Turkulaiset.fi
Sijaintisi: Etusivu » Bagel House - monipuolisia makuja rennolla otteella

Bagel House - monipuolisia makuja rennolla otteella

Puolilta päivin Yliopistonkadun pienessä kahvila-ravintolassa on vilkasta. Lounastajat täyttävät pöydät, tilauksia tullaan noutamaan porukalla ja Wolt näyttää työllistävän.

Sovitun yhteistyön merkeissä istahdan Bagel Housen sohvalle. Yrittäjäpariskunnalla on kiitettävästi aikaa piipahtaa kertomaan kiinnostavia yksityiskohtia ravintolan alkutaipaleesta tähän päivään ja visioihin tulevasta. Mukana hengaa mitä suloisin pikkukoira.

2018 perustetun bagelkahvilan konsepti on edelleen Turussa uniikki. Täytetyt, makumaailmoiltaan mietityt bagelit, pöytiin tarjoillut annoslounaat, vaikutteet Aasiasta Eurooppaan, laadukkaat raaka-aineet ja kaiken valmistaminen itse.

Bageli

Ravintoloitsijapariskunnan ruokatuotteesta ja menuista vastaava puolisko singahtaa keittiöön nostamaan annoksia. Toisen yrittäjän kanssa jäämme juttelemaan Bagel Housen arjen haasteista, kehityskaaresta ja näkyvyydestä.

Kun taustalta löytyy kokemusta nimekkäistä ravintoloista Turussa ja Helsingissä ja toisaalta lainopillista tietämystä, ravintolaosaamisen erilaiset osa-alueet kohtaavat.

Vaikka pienessä perheyrityksessä kaikki joustavat, roolituskin on selvä: toisen vastuulla on menujen suunnittelu ja toteutus, toinen keskittyy toiminnan paperityöhön ja markkinointiin.

Bagel House on raivannut tietään turkulaisten tietoisuuteen ehkä salakavalasti.

Konsepti on muotoutunut moneksi: kesät Kirkkopuiston terassilla Yum Bao on tarjoillut suosittuja poke bowleja, nuudelisalaatteja ja kimchillä maustettuja ribsejä.

Aasialainen fuusiokeittiö valloitti Kupittaan, kun ravintola Yum Bao starttasi yhdistellen lounasta ja a’la cartea.

Keskustassa Bagel Housen pöytiin tarjoiltavat lauantaibrunssit on otettu hyvin vastaan ja palvelua osataan arvostaa.

Bagel House

Back to basics. Bageleiden alkuperä on Puolassa. Vesirinkelit levisivät juutalaisyhteisöstä ympäri Itä-Eurooppaa ja siirtolaisten mukana Yhdysvaltoihin. Donitsin muotoinen leivonnainen on muokkautunut sellaisenaan syötävästä mitä erilaisimmin täyttein versioiduksi pikaruoaksi.

Bagel Housen lounaalla vaihtoehtoja on bageleista salaatteihin, päivän lämpimästä annoksesta keittoon. Bagel-lounas sisältää pienen päivän salaatin tai keiton ja bagelin, isompaan comboon kuuluu bagelin ohella sekä salaatti että keitto. Suositusbagelin voi halutessaan vaihtaa maksutta toiseen.

Omalla reseptillä leivottujen bageleiden salaisuus on keittäminen ennen paistamista. Täällä kaikki valmistetaan itse kastikkeista lähtien.

Laatu ja raaka-aineet edellä -ajattelu haastoi yrittäjiä korona-aikana, kun ravintola-annoksia modifioitiin ruokakauppoihin.

Nyt pienyrittäjät taiteilevat kohonneiden energiakustannusten ja raaka-ainekulujen kanssa tarkistelemalla aukiolojaan, haluamatta tinkiä palvelustaan.

Kiinni makuihin. Lankulla pöytään tuotu lounas houkuttaa jo väreillään. Kana-kuskussalaatti ja thaibagel karkottavat harmaan marraskuun.

Lämmin annos

Bagelissa ensimmäinen suutuntuma on rapeus ja täyteläisyys. Eka puraisu: makuja ja mehevyyttä. Thaimaalaisittain marinoitu kana, som tam -kaali-porkkanasalaatti, korianteri, tuoreet kasvikset ja mausteet kastikkeineen toimivat yhteen hienosti.

Fuusiokeittiön hengessä kuohkeanrapea maukas leipä ja mauiltaan yhteensopivat täytteet kohtaavat.

Salaatti on täynnä erilaisia makuja ja rakenteita. Kuskus, edamamepavut ja granaattiomenansiemenet sopivat loistavasti yhteen.

Mausteisempien makujen ystävänä olen tyytyväinen vaihtooni – pekonia ja kananmunaa yhdistelevä English Breakfast Bagel oli hyvä jättää toiseen kertaan.

Lounas on sopivan täyttävä ja tarjoaa variaatioita. Yrittäjät vihjaavat, että ensi vuodelle listaan on tulossa uusia tuulia…

Bagel Housesta huokuu rakkaus ruokaan, palveluun ja yrittäjyyteen. Sekä monipuolisiin makumaailmoihin.

Bagel House - Turun parhaat bagelit ja monipuolisin lounas

Teksti ja kuvat: Päivi Säiniö (2.12.2022)