiskelijoita kuin yritysten työntekijöitä, ja yhä vilkastuva Kupittaa nostaa alueen väkimäärää. Hämeenkadun houkuttelevuutta nälkäisten keskuudessa ovat osaltaan lisänneet Kuori ja Kembuz Cafe. Kiinamyllykadun puolella tätä tekee toukokuun lopussa avattu Fiilis Cafe & Bistro.

Aiemmin samalla paikalla Splitzeriaa vetäneet yrittäjät Anna Saari ja Toni Aaltonen halusivat perustaa oman ja itsensä näköisen ravintolan. Kantava väri on keltainen, teema turkulaisten rela olohuone, painotus terveellisessä, maistuvassa ja monipuolisessa ruoassa. Valikoimissa on vegaanisia gelatoja eli jäätelöitä, pienpanimoiden oluita ja muita juomia.

Fiilis ei ole pelkästään lounasravintola tai kahvila. Innovatiivinen tiimi lanseerasi lähes heti avajaisten jälkeen erilaiset tapahtumat. Vaatteidenvaihto antaa mahdollisuuden tuoda itselle tarpeettomia vaatteita ja vaihtaa niitä. Iltoja on järjestetty myös teemalla kierrätä kirjasi, leffasi, sisustusesineesi, lapsillesi tarpeettomat jutut. Lauantaibrunssit ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa ja tämän lisäksi kesäajan Turkua kiertää yrityksen Jätskifillari.

Yrityksen kuin yrityksen markkinoinnissa sosiaalisella medialla on huikea merkitys. Ilman somea minäkään tuskin olisin löytänyt Fiilistä. Satuin bongaamaan heidän avajaisensa, ja nettikilpailun voiton tuloksena istun fiilistelemässä salaatti- ja keittolounaalla. Fiilis näkyy somessa viikottain päivittyvällä keittolistallaan, vitriinin herkuillaan ja tapahtumillaan. Fiilistä eli rentoutta korostaa myös omistajien Onni-koiran oma instatili, joka muistuttaa pönötysvapaasta paikasta.

Niin, ja se alun keittohehkutus. En ole ainoa "hurahtanut". Omistaja toteaa yllättyneensä herne-kookoskeiton suosiosta. Runsas salaattibuffet, herkullinen itsetehty leipä, päivittäin vaihtuva keitto ja pieni makea ovat loistava combo. Menkää ja sopastukaa!

kotisivut: cafefiilis.fi
instagram: @fiiliscafebistro
instagram: @jatskifillari

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (23.8.2019)