Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Ravintola Bruukki

Ravintola Bruukki

"Tykkäämme pyöristä myös ikkunan edessä". Nyt on osuva mainoslause ravintolan ovessa. Sijaitseehan se entisessä polkupyörätehtaassa Aurajoen ulkoilureitin varrella, Ylioppilaskylän ja keskustan puolimatkassa.

Joskus ydinkeskustasta kannattaa eksyä muutaman polkaisun syrjemmälle. Kauniissa jokimaisemassa on mahtavaa ulkoilla vuodenajasta riippumatta. Siis nykyään. Rautatiesillan, nykyisen Helsinginkadun, Yo-kylän ja Aurajoen rannan seutu täl pual jokke oli 1990-luvun lopulla melko epämääräistä. Tuomaansillan rakentaminen kohensi aluetta, jokivarren rötisköt kunnostettiin toimistoiksi ja ravintolatiloiksi, kaupunki panosti ulkoilureitistön rakentamiseen, alueelle valmistui laadukasta asumista ikääntyville, Turun Ylioppilaskyläsäätiön kohteet Nummenranta ja Ikituuri lisäsivät alueen kiinnostavuutta opiskelijoiden silmissä. Nyt tämä "vanhan Turun" puoleinen jokiranta kuhisee elämää.

Ravintola Bruukki avasi elokuun lopussa 2017 legendaarisen Pyrkijän pyörätehtaan tiloissa. Tätä ennen samassa tehdastilassa toimi ravintola Nick's Food Design. Sisustus laitettiin uusiksi, mutta kunnioitus vanhaa tehdasmiljöötä kohtaan jatkui. Betonia, karskiutta, loft-henkisyyttä, asennetta. Pyöräteema näkyy ravintolan sisustuksessa, ulkoasussa, mainonnassa, pihan fillaritelineissä.

Uuden ravintolan avaamisessa tärkeää on erottautuminen, näkyvyys ja mediahuomio. Facebook-tapahtumassa Bruukin avajaisia mainostettiin kiinnostavasti. Luvassa oli rennonletkeä illanvietto, ilmaista ruokaa ja juomaa, Dj, seurustelua ja hengailua. Kokki oli grillaamassa minihampurilaisia, jälkkäripöytä oli houkutteleva ja skumppalaseja täytettiin. Paikalla oli niin asiaan vihkiytyneitä ruokaintoilijoita, alueen asukkaita kuin ihan satunnaisia ulkoilijoitakin. Street food -henkeä, rentoutta, nuorekkuutta. Kokit ja omistajat eivät todellakaan piiloutuneet keittiöön vaan olivat näkyvästi esillä.

"Foods 'n goods". Tällä teemalla Bruukki aloitti ja jatkaa edelleen. Lounaskonsepti oli ensimmäisen vuoden ajan salaattibuffet ja pöytiin tarjoiltu pääruoka. Tätä nykyä koko lounas on noutopöydässä. Onkohan tähän vaikuttanut saman kiinteistön työntekijöiden toiveet nopeasta lounasruokailusta? Tilausten teko ja pöytiintarjoilu kun eivät oikein tahdo toimia työpaikkaruokailussa...

Heti avajaistensa jälkeen Bruukki lanseerasi viikonloppujen brunssit sekä erilaiset juhlapäivien teemat. On ollut lauantaibrunssia, Sunday Feastia, ystävänpäivädinneriä, ja tietenkin vappu, äitien- ja isänpäivä on huomioitu. Lähiruoka on nostettu esiin ja Bruukissa onkin järjestetty villiyrttikävely ja sen jälkeinen teemamenu. Ravintolassa on myös (ainakin ollut) pikkuruinen puotinurkkaus, joka on myynyt oman keittiön ja brändin tuotteita. Bruukkia voi vuokrata myös erilaisiin tilaisuuksiin.

Tällä hetkellä (lokakuu 2019) Bruukki keskittyy ainoastaan arkilounaisiin. Se on yksi kuudesta turkulaisen VoiVeljet Oy:n ravintoloista. Kaikenlainen hyväntekeminen on myös ravintolayrittämisessä tätä päivää. VoiVeljet onkin ollut näkyvästi mukana hävikkiruokaa edullisesti myyvässä ResQ-palvelussa. Tänä syksynä mukaan on tullut aivan uusi hyväntekemisen muoto. Ravintoloista ylijäänyttä lounasruokaa jaetaan ilmaiseksi opiskelijoille joka torstai Turun yliopistolla. Mukana toiminnassa ovat ravintoloiden lisäksi TYY eli Turun yliopiston oppilaskunta, Turun oppilaitospapit ja Fingerroosin säätiö. Ruoka yhdistää ja vaikuttaminen on pieniä hyviä tekoja!

kotisivut: www.bruukki.fi
lounas ma-pe klo 11-14, 10,50€ (keitto, salaattipöytä, lämpimät ruoat, vesi, kahvi/tee), keittolounas 8,90€

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (14.10.2019)